Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарганата
Модератори: emo vasilev, alekst
- wohim
- научил се да хвърля
Зарганата
Здравейте колеги и най-вече носителят на черен заргански пояс, многоуважаемият Д`Урумов.
Онзи ден изплува едно инфо, че на Кранево са извадили няколко от нашите любими риби.
Та искам да го споделя с вас и съответно да запитам дали сте чули нещо положително в тази насока?
Онзи ден изплува едно инфо, че на Кранево са извадили няколко от нашите любими риби.
Та искам да го споделя с вас и съответно да запитам дали сте чули нещо положително в тази насока?
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
тренирайте, момчета, дал съм ви преднина за първите , бройки....зарганета...
впрочем съдрах платерините на 3-та буна и в Събота(14бр.) и в Неделя :8.00-10,30/преди дъжда(10бр.)...а след дъжда от 16,00 до 19,20(19бр.) ...не може да се опише с думи...а само 2-ма бяхме, плажът бе почистен от природата за нас - всякаква къпеща се твар се бе прибрала. Отсреща на барчето ме гледали като притичвам наляво-надясно...пристигат по едно време да гледат екшъна.......рибата е просто под краката ти...направо за волта от ръка...
Тръгнах нарочно, рискувах с карбоновите пръчки под тия гръмотевици, ръмеше, на моменти си валеше.
БЛАГОДАРЯ ЗА НЕВЕРОЯТНИТЕ УДАРИ>>>СЪБАРЯНЕ НА ПРЪЧКИ ПРОЧИЕ
впрочем съдрах платерините на 3-та буна и в Събота(14бр.) и в Неделя :8.00-10,30/преди дъжда(10бр.)...а след дъжда от 16,00 до 19,20(19бр.) ...не може да се опише с думи...а само 2-ма бяхме, плажът бе почистен от природата за нас - всякаква къпеща се твар се бе прибрала. Отсреща на барчето ме гледали като притичвам наляво-надясно...пристигат по едно време да гледат екшъна.......рибата е просто под краката ти...направо за волта от ръка...
Тръгнах нарочно, рискувах с карбоновите пръчки под тия гръмотевици, ръмеше, на моменти си валеше.
БЛАГОДАРЯ ЗА НЕВЕРОЯТНИТЕ УДАРИ>>>СЪБАРЯНЕ НА ПРЪЧКИ ПРОЧИЕ
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Дуруме,направо "умирам" от брагородна завист... не отидох на Дюни,а се замотах край Бургас,в събота - нищо от Поморие до Пристанището в Бургас...в пристанището имаше мнго риба ,ама не пипа,пробвах с павно потъваща бомбарда на Зебко,на тапа и неще и неще да пипне дори...В неделя ходих на гробищата,правим 20 дена на баща ми и след това отидох на кея на КРЗ... пак нищо,колегите имаха по 1-2 дребни риби...Мъка,мъка...
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не можете да си представите....гъмжи от риба...само да няма джетове наблизо и неопренови костюми...иначе въза нанякъде пасажа/ите и се връща най-малко като очакваш. Така обелих единия карбон...
като го изплющяла една платерина, мятала се...мятала се...ама аз се направих на курортист и отидох да се понамокря в морето и ето ти на !
Сега поставям по един камък долу на дръжката докато горе пръчката е подпряна на ръба на бетонния парапет на буната.
ДОКТОРЕ... рибата в района на буните я търся в едно ново/старо направление/място
и само там дава здраво - хубавото е, че дистанцията е доволно далечна - и за хвърляне кеф и за вадене/водене още по-дълъг кеф
като дойдеш...ще те
Вчера минах към 17,00ч. един дето стана свидетел на събитието по-горе - от заранта там и ми вика..."Да знаеш к'во парче изкарах от твойта градинка"
Гадното му е, че няма начин като вадиш риби да не те видят...направо панаир става...
има едно старче - бай. . . . . - на 30градусовата жега му стана лошо ама след 6-7мата платерина не мога насила да го накарам да си ходи...скрих му червеите, той ми иска...викам свършват ми - сега ми е люто сърдит...абе големи майтапи из махлата
егати номера, ДОКТОРЕ, да взема аз да кибича за тъпата илария като едно време - ти си причината

като го изплющяла една платерина, мятала се...мятала се...ама аз се направих на курортист и отидох да се понамокря в морето и ето ти на !
Сега поставям по един камък долу на дръжката докато горе пръчката е подпряна на ръба на бетонния парапет на буната.
ДОКТОРЕ... рибата в района на буните я търся в едно ново/старо направление/място

като дойдеш...ще те

Вчера минах към 17,00ч. един дето стана свидетел на събитието по-горе - от заранта там и ми вика..."Да знаеш к'во парче изкарах от твойта градинка"
Гадното му е, че няма начин като вадиш риби да не те видят...направо панаир става...
има едно старче - бай. . . . . - на 30градусовата жега му стана лошо ама след 6-7мата платерина не мога насила да го накарам да си ходи...скрих му червеите, той ми иска...викам свършват ми - сега ми е люто сърдит...абе големи майтапи из махлата

егати номера, ДОКТОРЕ, да взема аз да кибича за тъпата илария като едно време - ти си причината

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
общо станаха 4...тази снимка е от 23.07 на 1вата ми за 2005. Нещо ми се вижда , че късно я извадих тази година. Кво да се прави сезонът почна кофти...едни каръци ме бяха гепили, но от 01.07 нататък съм доволен. И тъй премиерата:

от Неделя-24ти - 2
от Понеделник-25ти - 1
от Вторник-26ти - 0
Тогава стана и фала като стъпих накриво и лошо си навехнах крака...поду се цялото ми стъпало и малко от глезена...дано отшуми до уикенда. И за какво беше всичко...за едни джуруми...голямо мятане падна...ама и 4 едри платерини изкарах + една илария
...подскачах от тетрапод на тетрапод, докато "като мъжката светулка се нанизах на фаса на горския"
- като се има впредвид, че вече веднъж съм и падал(1999г.) от 2м. в/у същите камънаци с пръчка в ръка(пръчката цяла и машинката цяла) след удара ми излезе въздуха -3 мин. не мога да извикам на никой...остана ми само гадният спомен, че ребрата ме боляха 5 месеца
Ама луд по риболова не умалява
Който чете това и разбира от риболов на заргана...знае, че тва е най-екстремния риболов от бряг на Черното ни Море.

от Неделя-24ти - 2
от Понеделник-25ти - 1
от Вторник-26ти - 0
Тогава стана и фала като стъпих накриво и лошо си навехнах крака...поду се цялото ми стъпало и малко от глезена...дано отшуми до уикенда. И за какво беше всичко...за едни джуруми...голямо мятане падна...ама и 4 едри платерини изкарах + една илария
...подскачах от тетрапод на тетрапод, докато "като мъжката светулка се нанизах на фаса на горския"

Ама луд по риболова не умалява
Който чете това и разбира от риболов на заргана...знае, че тва е най-екстремния риболов от бряг на Черното ни Море.
Като студент преди 6-7 г. слушах някакво предаване по радиото, в което се споменаваше, че група английски учени направили изследване, според което риболовът е на 2-ро място сред най-опасните видове спортКойто чете това и разбира от риболов на заргана...знае, че тва е най-екстремния риболов от бряг на Черното ни Море

Тогава много се учудих - чак пък на второ място

ре
Дорумов,
може ли да ми опишеш с прости думи нагледно риболова на зарган. Пълен аматьор като мен (в морския) но с големи амбиций се осмелява да те запита за улова на тази така странна и загадачна мене риба. пък представи си на почивката да имам успех то с радост ще се определя и обявя на всеослушание за твой ученик "СЕНСЕЙ ДОРУМОВ" !!! А ако не искаш на всеослушание да разкриваш тайната на успеха си може и на ЛС като шкла да си е
майтап
може ли да ми опишеш с прости думи нагледно риболова на зарган. Пълен аматьор като мен (в морския) но с големи амбиций се осмелява да те запита за улова на тази така странна и загадачна мене риба. пък представи си на почивката да имам успех то с радост ще се определя и обявя на всеослушание за твой ученик "СЕНСЕЙ ДОРУМОВ" !!! А ако не искаш на всеослушание да разкриваш тайната на успеха си може и на ЛС като шкла да си е

кога нема риба и рака е риба
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ре
с прости думи мога, но нагледно...като дойдеш да гледашPocko написа:Дорумов,
може ли да ми опишеш с прости думи нагледно риболова на зарган.

...представи си, че нещо рязко ти изпъва линията/кордата(както му викат шопите

или както го прави DURUMOV-jnr.

...пазиш ъгъла/м/у пръчка и линия/ да не се отвори повече от 100-130 градуса. Има и моменти когато тя нежно те пощипва...подрязва ти ема като с ножички, прави се фризьор, не коафьор дори - или пък само плува със стръвта и точно под носа ти го изоставя да си изядеш сам може би ...такива моменти са висшия пилотаж в този риболов...и другото интересно е, че ни пада по навалицата от хора по плажове, мостове и др. Понякога прави компания на иларията...направо си играе с по-дребните рибета...това отстрани изглежда като игра на рибенцата...ама тя си хапва тогава.
Сниката по горе е точно от такава ситуация...затова писах, че резултата беше смесен - за 3 дни - 4 заргани и по 4-5 платеринки м/у тях.[/i]
...но обаче гледай к'во става тук:

- на една малка снимчица...една голяяяяяяяяямаааааааааа - 80см. без малко не и достигаха....а беше през 2002ра.
re
Сенсей Д'Орумов,
айде сега малко разкажи за монтажа че ми стана мнооого интересно
разкажи ако обичаш какъв монтаж правиш за заргана, каква стръв похапва тоя дзвер (на мен ми прилича малко на щука
) по дълбокото ли по плиткото ли , на вътре ли или на вън (на шезлонга
) на дъно ли на плувка ли еееее хайде сега не дей така да криеш , всички за себе си ги искаш
шегувам се де...
А също така искам да попитам аз със мойде гьолни такъмчета имам ли шанс (монофилно примерно 0.20) , куката задължително ли трябва да е морска и машинката (ние шопите и викаме "макара") трябва ли да е голяма защото тази твойта ми се вижда дооооста сериозна
благодаря за словоохотчивоста и търпението ....
пожелавам ти бързо оздравяване и наслука
айде сега малко разкажи за монтажа че ми стана мнооого интересно

разкажи ако обичаш какъв монтаж правиш за заргана, каква стръв похапва тоя дзвер (на мен ми прилича малко на щука

А също така искам да попитам аз със мойде гьолни такъмчета имам ли шанс (монофилно примерно 0.20) , куката задължително ли трябва да е морска и машинката (ние шопите и викаме "макара") трябва ли да е голяма защото тази твойта ми се вижда дооооста сериозна

благодаря за словоохотчивоста и търпението ....
пожелавам ти бързо оздравяване и наслука
кога нема риба и рака е риба
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
БатМилене, прочетох в нета че този Пентакс който ти препоръчах давал дефекти - замръзва и неще да работи докато не му извадиш и пак сложиш обратно батерийте. Затова са го изтеглили от магазините и се продава само на някои сайтове в нета. Мисля че затова го нямат в БГ като си го търсил.
Най-добре да не рискуваш.
Алтернативни камери са:
OLYMPUS MIU C 500 - по-скъп обаче
CANON A 520 - по-ефтин
CANON A 95 - малко по-скъп но с разкошно качество на образа.
И двата канона са по-ефтини от пентакса.
Най-добре да не рискуваш.
Алтернативни камери са:
OLYMPUS MIU C 500 - по-скъп обаче
CANON A 520 - по-ефтин
CANON A 95 - малко по-скъп но с разкошно качество на образа.
И двата канона са по-ефтини от пентакса.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!