Лека макара

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Лека макара

Мнение от butnik »

Първо да се извиня и да уточня нещо-новите модели след 2012 година са с по-широки шпули.Забравям,че 98% от макарите са ми от миналият век :lol:.Нека бъде така-диаметър на шпулата премерена по външният ръб с шублер не по-малко от 45мм,майната му дали ще е 1000 или 4000.
Бобо ето ти макара вписваща се в параметрите,ама нали се сещаш,че за 40-50лв ако е лека е от локум,няма магнезий, няма CI4.
Изображение
даже и навива като Шимано, а цената и според качеството е компромисна 30лв.
И да уточня още нещо-много е важно къде ловите,че реките не са еднакви.По Марица се изтича докъде може да видиш антената,зимно време при минусови температури влакното става на кочан,та от една макаричка тип ключодържател това влакно дали ще се изнизва лесно и особено ако ловите с леки плувки/леки за мен за река са под 2гр.Ако се изтича по 4-5м то не виждам смисъл от макара-с една директна се решава всичко.И не ми говорете,че няма значение колко бързо ще се събира влакното след изтичане,ако около вас ви дишат във врата и нервничат.
Баси и разказа къде стана.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
dancho74
новобранец
новобранец

Мнение от dancho74 »

ще си кача на болонеэата една шаранджийска макара 500 грама
dancho74
новобранец
новобранец

Мнение от dancho74 »

+1 за tica cambria
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

Моето мнение и съвет е да направиш компромис с цената,която си определил за макара.Вземаш едно Simano Exage 3000 MRC,втора употреба в здравословно състояние(намират се) и си свиркаш.Колкото до баланса-не се втилясвай чак толкова много,много по-важно е мястото,където ловиш,как храниш,с каква плувка изтичаш,как ти е подредено утежнението и други наглед елементарни,но ключови неща при риболова с болонезе.Успех с избора и наслука!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Нека е ясно, че няма как да си оправиш баланса на пръта с приказки в форума, отиваш в магазин, разпъваш я и сменяш с все по тежки макари, докато намериш баланса. Ако съумееш да я балансираш с макара в разумни и естетически размери, ще те уморява много по-малко, отколкото с най-леката възможна макара. Сподели каква ти е болонезата и евентуално някой с същата ще ти сподели, дали, с какво и как я е балансирал. Ако болонезата ти е нисък клас и достатъчно дълга, накрая ще опреш верно до шаранджийска макара и ...... по добре не. Подобни приключения имах с една 8 метрова Xitan Ultra (Browning), на която не се и опитах да търся баланс и просто поставих най-малката макара, която имах..... питайте ме защо съм я ползвал три пъти само....
Иначе съжалявам, но макара до 50 лева не бих могъл да ти препоръчам.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
dancho74
новобранец
новобранец

Мнение от dancho74 »

TICA ARES 5 м + Tica cambria 2000 макара стана страхотен такъм лек и балансиран
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”