Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Въпрос за Варенето на Царевицата
Модератор: sapuna
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Въпрос за Варенето на Царевицата
Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция

- maycal
- ще става разбирач
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Царевица може да купиш от съботния пазар,който е на 200 метра от средата на бул. " Мадрид" в посока, обратна на тази към планината Витоша
-
- кандидат преподавател
Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
- CrossFire
- разбира нещата
Ако все пак си решил да вариш,а не да киснеш царевицата-предлагам ти да я вариш като добавиш подсладител(не захар),за около час и след като я свалиш от котлона добавяш ароматизатор по избор.Така я оставяш в същата вода до сутринта и после я отцеждаш.Отстранената вода аз я ползвам за да си объркам останалата захранка на водоема.
Експериментирай повечко и ще стигнеш до "своята тайна"
Експериментирай повечко и ще стигнеш до "своята тайна"

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Бате наи добрия метод е да земеш една консерва царевица по ароматна еMiTaKa™ написа: Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Забравих да ти кажа царевица има в тонове на зообитпазара намира се преди гара Подуене, Улицата не я знам ма има неква клиника точно до него.Пазара работи само Събота и до определено време най-добре стани в 8 сутринта аз и без тва трябва да зема малко мишки от там за моя Чочко 

- maycal
- ще става разбирач
Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
-
- разбира нещата
maycal написа:Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Зависи от температурата на водата.Колкото по-топла толкова по -бързо.Лятно време започва за около 2-3 дена.Ако съдът е захлупен(не затворен,че да не стане беля)и е на слънце става малко по-бързо.Някои колеги слагат бира във водата-маята също помага за по-бързата ферментация.
Проба му е майката!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ето моиа рецепт
в зовриена вода слагам царевицата и а оставам да врие половина час на посилно или 40 минути на средно.след това заедно с водата коиато остава(нарочно слагам повече вода)ја обмотвам с ниакое кебе или подебел текстилен материал и а оставам да постои така 5-6 часа(за това време впива оште вода и увеличава волумена и.след това докато е оште горешта(заштото е била обмотана с кебе)и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина
в зовриена вода слагам царевицата и а оставам да врие половина час на посилно или 40 минути на средно.след това заедно с водата коиато остава(нарочно слагам повече вода)ја обмотвам с ниакое кебе или подебел текстилен материал и а оставам да постои така 5-6 часа(за това време впива оште вода и увеличава волумена и.след това докато е оште горешта(заштото е била обмотана с кебе)и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- и господ не е толокова добър
Рецепта за хубава жълта царевица.За да стане жълта царевицата трябва да сожиш толкова вода,че до края на варенето да не се долива.Вари се докато вземат да се пръскат по крехките зърна.Сваляш от котлона и веднага махаш врялата вода и заливаш със студена докато изтине за да може да се бара с ръка.Ако ще ароматизираш слагаш ароматизатор и после вода.На другияден отделяш хубавите едри зърна за стръв,слагаш ги в бурканчета и ароматезираш.Останалата за захранка.Ако използваш пва изцеждаш царевицата и я подсушаваш с ароматна суха захранка и пълниш.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- велчев62
- ще става разбирач
За варенето,консервирането и стерилизирането съм напълно съгласен,но за зимно време.
През лятото според мен е най добре на млечна царевица,предния ден си я режиш от кочаните и я поставяш в някой съд за да не истече млякото,добре е за стръв и захранка,защото пуска облак от млякото
Този метод е практичен в по малки водоеми,където не е нужно да се иссипва голямо количество,поради цената на сладката царевица
През лятото според мен е най добре на млечна царевица,предния ден си я режиш от кочаните и я поставяш в някой съд за да не истече млякото,добре е за стръв и захранка,защото пуска облак от млякото
Този метод е практичен в по малки водоеми,където не е нужно да се иссипва голямо количество,поради цената на сладката царевица
- CERRUTI
- сериозен играч
И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Естествено че е истински,по можност да бде планинскиCERRUTI написа:И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина

Macedonia

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
е мед ако реша да слагам ще е на 100% добър защото дедо ми си изработва на вилата и е много вкусен , иначе видях доста мнения ще експериментирам и ще пиша за резултата . А на този пазар съботния колко е за кило царевицата

-
- ще става разбирач
Да ти кажа и аз начина по който си я приготвям,до сега я пеавя за 4 или 5 година но немога да се оплача!
Прясна царевица я рониш не да я режеш, слагаш в буркан заливаш с 50г.мастика или водка(аз слагам и от двете,може и да импровизираш,слагал съм и домашна ракия
)щипка канела,пакетче ванилия,може и без нея но канела задалжително,доливаш с вода и вариш 10-15 мин.зърната трябва да са цели,след като изстине е готова за рибите 
Надявам се да пробваш и да кажеш имало ли е ефект!!!
Прясна царевица я рониш не да я режеш, слагаш в буркан заливаш с 50г.мастика или водка(аз слагам и от двете,може и да импровизираш,слагал съм и домашна ракия

Надявам се да пробваш и да кажеш имало ли е ефект!!!

Който го може го може,останалите гледат!