Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Re: Съвет за оборудване на телескопче за малък язовир....
Модератор: sapuna
Здравейте,
Извън Перник /след квартал Изток/ до пистата за моторите има едно малко язовирче - там ще ме водят на риболов и то за забавление на детето най-вече. Не зная колко е дълбоко, но имало шаранчета по 2 -3 кг. Единственото, което помня от ученик е как се връзва кукичката за кордата - явно това веднъж научено винаги се помни
Искам като за начало да взема евтина пръчка телескопче - като това: http://www.bulit2000.com/%D1%82%D0%B5%D ... 0%BF-sharp" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Кордата четох, че трябва да е около 0.18 или по-тънка.
Оттук нататък моля за съвет за вида плувка, тежести /колко/ и начина на монтиране - за тези неща моля за обяснение или ме насочете къде да прочета, ако има и снимки още по-добре. Мисля засега без макара да сме - просто възможно най-евтинко.
Чудя се тези хора от въпросния магазин bulit2000 /за него научих то вас в форума/, дали намясто биха ми вързали и поставили всичко на пръчката?
Мерси и се извинявам за многото писане
Извън Перник /след квартал Изток/ до пистата за моторите има едно малко язовирче - там ще ме водят на риболов и то за забавление на детето най-вече. Не зная колко е дълбоко, но имало шаранчета по 2 -3 кг. Единственото, което помня от ученик е как се връзва кукичката за кордата - явно това веднъж научено винаги се помни

Искам като за начало да взема евтина пръчка телескопче - като това: http://www.bulit2000.com/%D1%82%D0%B5%D ... 0%BF-sharp" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Кордата четох, че трябва да е около 0.18 или по-тънка.
Оттук нататък моля за съвет за вида плувка, тежести /колко/ и начина на монтиране - за тези неща моля за обяснение или ме насочете къде да прочета, ако има и снимки още по-добре. Мисля засега без макара да сме - просто възможно най-евтинко.
Чудя се тези хора от въпросния магазин bulit2000 /за него научих то вас в форума/, дали намясто биха ми вързали и поставили всичко на пръчката?
Мерси и се извинявам за многото писане

Последно промяна от ontario на Съб Юли 11, 2015 8:10 am, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Re: Съвет за оборудване на телескопче за малък яковир....
Колега като за начало почни с малко по дебело влакно. Ако наистина има шарани по 2-3 кг ще ти скъса без да разбереш понеже си с директен както казваш ти и се учиш още. Аз като пробвах за първи път с директен телескоп му счупих върха на едно такова шаранче към 2 кг. Моя съвет е да си вземеш една пръчка с макара. Ако не смяташ да ходиш често можеш да си вземеш менташка въдица с макара за към 30 лв.
А макарата каква роля играе за несчупването на пръчката, не може ли без нея засега?KirilIvanov написа:Колега като за начало почни с малко по дебело влакно. Ако наистина има шарани по 2-3 кг ще ти скъса без да разбереш понеже си с директен както казваш ти и се учиш още. Аз като пробвах за първи път с директен телескоп му счупих върха на едно такова шаранче към 2 кг. Моя съвет е да си вземеш една пръчка с макара. Ако не смяташ да ходиш често можеш да си вземеш менташка въдица с макара за към 30 лв.
Макарата има авнасontario написа:А макарата каква роля играе за несчупването на пръчката, не може ли без нея засега?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
А относно тип плувка, номер кукички и как да вържа кордата към телескопа без макара, засега така ще караме.... моля кажете ми 

Re: Re: Съвет за оборудване на телескопче за малък язовир..
Колега,има много писано по темата,виж в раздел-Риболов с щека, уип и директен
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски