Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от Menkata »

Pescaras написа:Не познавам язовира!Едни приятели ме водят,от Троян са!Не знам за какъв контрол говорите,ама колегите от Троян ми казват,че най големите и дълго годишни бракониери на този язовир са ги направили проверяващи!работели с иараджийте!имам приятели в земеделско министерство на високо ниво,ще разпитам аз да разбера какво става! но като се прибера в софия,че сега съм на г.желязна!
Как се казваш ако не е тайна? :roll: И приятелите ти от Троян :roll:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Непотвърдената информация си е висша форма на дезинформация.Не оклепвайте язовира и хората ,който правят нещо за него :shock:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Pescaras написа:Не познавам язовира!Едни приятели ме водят,от Троян са!Не знам за какъв контрол говорите,ама колегите от Троян ми казват,че най големите и дълго годишни бракониери на този язовир са ги направили проверяващи!работели с иараджийте!имам приятели в земеделско министерство на високо ниво,ще разпитам аз да разбера какво става! но като се прибера в софия,че сега съм на г.желязна!
Ти чуваш ли се какво говориш,или го говориш нарочно :? Нещо много ме съмняват нещата,и в Ловеч се оформила една група провокатори,защото не им харесват някой неща и плюват.А ,хората от ИАРА ,двама ги познавам лично и си в голяма грешка за тях,третото момче е ново ,не го познавам.Само да те светна ,че един от най-големите бракониери по язовира е от Троян,за малко го изпуснаха пролетта.В земеделското министерство нищо няма да разбереш,боли ги там,колкото обърнаха внимание на петицията с предложения от риболовните клубове.Централата на ИАРА вече я преместиха в Бургас :idea: Така ,че тези писаници са абсолютно безсмислени,особено от хора ,анонимници,с 2-3 мнения в темата.Не става ,свикнали сме им отдавна на такива по форумите .
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

То хубаво си на гости ,на кой бряг ловихте? :idea:
Така,за Троянците им кажи да дойдат първо да поработят по опазването на язовира.Не да пускат по 20бр шамандури за бяла и сом при паткарника.Дали спазват закона?
И накрая само ще кажа че,тая зима армията се увеличава,аз не се крия,но ще бъде вече и по начесто и с хора. :idea: :idea:
Риба къща няма.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колега, ако имаш предвид предишнят състав на "проверяващите" назначени от ДПС си абсолютно прав! Те закотвиха катерът на ИАРА в двора на расторанта на Бони и там престоя на сухо години! През цялото им управление. Като идваха си сядаха в ресторанта и с бинокъл се забавляваха да оглеждат язовира. Може да се зададе и въпросът с кого си пиеха там бирата и кой я е плащал. Факт е, че мрежи има под всяка керемида около язовира, но сега не са спокойни мушмороците и често ги губят при проверките. Тримата от ИАРА и техните сътрудници са крайно недостатъчни да покрият целият район на ловешка област, но на яз.Сопот обръщат постоянно внимание и това изнервя мушмороците! Има ги и от Лесидрен, Галата, Малка Желязна, Угърчин, Троян, Ловеч и естествено от Голяма Желязна. Някои са с моторчета, но има и с модерни джипове. Някои са сами, други са на тумби по десетина. Всичките са с разни "покровители", на които се отчитат и покровителите сега са поизнервени та почват с лайнометите настъпление. Като си на язовира, направи си сам изводи, а не чакай друг да ти ги прави. А и да те попитам:- колко пъти прати ти лично сигнал на ИАРА-Ловеч за мрежари, не говоря за някой с рачило дето си лови за стръв слънчевки! Нали си сега на риба в района на Голяма Желязна? А включи се и помагай с информация поне! :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Eй ,бат Веско отплеснах се тази година и не можахме да се видим,за малко бях на язовира.Но,може да го направим като се прибереш ,с някоя кана вино и джоланче :wink: :)
Много точно си ги обяснил нещата,колегата може и само онлайн да е бил на Желязна :lol:
Изображение
niki7y
новобранец
новобранец

Мнение от niki7y »

Хора, всеки втори се снима от реки и язовири с най-различни рибоци, което предполагам е нормално за сезона. От Сопот, обаче, не видях нито една снимка. Как е положението там? Верни ли са слуховете за "неизлизащите мрежи" или са глупости? Петък имам свободно и май ще направим излет и искам да знам дали върви риболова или да търся друга дестинация. Благодаря предварително за информацията. :)
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

niki7y написа:Хора, всеки втори се снима от реки и язовири с най-различни рибоци, което предполагам е нормално за сезона. От Сопот, обаче, не видях нито една снимка. Как е положението там? Верни ли са слуховете за "неизлизащите мрежи" или са глупости? Петък имам свободно и май ще направим излет и искам да знам дали върви риболова или да търся друга дестинация. Благодаря предварително за информацията. :)
Пълни глупости,язовира се пази...рибния ресурс трябва да се възстанови от предишни деяния а 1 година лошо управление ще коства 5 години опазване...Едра риба ако търсиш е по скоро късмет,дребни риби колкото щеш има. :)
PAngelov2
новобранец
новобранец

Мнение от PAngelov2 »

Здравейте колеги,

смятаме следващата седмица да направим един излет на язовир Сопот, откъм Голяма Желязна. Отиваме предимно за костур и бяла. Моля ако имате информация какво е положението, след като времето леко захлади.

Благодаря предварително!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

За съжаление язовира вече не е това което беше.За рибите ,дето ще търсите се въоръжете с търпение и се подгответе за разочарование,сведоха ги до минимум хубавите риби.Костур почна да се лови ,но на определени места,среден размер,тук там някой по-добър,това беше последното инфо от там.
Изображение
PAngelov2
новобранец
новобранец

Мнение от PAngelov2 »

Благодаря за отговора!

Следващата седмица ще пробваме пък дано да са се раздвижили раираните разбойници. Ако и някой друг има актуално инфо за положението на язовира ще бъда благодарен да сподели.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

MITKO70 написа:За съжаление язовира вече не е това което беше.За рибите ,дето ще търсите се въоръжете с търпение и се подгответе за разочарование,сведоха ги до минимум хубавите риби.Костур почна да се лови ,но на определени места,среден размер,тук там някой по-добър,това беше последното инфо от там.
Да се лови, да се лови ,колко да се лови, по 8/10кг макс :fishing1:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

bobo_33333 написа:Да се лови, да се лови ,колко да се лови, по 8/10кг макс :fishing1:
Май се майтапиш нали :fishing7: К€ви са тези килограми ти ако направиш 1 кг е добре ,най сигорно капо да се направиш.И костура много тегаво върви за момента на Сопот и то трябва да го уцелиш къде е :fishing8:
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_vasilevvv »

Колеги на това дъждовно време къде според вас е най удачно да се застане на язовира.Имайки предвид калните пътища и възможност от затъване в калта?
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Според мене ако е валяло много там и ако е паднало нивото главно на дигата,колата де
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”