Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Яз.Панчерево платено
Модератор: sapuna
Яз.Панчерево платено
колеги може ли инфо за платеното панчерево и риболова на шаран и сом и есетра ще съм ви много благодарен ако ми кажете подходяща стръв за тях
благодаря предварително

ДЕН С ДЕН НЕ СИ ПРИЛИЧА НО, НАДЕЖДАТА ПОСЛЕДНА УМИРА
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Яз.Панчерево платено
Темата ще я заключат, защото има голяма за Софийските водоеми, но ще ти отговоря веднага. Вчера преседях на спокойствие там - 5 лв. въдица, можеш да връщаш по три уловени риби на въдица, като ги носиш на портала на входа и ги топиш в басейн с вещество против бактерии. В момента има много хубави люспести шаранчета по три-четири кила, яки, бързи и лакоми. В по-голямата част от гьолчето има европейски сомчета по кило и половина до четири кила. В по-малката част от гьолчето има шарани по пет до десет кила и сомове до десет кила. В момента щуките са малки и изобщо не представляват интерес. Цените на шарана и щуката, ако ги запазиш са 6.50, сомът 8 лв. Есетрата е 15 лв. Рибите там са винаги вкусни и без никакъв дъх. Платеният "Пънч" е интересен гьол, защото рибите се купуват от различни места и имат периодично различно поведение. Принципно дънните монтажи работят по-добре, особено ако гониш средата на гьола. Обикновената неподвижна селска пружина работи по-добре от каквито и да са други хранилки. Щеката и директният не са добър избор, захранките - скъпите обикновено не работят добре. Най-добре работят захранки, купени на място от Росен на портала. Хванах четири шарана на сомски куки по десет сантиметра дълги стебла с по две контри и по кафена чашка земни червеи на всяка кука и само един сом. Не можах да повярвам, че шараните ги нагълтаха, защото просто нямах нужда от шарани и исках да ги отсея с големи куки.
Подходяща стръв, която винаги работи там за шаран, а често и за сом, са белите червеи. Има и амури, но с тях не се занимавам. Есетрите са само в голямата част от гьола, но аз не успях да хвана, въпреки че есетрата обича големите куки и тлъстата стръв. Опитвах да закачам каракудки и уклей (появил се е огромен уклей в гьола), но сомът не барна жива рибка.
Подходяща стръв, която винаги работи там за шаран, а често и за сом, са белите червеи. Има и амури, но с тях не се занимавам. Есетрите са само в голямата част от гьола, но аз не успях да хвана, въпреки че есетрата обича големите куки и тлъстата стръв. Опитвах да закачам каракудки и уклей (появил се е огромен уклей в гьола), но сомът не барна жива рибка.
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Яз.Панчерево платено
Уклея не искат ли да им плащаш