какво плетено влакно

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: какво плетено влакно

Мнение от аксел »

Аз...,но от скоро,на първо четене,според мене е по-тънко и кръгло от Дуел 8-цата в еднакви размери.
Ползвам специализирана смазка на Ардент от две години,струва си всяка стотинка,кой какво мнение има дали,или,въобще не ме интересува.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

Двоумя се между тва http://akvasport.com/product/10160/plet ... -200m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow и тва http://akvasport.com/product/10174/plet ... -150m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

как пък се двоумиш ,между две еднакви влакна с различна дебелини ве Митак
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

или искаш едното да ползваш за сафрид - а другото за тролене . После сподели ,че и при мен са за смяна .
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

SANTIMIR написа:как пък се двоумиш ,между две еднакви влакна с различна дебелини ве Митак
Главоблъсканицата беше между двете марки влакна , а не в дебелината.В крайна сметка избрах вторият брейд.
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

Ми да ма светнете колеги....как ги избирате влакната,като има толкова видове по дебелина,марки,цветове и различни ЦЕНИ.Има ли някакво правило-за какво-кое,и по-ефтините влакна по- нечитави ли са от по-скъпите???
Благодаря предварително
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Въпросът ти е интересен.Ще се опитам да предложа критерии, които вземам в предвид когато имам същия проблем с избора /става дума за морски риболов на бомбарда/:
1. За какъв вид риболов ще се ползва: тролинг или спиниг/бомбарда.За тролинг според мен
100 м са достатъчни, докато за бомбарда се насочвам към 150 м.Влакното за бомбарда в този си размер при добро качество може да се обърне примерно след 1 сезон.
2. За избор на марка: следва да се изчетат мненията из форума/ите на колеги с натрупан дългогодишен опит и оценки за някои продукти.Доказано е, че най-качествените влакна са японските.
3.За търсене на дистанция все пак 8-жилните са за предпочитане.
4. Подходящото влакно е желателно да бъде с повърхностно покритие и да не “пие” вода.
5. Тъй като по-принцип търся дистанция вземам възможно “най-поносимото” тънко влакно, като се старая да подбера кръгло такова, а не плоско.Затова е важно преди да се купи да го видиш и огледаш.На закупеното от мен влакно задължително и винаги слагам шок-лидер монофил или флуорокарбон с подходяща дебелина.
6. За цената, която съм готов да платя, се ръководя от дългогодишни създадени отношения с подбрани дилъри, на които вече имам доверие и не са ме подвели до момента и от обстоятелството колко риболовни излета ще мога да направя през сезона : дали си струва разхода или да си остана на качествен монофил.
На пазара има много възможности, но всеки сам трябва да си направи избора.
Не смятам, че съм изчерпил всички обстоятелства: възможно е и други колеги да споделят опит.Не споменавам марки и цени, тъй като това не е търговски форум и не е коректно да се прави каквото и да е продуктово позициониране.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

Благодаря ти колега Кирилов.то както е за всичко,трябва по едно висше да завърши човек с каквото и да се хване.....
Ще се чете още,и още,и още.....
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

На закупеното от мен влакно задължително и винаги слагам шок-лидер монофил или флуорокарбон с подходяща дебелина.

Само да питам, защо слагаш шок лидера на плетеното?
Плетеното ли е много тънко или да не дразни рибата?
Поздрави.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

ico000_ написа:На закупеното от мен влакно задължително и винаги слагам шок-лидер монофил или флуорокарбон с подходяща дебелина.

Само да питам, защо слагаш шок лидера на плетеното?
Плетеното ли е много тънко или да не дразни рибата?
Поздрави.
Плетеното ми е #0.8-#1.0.Ползвам го за "транспортьор" и да индикира кълване на далечни дистанции.Тъй като с него ловя изключително с бомбарда, същата се движи по шок лидера от монофил 0.25/0.30 мм и не износва плетеното.Това изпълнение ползвам години на ред и не съм забелязал да влияе/дразни/отблъсква рибата.Може да не е най-доброто решение, но засега не смятам за го променям.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”