Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафрид 2015
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- разбира нещата
Re: Сафрид 2015
Колега, rap66!
Много ще се радвам да не съм прав!
Дано има вече постоянно такава слука!
Вероятно следствие от промяна в климатичните условия и повишаване средната температура
на морската вода!
Много ще се радвам да не съм прав!
Дано има вече постоянно такава слука!
Вероятно следствие от промяна в климатичните условия и повишаване средната температура
на морската вода!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Преди две лета в Созопол,бях хванал няколко такива големи сафрида.Та месните обясняваха, че били сафриди майки и рядко се закачат. И верно дърпат, като за пълно чепаре. Тук от Варна до Шабла не съм виждал такива размери. Около педя дълги, но дебели, като за два ... 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от MARLIN на Пон Юни 08, 2015 2:45 pm, променено общо 1 път.
- noemis
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
От събота вечерта на Агалина.svetlio80tm написа:Вече няма смисъл да ходите до Гърция за кокалита, те са тукВчера най- големият сафрид, който хванах, беше около педя- 20 см. Това от брега, на оранжево чепаре. Колегите около мен първоначално помислиха, че съм дръпнал чернокоп
Снощи пак там излязоха няколко такива и един, който се откачи на скалите видимо повече от 100 гр - в първия момент ни заприлича на малка циганка, а после като започна да се мята надолу по камъните се видя ясно, че е сафрид.
Аз си направих труда да ги претегля. Между 60 и 70 гр.
60-70... щото не си ги теглил на рибарския кантарrap66 написа:Аз си направих труда да ги претегля. Между 60 и 70 гр.

-
- новобранец
Днес на морска гара се хвана едър сафрид, на директен телескоп с чепаре за хамсия.
ако само Варна и Бургас имат морски гари,сещам се къде е хванат този хубав ставри. 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Шумен.....ianimar написа:ако само Варна и Бургас имат морски гари,сещам се къде е хванат този хубав ставри.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Тази година сафрида доколкото го имаше от брега бе едър.MARLIN написа:Преди две лета в Созопол,бях хванал няколко такива големи сафрида.Та месните обясняваха, че били сафриди майки и рядко се закачат. И верно дърпат, като за пълно чепаре. Тук от Варна до Шабла не съм виждал такива размери. Около педя дълги, но дебели, като за два ...
И аз извадих два по педя дълги, единия 72гр, а втория 77гр. (измерени от любопитство с електонна везна).
Мога обаче да опровергая твърдението, че са сафриди майки!
Единия наистина имаше хайвер, но по-големия беше "спермоносец"!
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Вчера по мръкнало във Варна На буните след дълго чакане, мина за 15-20 минутки да ни види и няколко останаха на гости. 

-
- разбира нещата
Киро,КИРО написа:Шумен.....ianimar написа:ако само Варна и Бургас имат морски гари,сещам се къде е хванат този хубав ставри.
Не се прав!

Не случайно с переспектива за прокопаване на канал Русе-Варна г-н Домусчиев рекламира
ФК "Лудогорец" с "Navybulgar".Блестящ пример за переспективно мислене!
Сори за спама, но не се сдържах!

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
вчера 09.06 на траката голямо капо от брега никой от колегите не видях да извади от18-21ч, ама като наблщдавахме лодки и при тях беше нещо подобно по рано бяха се събрали на север от Евксиноград но към 19ч почнаха да застават пред буната на траката но не вадиха нищо и един по един се прибраха .
Снощи на онези южни скали дето постоянно са осрани от кенчета и pvc бутилки от бира и вода излъгах 61 риби от които пак 4-5 хаймани. И отново си тръгнах с една дузина кенчета и пластмасови бири, даже колегите ме гледаха с учудване как почиствам след тях, ма така е нема да се оправим.
Поздравления за инициативата.И ние с жената правим същото като сме на риболов.Почват да се чудят риба ли ловим,на почистване ли сме тръгнали.Много ще се радвам повече колеги като теб,мен ,а и други като нас.Много ме е яд да стигна от Варна до любимия си Силистар и да заваря вестници,торби,бири,картончета от такъми и тн.ARMANIO написа:Снощи на онези южни скали дето постоянно са осрани от кенчета и pvc бутилки от бира и вода излъгах 61 риби от които пак 4-5 хаймани. И отново си тръгнах с една дузина кенчета и пластмасови бири, даже колегите ме гледаха с учудване как почиствам след тях, ма така е нема да се оправим.
- zxzx
- научил се да хвърля
А ние си взехме боклука с нас винаги си го прибираме,малко риба сте взели явно не сте били цяла нощ.И как се справихте с комарите докато спряхме при вас на тръгване така ме нахапаха ,че днес още се чеша по крака.ARMANIO написа:Снощи на онези южни скали дето постоянно са осрани от кенчета и pvc бутилки от бира и вода излъгах 61 риби от които пак 4-5 хаймани. И отново си тръгнах с една дузина кенчета и пластмасови бири, даже колегите ме гледаха с учудване как почиствам след тях, ма така е нема да се оправим.

Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!