Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на Пъстърва с Воблер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
хай
Аз знам къде са ловени тези риби, на следващата година Николай ходи пак там, но хвана само един от този калибър. Има прясна информация от същите езера, че в момента кълве добре, но няма такива тупалки, поне на моите хора неу са им удряли такива. Мисля, че ако сложиш утежнен Мепс Комет Декоре втори номер би могъл да имаш късмет. Имабо още сняг по пътя към тези езера.
- Cougar
- ще става разбирач
Re: хай
Нещо говорите но със недомлъвки.
Виждал съм наистина много големи сивени в някои езера на Пирин (няма да уточнявам кои). Но кажете по кое време поне е бил улова и какъв размер са били "тупалките".
Сивена тук се лови най успешно веднага след стопяване на леда в езерото, което за Algonquin е някъде към втората седмица на Май. След това рибите отиват на много дълбоко и е трудно да се намерят. (става въпрос за големите по 2кг+)
В наши условия обаче с нашите малки езера нещата не стоят така.
За техниките какво да кажа...като се намери рибата къде е и кога е активна може да се хване на една камара различни примамки.
Но това вече е друга тема различна от 'Пъстърва на воблер"
Виждал съм наистина много големи сивени в някои езера на Пирин (няма да уточнявам кои). Но кажете по кое време поне е бил улова и какъв размер са били "тупалките".
Сивена тук се лови най успешно веднага след стопяване на леда в езерото, което за Algonquin е някъде към втората седмица на Май. След това рибите отиват на много дълбоко и е трудно да се намерят. (става въпрос за големите по 2кг+)
В наши условия обаче с нашите малки езера нещата не стоят така.
За техниките какво да кажа...като се намери рибата къде е и кога е активна може да се хване на една камара различни примамки.
Но това вече е друга тема различна от 'Пъстърва на воблер"
Павката ако иска да я радели в нова тема: Консултации при риболов на сивен
Пумата написа:
Но какви?
Ни съ знае. Техниката, не знам ква е също, но се тръгва с по около 50 клатушки за там и може да се върнеш с нула.
Падали по пътя.
Имам един приятел замина за Канда, ако ме покани/ тука се съмнявам де/, ще питам за канадскте условия на улова на сивена. Няма проблем. Лед киша с бай Стан, не се притесняваме.
Пумата написа:
По кило и половина риби са били. Примаките май са клатушки.кога е активна може да се хване на една камара различни примамки.
Но какви?

Падали по пътя.
Имам един приятел замина за Канда, ако ме покани/ тука се съмнявам де/, ще питам за канадскте условия на улова на сивена. Няма проблем. Лед киша с бай Стан, не се притесняваме.
- Cougar
- ще става разбирач

Сигурен съм че тези по-горе ще работят.
Първия вид е много интересен и се водят джигове-клатушки. Имат специално утежняване на гърба.
Крокодилите също са много популярни за ловене на дълбоко.
Блесната е #3 за ориентация за размерите.
Последната клатушка - Клио, не би потънала на толкова дълбоко като предишните модели.