Как се прави повод ? - (Забавно четиво)

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Как се прави повод ? - (Забавно четиво)

Мнение от butnik »

Венелин Радушев написа:Що си не пиете кротко на масата, с мезе пред вас, вместо компютър.... :roll:
Не е лоша идея да подемем инициатива - " Подари мезе, спаси тема"....
Подкрепям те с :supz:
Венко,много лесно ги усещам гугъловците без практика в риболова и взимащи всичко писано за чиста монета без да се доверяват на личния си опит,за които риболова е спасение от жените им и задължителните домакински задължения,подронващи мъжкото им липсващо его.
Та кво за дължината на повода викаш :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

butnik написа: Та кво за дължината на повода викаш :lol:
Дължината на повода е от значение до едно време, после без значение.....чехлите са опикани...

Сега се замислям и мъча да погледна от гледната точка на колегите, ако ловиш с спинингарка, на която си монтирал "перо" с цяла линия, групирано утежнение, лежащо 100% на дъното, основно на грозд торен червей, в дадената ситуация, дали имаш повод, вирбел няма никакво значение, по- важният въпрос е - Защо си губиш времето? :?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Още ли я умувате тази безмислица..?
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

Малии.. изтрещяхти за един повод, кволи ще е ако спорите за политика :smt067 :smt068 :smt071 :smt070
Като си обувате гащите има ли значение първо ляв или десен крачол, ми резултата е еднакъв.
Клуп в клуп, връзваш както ти е удобно и накрая бутваш с пръст единя клуп да прехвърли и готово.
Ако единя клуп е значително по дебел ще се обърне по другия начин без значение кое първо си вкарал. Ако единя клуп е от плетеняк пак зависи от диаметъра дали ще стои правилно. Ако линията е с вирбел то той играе ролята на втория клуп, и дали ще прекараме вирбел през клуп, или обратно, или куката през ухото на вирбела - резултата пак е еднакъв.

С повод или без...... ами според ситуацията. Не може да се имаш за капацитет и да държиш на едното, отхвърляики другото. Много често на състезания се ползват директни линии, особенно на шаран. Така елиминираш слабите връзки и като доиде бонус и го извадиш те истрелва напред, а ако скъса вкарваш друга линия и продължаваш. Така правя и на свободен риболов по паткарници. На такива водоеми дъното е чисто и няма закачки да те притесняват.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

миро мачтийм написа: С повод или без...... ами според ситуацията. Не може да се имаш за капацитет и да държиш на едното, отхвърляики другото. Много често на състезания се ползват директни линии, особенно на шаран. Така елиминираш слабите връзки и като доиде бонус и го извадиш те истрелва напред, а ако скъса вкарваш друга линия и продължаваш. Така правя и на свободен риболов по паткарници. На такива водоеми дъното е чисто и няма закачки да те притесняват.
Никога не съм твърдял, че съм капацитет, имам си някакво мнение по даден въпрос, а другото го оборвам с доводи. Не съм застрахован от грешки, но смогвам да надделея над себе си, да си ги признавам. Първо признах си че греша, че "възела" на двете свръзки повод-основна линия са различен, също се съгласих, че с донаместване преди стягането му ефектът е един и същ и свъзката изглежда 100% еднакво, и прочие за свъзка към вирбел, влакна с голяма разлика в дебелината..... никога не съм твърдял че има разлика...... "възелът" ще е грозен, каквото и да правим. Относно вметката за състезанията, със сигурност имаш много, много по-голям състезателен опит от мен, но това няма да ми попречи да не се съглася с теб, всички причини за което няма да изброявам отново. В някакъв хипотетичен случай на супер изчанчени малки риби, търсещи много леки линии, комбинирани с бонус риби ..... ок, приемам довода ти в този конкретен, частен случай, като един от вариантите да се "спаси деня". Усещането за МНОГО по-голямата здравина на цялата линия е химера, защото възли все пак имаш веднъж на куката и втори път при върха на директния/ връзката с ластика на щека. Да се лови без повод за мен си е немарливост....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Венелин Радушев написа:....Да се лови без повод за мен си е немарливост....
Миро ,използвам цитат на Венко поради следното-имаш опит с турнири ,риболова и т.н.Щом е така знаеш какво време се отделя за измерването на дълбочината,релефа на дъното и една тъпа закачка или една палава риба ти взимат линията и.....Знам отговора-белязал съм си дълбочината на щеката ОК,ами ако ловим на 5 и над 5 м.Целта е да се научим кое е практичното, а не да налагаме мнение.И това,че директната линия е по-здрава не на мен.Тук има много други фактори-правилно подбрани повод и основна линия,правилно подбран ластик и правилно натегнат.Да не изброяваме за въдица с макара какво трябва да се...има ли смисъл да....
Хубав и хладен ден ви желая.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

:D :D :D Мислех повече да не пиша,но не се сдържам вече! 1во : Бате Иц го мислех за по тежък и достолепен човек,гърмян заек е и знае какво прави та не му приляга,вече да изпада в такива глупави, спорове(моите уважения към всички) 2ро : Венелине...мненията ти винаги са на ниво и аргументирани. От тях човек може да научи много,но тук си ,като стара ,грамофонна плоча,човек( не искам да се засягаш). Хилс се усети,че това е лудост и спря,а ти ,какво целиш...да си морален победител ли??? Егото е лош съветник,а Миро много добре си го написа ама май не вникнахте в това! Ти ловил ли си( Венелине) шаран и едра каракуда на БУЛДО??? Аз да(това е само пример) Специално теб те каня,пролетта на Батак за съвместен риболов на каракуда и дай боже и някой шаран! Аз ще ловя без повод,а ти със и ще видим кой,колко риба ще хване и ако се завърти рибата ще усетиш предимствата на НЕМЪРЛИВИЯ риболов без повод( по принцип искам да вмъкна,че ловя почти винаги с повод на плувка,ваглер и т.нт.) Горе те видях да правиш съпоставка и да опонираш на Миро,че виждаш ли на линия без повод имало също възли...има ама какви?! Да сравняваш възел за връзване на кука с възел клуп в клуп,например е несериозно! Двата възела имат различна здравина на опън( от възли разбирам,повярвай ми)! Това исках да кажа накратко! Може и да не ми отговаряте...то и без това стана мътна и кървава! Венко относно Батак и риболова там,бонуси няма да ти давам...личи си ,че си достатъчно интелигентно момче та да се сетиш! Пожелавам ви да бъдете здрави и да ги ловите с повод или без! :) Само риба да има :fishing2:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

hshopov написа::D :D :D Мислех повече да не пиша,но не се сдържам вече! 1во : Бате Иц го мислех за по тежък и достолепен човек,гърмян заек е и знае какво прави та не му приляга,вече да изпада в такива глупави, спорове(моите уважения към всички) 2ро : Венелине...мненията ти винаги са на ниво и аргументирани. От тях човек може да научи много,но тук си ,като стара ,грамофонна плоча,човек( не искам да се засягаш). Хилс се усети,че това е лудост и спря,а ти ,какво целиш...да си морален победител ли??? Егото е лош съветник,а Миро много добре си го написа ама май не вникнахте в това! Ти ловил ли си( Венелине) шаран и едра каракуда на БУЛДО??? Аз да(това е само пример) Специално теб те каня,пролетта на Батак за съвместен риболов на каракуда и дай боже и някой шаран! Аз ще ловя без повод,а ти със и ще видим кой,колко риба ще хване и ако се завърти рибата ще усетиш предимствата на НЕМЪРЛИВИЯ риболов без повод( по принцип искам да вмъкна,че ловя почти винаги с повод на плувка,ваглер и т.нт.) Горе те видях да правиш съпоставка и да опонираш на Миро,че виждаш ли на линия без повод имало също възли...има ама какви?! Да сравняваш възел за връзване на кука с възел клуп в клуп,например е несериозно! Двата възела имат различна здравина на опън( от възли разбирам,повярвай ми)! Това исках да кажа накратко! Може и да не ми отговаряте...то и без това стана мътна и кървава! Венко относно Батак и риболова там,бонуси няма да ти давам...личи си ,че си достатъчно интелигентно момче та да се сетиш! Пожелавам ви да бъдете здрави и да ги ловите с повод или без! :) Само риба да има :fishing2:
Виж, ясно ми е, че разлика в загубата от здравината при възела на куката (недай боже кука с ухо) и на възела на клупа (осморката) има, също ако ловиш на щека или директен с цяла линия и отново имаш клуп при конектора на върха, разликата в дължината на влакното от куката до върха или 15-40 см повод са от значение, самото влакно допълнително поема част от натоварването и колкото е по-дълго отстоянието до възела, толкова е по-голяма здравината. За по ясно 40 см повод е по-здрав от 15 см повод с същото сечение и цяла линия с дължина 3 метра отстояние до клупа на върха е още по здрава. Просто казах, че разликата не е дотолкова голяма, за да се лишаваме от всички други предимства на повода (знам, че се повтарям). После не Хилс спря, а аз се възпрях да му вляза в тона. Аз все още не виждам какво лошо има в един спор, спазващ коректен и умерен тон, а за отклоняването от него отказвам да поема отговорност. Колкото и подробна и излишно задълбала е една тема, щом има кой да пише и чете в нея....., никой никого не натиска да чете насила.
Никога не съм ловил с булдо и докато това е така, няма да ме видиш да оспоря ничие мнение и да дам и най дребният съвет на когото и да е.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Спора е едно...дискусията съвсем друго! Тук го обърнахте на кой е по по най...чакайте бе хора,не само вие ловите риба!!! Лошото е че тук се пише,а не се води словестен диалог в който интонацията също дава известна яснота! Евала ти правя,че си разбрал,какво искам да напиша и си отворен към диалог! Относно булдото си виж личните :)
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

butnik написа:Венелин Радушев написа:
....Да се лови без повод за мен си е немарливост....
Съгласен съм апсолютно, НО има ситуации макар и рядко, когато е по добре с директна линия. Имам впредвид риболов на шаран на щека или директен телескоп с ластик а не монтажи с макара.
Венелин Радушев написа:Просто казах, че разликата не е дотолкова голяма,
Не е и никак малка, мога да изброя поне 30 малки незначителни факторчета като почна от куката до захранката и всяко едно е незначително ако не го спазиш, но ако не спазиш повече те заедно стават една голяма грешка, която може да не забележиш като ходиш сам за риба, но когата някой до теб ги дърпа а ти скучаеш, тогава почваш да се усещаш.
butnik написа:И това,че директната линия е по-здрава не на мен.
:?: :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :lol:
Не ми се пише, не ми се обеснява, не ми се спори, не искам и да обидя някой, нито да му променям мнението.
Исках да кажа само че в риболова определени закони и точни правила няма. Днес кълве така, утре иска друго и всичко се определя на момента. Всеки си има мнение основано на база собствен опит и практика и е нормално да го отстоява, но не и да отхвърля категорично чюждото. Не се знае дали след следващия риболов няма сам даси промени човек мнението. По добре днес да видиш и научиш нещо от някой, отколкото да чакаш след време сам да го проумееш.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”