Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Захранване на див водоем?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Захранване на див водоем?
Колеги как мислите,прекомерното захранване за шаран не е ли нож с две остриета?
- hshopov
- разбира нещата
Re: Захранване на див водоем?
По скоро силния аромат на захранката или неподходящ такъв за сезона! Който храни той ще хванИ !
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
На така зададен въпрос ,еднозначен отговор не може да се даде!
п.с. Шопов ,има и вариант ти да храниш ,а комшията ти да лови

- hshopov
- разбира нещата
То май и аз така викамsapuna написа:На така зададен въпрос ,еднозначен отговор не може да се даде!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Тцъ - и при РЕДКИ!
- hshopov
- разбира нещата
Митреее заслужаваш да те питам нещо ама на лични! Тук една царевица още те чака,брат!
Виждаш ли вариант на държавен водоем ти да метнеш 3 монтажа а аз да храня и да хванеш повече от мен? Ако виждаш, искам да ме водиш да гледам
!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Има.Много зависи от това какво хвърляш и към какво предразполагаш рибата.Периферията на петното ти ми е достатъчна ,ти си стой в центъра!
А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валат
Прокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...
А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валат

- hshopov
- разбира нещата
ВСИЧКО за съвременния шаранджийски риболов съм научил от теб ,приятелюsapuna написа:Има.Много зависи от това какво хвърляш и към какво предразполагаш рибата.Периферията на петното ти ми е достатъчна ,ти си стой в центъра!
А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валатПрокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...

-
- новобранец
- Обратна връзка:
След доста обилно захранване на див водоем за който знаем че ври от трофейни шарковци резултатът беше плачевен,за пет дни риболов три шарана около кило и две малки каракуди 

- hshopov
- разбира нещата
Не провесвай нос,колега! Може тогава просто да не е искал да се храни(има ги тези моменти) Вземете информация от местни рибари на какво го ловят! Може и мястото да не е било подходящо! Фактори колкото искаш! Може шарана да е наплашен и стресиран и голямото петно да го плаши(ползвай пва)! Другия път вкарай един монтаж в страни от петното( шараните са мнителни)riba4uk написа:След доста обилно захранване на див водоем за който знаем че ври от трофейни шарковци резултатът беше плачевен,за пет дни риболов три шарана около кило и две малки каракуди
-
- разбира нещата
Малко и постоянно през 6 часа (тов прозвуча като рецепта от доктор
) иначе момента с това ти да храниш друг да хваща го има но не значи че храната е виновна, причини колкото щеш! Дори и на мене ми се е случвало 

Последно промяна от Димитър Чаушев на Чет Авг 27, 2015 12:03 am, променено общо 1 път.
- dizela_88
- новобранец
Не е ли най-добре без аромати на див водоем , на яз. Огоста последния път използвах банан и шоколад и се едно изгоних рибата.Иначе вкарвам по една кофичка около пет килограма вечер ,а сутрин около десет часа презамятам , ако нещо бъркам кажете.
-
- разбира нещата
Обикновено кога кълве?
- hshopov
- разбира нещата
Всичко е до водоем,а малката и наплашена популация от шаран по държавните язовири почти не ти дава възможност да налучкаш правилната тактика(освен ако не си ходил много пъти и не я знаеш...опит, грешка) Мое неангажиращо мнение...мисля,че си по скоро прав! Ако съм на непознат водоем бих сварил царевицата на място и бих нанасял една въдица в страни от петното като на куките слагам от варената с която и захранвам! Силния аромат може да изгони рибата!dizela_88 написа:Не е ли най-добре без аромати на див водоем , на яз. Огоста последния път използвах банан и шоколад и се едно изгоних рибата.Иначе вкарвам по една кофичка около пет килограма вечер ,а сутрин около десет часа презамятам , ако нещо бъркам кажете.
- dizela_88
- новобранец
Понеже отскоро посещавам язовира , съм имал само един удар в шест сутринта иначе пълно капо и стигам до извода , че с погрешно захранване сам си гоня рибата.Димитър Чаушев написа:Обикновено кога кълве?