Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
Не пиши глупостиpampasa написа:Много силен риболов![]()
Без да съм бил там отговарям - не се търси голяма дистанция и се храни със стара вкисната царевица / колкото повече - толкова по-добре /mclsdreal написа:На какво разстояние замятате горе долу? Захранвате ли преди това? Монтажите какви са
И защо да са глупости, колега
? Обоснови се, моля!

на много места се тьрси голяма дистанция.храни се умерено.ILEGAL написа:И защо да са глупости, колега? Обоснови се, моля!
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ако се опиташ да събереш това, което знаеш или мислиш, че знаеш, в няколко изречения, ще си доста по-полезен. Другото е просто ала-бала....иначе си правpetur написа:на много места се тьрси голяма дистанция.храни се умерено.ILEGAL написа:И защо да са глупости, колега? Обоснови се, моля!

Поздрави!
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Така, ще се опитам аз да събера това което зная за Дунав (от Видин съм, там съм се научил да ловя риба и дълги години Дунав беше единствената ми дестинация за риболов). Нещата са относителни, зависят от релефа на мястото, течение и така нататък, да не говорим че на такава река условията се променят ежедневно, даже понякога ежечасно
.
Като правило наистина не се търсят големи дистанции (40-50 метра са повече от достатъчни, на определени места фарватера е на 50 метра), за сравнение на повечето язовири се опъва на минимум 150 метра, така че колегата беше прав, че не трябва да гоните кой знае каква дистанция. Пак повтарям, зависи от мястото и релефа, но в 90 процента от случаите се лови на дистанция 50 метра макс, не повече. За храненето, определено вкисната царевица, промешана със суха е най- ефективната храна за Дунав. За три дневен излет ти трябват между 4-6 10 литрови туби пълни до горе с вкисната царевица, така че хич не е умерено хранене това, поне според мен. И те така те.

Като правило наистина не се търсят големи дистанции (40-50 метра са повече от достатъчни, на определени места фарватера е на 50 метра), за сравнение на повечето язовири се опъва на минимум 150 метра, така че колегата беше прав, че не трябва да гоните кой знае каква дистанция. Пак повтарям, зависи от мястото и релефа, но в 90 процента от случаите се лови на дистанция 50 метра макс, не повече. За храненето, определено вкисната царевица, промешана със суха е най- ефективната храна за Дунав. За три дневен излет ти трябват между 4-6 10 литрови туби пълни до горе с вкисната царевица, така че хич не е умерено хранене това, поне според мен. И те така те.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз бих добавил, че перспективните места се разработват със седмици постоянно хранене.
+1lubotrifonov написа:Аз бих добавил, че перспективните места се разработват със седмици постоянно хранене.
Освен ако случааааааайно не добараш някое разработено 

Нема шансmclsdreal написа:Освен ако случааааааайно не добараш някое разработено
Късмет на начинаещия нали знаеш 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Е, то с 200-300гр. олово повече и няма как де.ILEGAL написа:Като правило наистина не се търсят големи дистанции (40-50 метра са повече от достатъчни...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Има има , на мястото на което ловя тази година се иска дистанция 70 80 м , там е прага покрай който се държат рибите , при бързо течение и олова 300 320г , просто си трябва по сериозна пръчкаGODzillata написа:Е, то с 200-300гр. олово повече и няма как де.ILEGAL написа:Като правило наистина не се търсят големи дистанции (40-50 метра са повече от достатъчни...![]()

-
- новобранец
А как да се справим с големите прагове, намерил съм си едно местенце по дунава, но е пълно с прагове миналата седмица ми удари на дънната нещо, но веднага като вдигнах въдицата да засека и се заби в прага и последва късане?
Рибарите се виждат един друг отдалеч
- Bigmarlin
- сериозен играч
Бая трудна работа Ако ги знаеш каде са хвърляй преди до тях.Слагай и по голяма тежест,за да влачи по малко.За тиха вода това е един от вариантите http://carp.sukicarp.com/2009/12/613/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow.Но за дунав мисля че няма да стане.
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
става от 2 години съм с клипсове и са ми отървали доста късания