Вади се върхът на непретенциозно боло

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Вади се върхът на непретенциозно боло

Мнение от Korekom »

Имам от миналата година непретенциозен композитен 3,5м (по-къс е не отговаря на написаното) прът на Siweida, пише болонеза на него но е предимно от евтините пръти по 20-30лв от кварталния рибарски магазин.
Пръчката ми е любима за селски гьолчета с по-обрасли брегове, където е невъзможно да се замахне с по-дълги и префинени пръти а и е първата въдица, която си закупих сам и я нося на почти всеки излет. Имам сумати дребосък уловен с нея!
Върхът обаче изтъня нещо и се вади. Все още може да се закрепя но не стои стабилно и хваща по-малко от 1см от основата. За дребната риба е ок, въдицата е жилава и мога да вдигам рибки до 150-200гр във въздуха без да ги кепвам. Като замахвам все още не се вади върхът.
Притеснявам се да не се счупи втората част. Има ли управия да речем в домашни условия да ремонтирам върха за да се закрепва достатъчно и без да се вади във втората част?
Изображение Изображение Изображение
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Re: Вади се върхът на непретенциозно боло

Мнение от ionko_terziev »

Секундно лепило..извади върха и направи 2-3 слоя лепило един след друг след изсъхване..Ако стане прекалено дебело със шкурка сваляй по малко докато стане ..Така ми оправиха моя в един магазин в Бургас..
tzetzo62
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tzetzo62 »

ionko_terziev написа:Секундно лепило..извади върха и направи 2-3 слоя лепило един след друг след изсъхване..Ако стане прекалено дебело със шкурка сваляй по малко докато стане ..Така ми оправиха моя в един магазин в Бургас..
+1
gogata7904
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogata7904 »

колега може да извадиш този връх и с въдицата и него в магазина за малко по дълъг ще струва 4-5 лева
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”