Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Светата Троица- епизод II - Копринка
Светата Троица- епизод II - Копринка
Привет отново, както споменха в предната тема риболова продължава с пълна газ. След разбиването на Жребеца и Тунджата дойде ред и на Копринка. Бях писал, че още в Понеделник 15.6.15 спретнах един бърз, но дъжда развали кефа. Та решавам на 17.06.15 да си начеша макарите здраво. Поемам към отъпканите пътеки посока Копринка от към Съхрането, там доста риба съм вадил и по туй време и през есента. Освен всичко пътя там е песъчлив и вероятност да затъна в някоя кал почти липсва. За мое разочарование язовира ме посреща ето как:
.
Единствената вода, която се виждаше бе коритото на Тунджа ривър. И понеже за сърбеж на макарите нити фенистил, нито алергозан помага, решавам да търся друга опция. Бях чувал много истории за Дунавския ръкав и реших да намина тъдява. Никога не съм ходил там, но нали има една приказка - Винаги има първи път.... Поех по един черен път през ниви засяти с различни култури, тук там по отъпканите коловози се меркаха някоя и друга кална дупка с водица, но опасност от затъване почти липсваше. След малко криволичене през слънчогледи, пошеница и лавандула се озовавам на въпросния Дунавски ръкав. Гледката беше обнадеждаваща, липса на навалица от пишман рибари, нямаше го и Бай Мангал. Азовира ме посрещна ето как:

Времето леко облачно, водат тиха, лек ветрец и липса на прижурящото слънце... Огледах се, ослушах се и лека полека почнах да оборудвам работното място. Както напоследък ми се случва, заложих на фидера. Няколкоо бързи замятания за петънце и бойното оръжие беше вече в играта...

Риболова започна изненадващо успешно, каракуда-платика-червеноперки. Фидерите почнахада да работят едновременно и кефа ставаше все по-голям. Някъде около 15.00 се появи силен вятър, времето се намръщи и реших, че риболова е към края си. Да си призная не бях ловил на фидер в подобно време, но за моя изненада пръчките се държаха перфектно. Динамиката беше на ниво въпреки вятъра и количеството на улова се увеличаваше. В промеждутъците между презареждания успях да спретна някоя друга фотка:

Някъде след 17.30 започна да ръми - едри капки дъжд предшествахa задаващата се бура. Вятъра се усили и реших да събирам багажа. Тръгнах да си мия проклетия стол и резултата е ИЗКЪПАНО HTC Desire 300. Набързо разглобих тотурутката, подсуших където бе възможно и я оставих да съхне. По едноо време към скромното ми работно място се появи и компания:

А резултата от риболова е повече от впечатляващ

Тръгнах си около 18.30 в 19.00 вече валеше и продължава да вали и днес.
На тези, които решат да тръгнат към Дунавския ръкав - момчета или с джип офроуд изпълнение или с трактор. Толкова отг мен. Чакам да превали и тръгвам по Тунджата със спининга.

Единствената вода, която се виждаше бе коритото на Тунджа ривър. И понеже за сърбеж на макарите нити фенистил, нито алергозан помага, решавам да търся друга опция. Бях чувал много истории за Дунавския ръкав и реших да намина тъдява. Никога не съм ходил там, но нали има една приказка - Винаги има първи път.... Поех по един черен път през ниви засяти с различни култури, тук там по отъпканите коловози се меркаха някоя и друга кална дупка с водица, но опасност от затъване почти липсваше. След малко криволичене през слънчогледи, пошеница и лавандула се озовавам на въпросния Дунавски ръкав. Гледката беше обнадеждаваща, липса на навалица от пишман рибари, нямаше го и Бай Мангал. Азовира ме посрещна ето как:

Времето леко облачно, водат тиха, лек ветрец и липса на прижурящото слънце... Огледах се, ослушах се и лека полека почнах да оборудвам работното място. Както напоследък ми се случва, заложих на фидера. Няколкоо бързи замятания за петънце и бойното оръжие беше вече в играта...

Риболова започна изненадващо успешно, каракуда-платика-червеноперки. Фидерите почнахада да работят едновременно и кефа ставаше все по-голям. Някъде около 15.00 се появи силен вятър, времето се намръщи и реших, че риболова е към края си. Да си призная не бях ловил на фидер в подобно време, но за моя изненада пръчките се държаха перфектно. Динамиката беше на ниво въпреки вятъра и количеството на улова се увеличаваше. В промеждутъците между презареждания успях да спретна някоя друга фотка:

Някъде след 17.30 започна да ръми - едри капки дъжд предшествахa задаващата се бура. Вятъра се усили и реших да събирам багажа. Тръгнах да си мия проклетия стол и резултата е ИЗКЪПАНО HTC Desire 300. Набързо разглобих тотурутката, подсуших където бе възможно и я оставих да съхне. По едноо време към скромното ми работно място се появи и компания:

А резултата от риболова е повече от впечатляващ

Тръгнах си около 18.30 в 19.00 вече валеше и продължава да вали и днес.
На тези, които решат да тръгнат към Дунавския ръкав - момчета или с джип офроуд изпълнение или с трактор. Толкова отг мен. Чакам да превали и тръгвам по Тунджата със спининга.
По-голям шаран от рибаря няма...
Re: Светата Троица- епизод II - Копринка
Както винаги страхотен репортаж, майсторски риболов и яки снимки
благородно ти завиждам. Браво.

Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Браво за риболова ама това не е Дунавския ръкав, а по-скоро Копринския!
Дунавския е май, точно първия черен път след разклона за с.Дунавци посока Казанлък , а и местни хора ме упътиха на там, не вярвам да са в грешка. Може и да греша незнам, не познавам добре язовира...
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Копринския е вервай ми!Подминал си разклона за Дунавския!За него се свива през полето около 100тина -200 метра след бензиностанцията на Дунавци.Снимките със сигурност не са от Дунавския ръкав.Насреща няма борови гори!
-
- научил се да хвърля
Тази снимка е правена от стената на язовира.Мисля, че в ляво е Дунавският ръкав, а в дясно се пада Копринския, който не се вижда на снимката.
- Прикачени файлове
-
- DSCI3549.JPG (2.37 MiB) Преглеждано 2821 пъти
-
- научил се да хвърля
Това са къщичките до стената.
- Прикачени файлове
-
- DSCI3555.JPG (2.31 MiB) Преглеждано 2794 пъти
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
И двата ръкава са от дясно на стената като застанеш с лице към язовира.Дунавския не се вижда от стената на язовира.За да я видиш трябва да излезеш на носа където са тополите или да си от другата страна на ръкава където е фазанарията.От тополите навътре и надясно което се вижда на колегата на снимката започва Копринския.Ще ви кача снимки от Дунавския след малко.Ето ви картата за да се ориентирате за какво точно става въпрос.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=80360" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Ето и снимки на ръкава качени от колегата който е бил от страната на фазанарията:http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=80360" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Последно промяна от nicko67 на Чет Юни 18, 2015 7:57 pm, променено общо 2 пъти.
-
- ще става разбирач
Иначе спада доста язовира.Щели да го оставят на 50 процента поради належящ ремонт на стената.И за удобство на бракониерите
-
- новобранец
Копринския канал е. Защо не пробва на първото место което си описал - в края на коритото на тунджа. Имал съм добри излети там. Рибата се държи в края на коритото, на шкарпа и чака вливащата се с реката храна.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
За Дунавския се отклоняваш от знака на чешмата ,тоест пътя за фазанарията.Първия железен стълб ,пътя в ляво. 

Бреее гоолям дебат дунавския или копринския...има ли значение? Важен е излета
- Port_Royal
- разбира нещата
Има значение колега,че който не познава язовира,ще си мисли че лови на единия ръкав,а то ще се окаже че е на другия.pacho69 написа:Бреее гоолям дебат дунавския или копринския...има ли значение?

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Колега, не учи попа как да се кръсти, резултата от риболова е красноречив за работата на фидерите. А като уцелиш ъгъла в тоз вятър ме извикай да го измеряPort_Royal написа:Има значение колега,че който не познава язовира,ще си мисли че лови на единия ръкав,а то ще се окаже че е на другия.pacho69 написа:Бреее гоолям дебат дунавския или копринския...има ли значение?Вземи си купи един трипод и гребен като хората,удобно да си разположиш фидерите,всичко да ти е под ръка.Прочети малко из форумите под какъв ъгъл спрямо водата се поставят фидерите,че твоя подход не е добре.
![]()

Точно тоз път хванах колега, ма мй съм излязъл На Копринскияhristoogi написа:За Дунавския се отклоняваш от знака на чешмата ,тоест пътя за фазанарията.Първия железен стълб ,пътя в ляво.