Макара за болонезе

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Макара за болонезе

Мнение от butnik »

Много дъФкана тема,чак банална.Адаш/super mario/,ako това го беше написал някой друг щях да го подмина с лека ръка,но да търсим лека макара 1000 за въдица 5-6м с тегло около 300гр е малко в повече за мен.Да не говорим ако търсим дистанция с по-лека плувка.Баланс на боло никога не търся/може да не е правилно/защото ловя с ТЕЖКИ макари :lol: и леки болонези :lol: .По скоро бих посъветвал който и да е да търси макара с диаметър на шпулата не по-малък от 45мм и да обира на оборот 80см и над влакно.Макара с тия данни в ценови клас посочен от колегата няма как да е лека,освен ако не е пластмасова.Във високите класове намаляват теглото/не диаметъра на шпулите/ с нови ЛЕКИ материали,които са здрави и износоустойчиви.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Адаш , човека търси макара за 5 метрова болонеза. Повечето 5 метрови болонези на тика, които са добро съотношение цена-качество са 135- 180 грама . За 135 лв. си взема Ryobi SLAM 2000, която тежи 215 гр. За мен е важно такъма ми да е максимално лек и балансиран, така че след целодневен риболов да не ме боли ръката и да не пропускам кълванета. Ако макарата е лека, не ме бърка и да е по голям размер, но по принцип мен не ми е важно, че ще си прибирам линията с 2-3 секунди по бавно с по- малка макара. А за дистанция с лека плувка - там ми е силата, но не с болонеза.Ама това е друга тема. :D Много поздрави адаш и само потъваща плувка ти желая. :D :D :D
Бързай бавно.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Мисля,че в обявите имаше Рьоби Слам, но да си вземе 3000 или 4000 с мачова шпула. Тежат 250 грама.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”