Въпрос за Варенето на Царевицата

Модератор: sapuna

Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1396
Регистриран на: Пет Фев 09, 2007 9:34 pm
Местоположение: От СоФиЯ Бе БаТе
Обратна връзка:

Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от MiTaKa™ »

Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
Изображение
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 546
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 10:40 pm
Местоположение: София

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от maycal »

Царевица може да купиш от съботния пазар,който е на 200 метра от средата на бул. " Мадрид" в посока, обратна на тази към планината Витоша
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2753
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:59 pm

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Краси_поборника »

Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1128
Регистриран на: Съб Май 12, 2007 9:38 pm
Местоположение: Митака - Асеновград

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от CrossFire »

Ако все пак си решил да вариш,а не да киснеш царевицата-предлагам ти да я вариш като добавиш подсладител(не захар),за около час и след като я свалиш от котлона добавяш ароматизатор по избор.Така я оставяш в същата вода до сутринта и после я отцеждаш.Отстранената вода аз я ползвам за да си объркам останалата захранка на водоема.
Експериментирай повечко и ще стигнеш до "своята тайна" :wink:
Изображение
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 528
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 9:19 pm
Местоположение: София

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Protos_Immortal »

MiTaKa™ написа: Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
Бате наи добрия метод е да земеш една консерва царевица по ароматна е :wink: като ходя за шаран им ебавам маиката
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 528
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 9:19 pm
Местоположение: София

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Protos_Immortal »

Забравих да ти кажа царевица има в тонове на зообитпазара намира се преди гара Подуене, Улицата не я знам ма има неква клиника точно до него.Пазара работи само Събота и до определено време най-добре стани в 8 сутринта аз и без тва трябва да зема малко мишки от там за моя Чочко :mrgreen:
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 546
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 10:40 pm
Местоположение: София

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от maycal »

Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?
seefeel
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 964
Регистриран на: Пон Мар 20, 2006 12:44 am
Местоположение: Георги Иванов,гр.Бургас

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от seefeel »

maycal написа:
Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?


Зависи от температурата на водата.Колкото по-топла толкова по -бързо.Лятно време започва за около 2-3 дена.Ако съдът е захлупен(не затворен,че да не стане беля)и е на слънце става малко по-бързо.Някои колеги слагат бира във водата-маята също помага за по-бързата ферментация.
Проба му е майката!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Nikola Polizovski »

ето моиа рецепт
в зовриена вода слагам царевицата и а оставам да врие половина час на посилно или 40 минути на средно.след това заедно с водата коиато остава(нарочно слагам повече вода)ја обмотвам с ниакое кебе или подебел текстилен материал и а оставам да постои така 5-6 часа(за това време впива оште вода и увеличава волумена и.след това докато е оште горешта(заштото е била обмотана с кебе)и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 13896
Регистриран на: Вто Яну 02, 2007 9:11 pm
Местоположение: св.Влас

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от snegk »

Рецепта за хубава жълта царевица.За да стане жълта царевицата трябва да сожиш толкова вода,че до края на варенето да не се долива.Вари се докато вземат да се пръскат по крехките зърна.Сваляш от котлона и веднага махаш врялата вода и заливаш със студена докато изтине за да може да се бара с ръка.Ако ще ароматизираш слагаш ароматизатор и после вода.На другияден отделяш хубавите едри зърна за стръв,слагаш ги в бурканчета и ароматезираш.Останалата за захранка.Ако използваш пва изцеждаш царевицата и я подсушаваш с ароматна суха захранка и пълниш.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 544
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:29 pm
Местоположение: Стара Загора-Стоян Велчев

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от велчев62 »

За варенето,консервирането и стерилизирането съм напълно съгласен,но за зимно време.
През лятото според мен е най добре на млечна царевица,предния ден си я режиш от кочаните и я поставяш в някой съд за да не истече млякото,добре е за стръв и захранка,защото пуска облак от млякото
Този метод е практичен в по малки водоеми,където не е нужно да се иссипва голямо количество,поради цената на сладката царевица
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1646
Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 9:15 pm
Местоположение: СОФИЯ-Кристиян Атанасов

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от CERRUTI »

nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3796
Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
Местоположение: Strumica/Macedonia
Обратна връзка:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Nikola Polizovski »

CERRUTI написа:
nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....
Естествено че е истински,по можност да бде планински :lol:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1396
Регистриран на: Пет Фев 09, 2007 9:34 pm
Местоположение: От СоФиЯ Бе БаТе
Обратна връзка:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от MiTaKa™ »

е мед ако реша да слагам ще е на 100% добър защото дедо ми си изработва на вилата и е много вкусен , иначе видях доста мнения ще експериментирам и ще пиша за резултата . А на този пазар съботния колко е за кило царевицата
Изображение
pehoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 329
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 4:15 pm
Местоположение: Plovdiv

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от pehoo »

Да ти кажа и аз начина по който си я приготвям,до сега я пеавя за 4 или 5 година но немога да се оплача!
Прясна царевица я рониш не да я режеш, слагаш в буркан заливаш с 50г.мастика или водка(аз слагам и от двете,може и да импровизираш,слагал съм и домашна ракия :lol: )щипка канела,пакетче ванилия,може и без нея но канела задалжително,доливаш с вода и вариш 10-15 мин.зърната трябва да са цели,след като изстине е готова за рибите :)
Надявам се да пробваш и да кажеш имало ли е ефект!!! :lol:
Който го може го може,останалите гледат!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”