Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Пристанище Свищов
Модератор: sapuna
Пристанище Свищов
през седмицата сам на пристанището по работа някои има ли информация какво дава там в момента , да си взимам ли въобще въдици

Re: Пристанище Свищов
От една седмица кълве на "Стария шлеп", който е закотвен в западната част на Пристанището. Вземи си една въдица 3,50 метра най - много, за плувка, бял червей или пинки и направо там. Тънки влакна - 0,10 - 0,14мм, дребни кукички - 14 - 16 номер. Плувки от един грам до два. Нивото много спада обаче и кълването значително намаля, но все още се хваща нещичко. За една седмица спадна с повече от един метър. Хващат се платики, бабушки, сабици, едри тарани и дребни шаранчета - тая седмица може и малко да се покачи. Въдицата да е къса понеже има много хора, а и ти пускаш от шлепа непосредствено до него в прозорците между мизерията
Ето и мястото, и мизерията

Преди седмица вреше от риба!!!!
Кочина е, но има много риба под мизерията - ако няма мизерия, т.е повърхността е чиста - не кълве!!

Ами това е за Пристанището на Свищов. Ние сме там почти всеки ден. Има закачки доста. Вземи си един кеп с дълга дръжка за едрите тарани, но ако не - все някой ще има. Захранка си вземи също!!
Успех и дано нивото да се вдигне малко
Ето и мястото, и мизерията

Преди седмица вреше от риба!!!!
Кочина е, но има много риба под мизерията - ако няма мизерия, т.е повърхността е чиста - не кълве!!

Ами това е за Пристанището на Свищов. Ние сме там почти всеки ден. Има закачки доста. Вземи си един кеп с дълга дръжка за едрите тарани, но ако не - все някой ще има. Захранка си вземи също!!
Успех и дано нивото да се вдигне малко

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Абе хора как живее тая риба в тая "пумия" в такава гняс и риби по 20-30 кила да има ще ми е пак гадно да ловя.А и няма начин да не е понамирисвало на нещо? 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Колега shefa, би ли ми обяснил от каде се минава до този ''стар шлеп'' някаде през главния вход или по надолу кам гарата до ''гърлото'',от Свищов сам, и никога не сам ходил на пристанището за риба а сам чувал хубави думи за него.
Най - добре зад "Слънчо", през ЖП линиите, пясъка и си на шлепа. Иначе през портала на Пристанището ще те питат къде отиваш и т. нат.
Днес бях там - от 7,30 - до 10 часа. Слабо - около 2кг риба. Таран нямаше - усеща спадането и не иска да кълве. Само платика и дребен уклей.
Днес бях там - от 7,30 - до 10 часа. Слабо - около 2кг риба. Таран нямаше - усеща спадането и не иска да кълве. Само платика и дребен уклей.
Разбрах че, това място са го забранили вече.Вярно ли е това??? и ако е така само на шлепа ли е забранено да се качва, от брега не става ли ?