Въпрос за Варенето на Царевицата

Модератор: sapuna

Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от MiTaKa™ »

Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
Изображение
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от maycal »

Царевица може да купиш от съботния пазар,който е на 200 метра от средата на бул. " Мадрид" в посока, обратна на тази към планината Витоша
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Ако все пак си решил да вариш,а не да киснеш царевицата-предлагам ти да я вариш като добавиш подсладител(не захар),за около час и след като я свалиш от котлона добавяш ароматизатор по избор.Така я оставяш в същата вода до сутринта и после я отцеждаш.Отстранената вода аз я ползвам за да си объркам останалата захранка на водоема.
Експериментирай повечко и ще стигнеш до "своята тайна" :wink:
Изображение
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

MiTaKa™ написа: Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
Бате наи добрия метод е да земеш една консерва царевица по ароматна е :wink: като ходя за шаран им ебавам маиката
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

Забравих да ти кажа царевица има в тонове на зообитпазара намира се преди гара Подуене, Улицата не я знам ма има неква клиника точно до него.Пазара работи само Събота и до определено време най-добре стани в 8 сутринта аз и без тва трябва да зема малко мишки от там за моя Чочко :mrgreen:
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

maycal написа:
Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?

Зависи от температурата на водата.Колкото по-топла толкова по -бързо.Лятно време започва за около 2-3 дена.Ако съдът е захлупен(не затворен,че да не стане беля)и е на слънце става малко по-бързо.Някои колеги слагат бира във водата-маята също помага за по-бързата ферментация.
Проба му е майката!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

ето моиа рецепт
в зовриена вода слагам царевицата и а оставам да врие половина час на посилно или 40 минути на средно.след това заедно с водата коиато остава(нарочно слагам повече вода)ја обмотвам с ниакое кебе или подебел текстилен материал и а оставам да постои така 5-6 часа(за това време впива оште вода и увеличава волумена и.след това докато е оште горешта(заштото е била обмотана с кебе)и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Рецепта за хубава жълта царевица.За да стане жълта царевицата трябва да сожиш толкова вода,че до края на варенето да не се долива.Вари се докато вземат да се пръскат по крехките зърна.Сваляш от котлона и веднага махаш врялата вода и заливаш със студена докато изтине за да може да се бара с ръка.Ако ще ароматизираш слагаш ароматизатор и после вода.На другияден отделяш хубавите едри зърна за стръв,слагаш ги в бурканчета и ароматезираш.Останалата за захранка.Ако използваш пва изцеждаш царевицата и я подсушаваш с ароматна суха захранка и пълниш.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

За варенето,консервирането и стерилизирането съм напълно съгласен,но за зимно време.
През лятото според мен е най добре на млечна царевица,предния ден си я режиш от кочаните и я поставяш в някой съд за да не истече млякото,добре е за стръв и захранка,защото пуска облак от млякото
Този метод е практичен в по малки водоеми,където не е нужно да се иссипва голямо количество,поради цената на сладката царевица
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

CERRUTI написа:
nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....
Естествено че е истински,по можност да бде планински :lol:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

е мед ако реша да слагам ще е на 100% добър защото дедо ми си изработва на вилата и е много вкусен , иначе видях доста мнения ще експериментирам и ще пиша за резултата . А на този пазар съботния колко е за кило царевицата
Изображение
pehoo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pehoo »

Да ти кажа и аз начина по който си я приготвям,до сега я пеавя за 4 или 5 година но немога да се оплача!
Прясна царевица я рониш не да я режеш, слагаш в буркан заливаш с 50г.мастика или водка(аз слагам и от двете,може и да импровизираш,слагал съм и домашна ракия :lol: )щипка канела,пакетче ванилия,може и без нея но канела задалжително,доливаш с вода и вариш 10-15 мин.зърната трябва да са цели,след като изстине е готова за рибите :)
Надявам се да пробваш и да кажеш имало ли е ефект!!! :lol:
Който го може го може,останалите гледат!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”