Директен телескоп Milo Leviathan 8 метра

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Директен телескоп Milo Leviathan 8 метра

Мнение от DJONI RINGO »

Колеги,аз като върл фен на директни осмици,обичам да си купувам такива! След като закупих Мавер Фреция на 8 метра и извадих стотина и висше огромни скобара за няколко риболова-бих казал уникат като поведение!Сега дойде ред на нещо пак висок клас поне според мен,но доста по леко! Ако някой има впечатления нека ги сподели тук! Дебелина на стените на снадките,здравина,твърдост и прочие:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Директен телескоп Milo Leviathan 8 метра

Мнение от Sorcerer »

Ще следя темата с интерес. / Благодарение на твоите постове и аз се сдобих с Мавер Фреция- прекрасна въдица..../
От каталожните данни на Левиатана ми прави добро впечатление трансп. дължина , но съм малко притеснен от тези 280 гр. - тук при нас на морето доста подухва и ще е полезно ако някой колега, който притежава въпросната въдица да даде информация.
Последно промяна от Sorcerer на Чет Окт 08, 2015 11:12 pm, променено общо 1 път.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

http://www.pescare.it/gb/match-coarse/r ... or-8_metri" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Днес минах през магазина на Мило( до Окръжна болница-София), който е в процес на откриване за да хвърля един поглед на въпросната въдица. Разгледах 7-цата.
Една от малкото въдици на Мило, която не е червена, отличава се с много стилен дизайн, елегантна. Отговаря на каталожните характеристики.Стените на карбона са неочаквано дебели за този малък грамаж, което говори за здравина.Провисването е леко, съпоставимо с др. въдици от висок клас. Върха е с жило. Имайки превид, че ценово въдицата е по-скоро към среден, а качеството е на висота считам, че е интересно съчетание на цена и качество. По каталог е определена като върхова акция, което е най-доброто за струмските скобари.
Би било интересно някой да сподели личен опит, как се проявява при риболов.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А като цена колко е 7 цата ?
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

цената е поносима за добра въдица,но ме притеснява грамажа,за тези 280гр.бланката е тънка./то това ти си го знаеш, но аз да кажа,ти си ми критерия за директнни/
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

ianimar написа:цената е поносима за добра въдица,но ме притеснява грамажа,за тези 280гр.бланката е тънка../
Имам Колмик екстрийм, 8м, 270 гр. В сравнение с него бланката на това Мило 7 м. определено е по-дебела. За 8 -цата незнам, но би трябвало бланката на серията да е еднаква?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Милото е с по дълга транспортна и предполагам,че от по дългите секции и по малкото такива се получава здрава и лека въдица

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Щом Джони Ринго купува осмица,значи е добра ;) Колкото и нескромно да прозвучи!

Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

DJONI RINGO написа:Щом Джони Ринго купува осмица,значи е добра ;) Колкото и нескромно да прозвучи!
А кой е Джони Ринго ......... нещо май съм назад с материала :roll:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pampasa написа:
DJONI RINGO написа:Щом Джони Ринго купува осмица,значи е добра ;) Колкото и нескромно да прозвучи!
А кой е Джони Ринго ......... нещо май съм назад с материала :roll:
Скромен скобарджия от поречието на Струма :)

trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

За теб и Струма: само "ЕВАЛЛА".
За волята ти да се бориш със съдбата: ПОКЛОН!!!
Но когато говориш за карбон: трябва да се има едно наум.
Мислех да купувам прехваления Мавер Фреция.
Но като го хванах, какво да видя: недобър баланс, провисва и тежи.
И така си останах с Екстрийма на Колмик.
Сега ще трябва да видя и Милото...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

trangelov написа:За теб и Струма: само "ЕВАЛЛА".
За волята ти да се бориш със съдбата: ПОКЛОН!!!
Но когато говориш за карбон: трябва да се има едно наум.
Мислех да купувам прехваления Мавер Фреция.
Но като го хванах, какво да видя: недобър баланс, провисва и тежи.
И така си останах с Екстрийма на Колмик.
Сега ще трябва да видя и Милото...
Двете въдици са много различни -Колмик срещу Мавер! Аз търся скобарджийско оръжие -Мавъра е по мек,много по жилав и много по здрав! Естествено по тежък и по небалансиран ;) Честно казано тея риби които лових последните два пъти с Колмика бих се изприщил,да не кажа и на 85 процента,че може и да не му издържи сърчицето!Аз лично се бях засилил към Колмика ,но се отказах бързо,защото имах нужда от друго!Естествено след като си ловил с въдица от 270 грама,всичко по 320 е тежко! Надявам се че си видял карбона от който е изработен Мавера-чуден с печат реглас на всяка снадка!Принципно ако трябва да съм честен със себе си и аудиторията:да има привисване на Фрецията,за баланса не съм съгласен,но това е по моите критерии за риболов на силни скобари! Естествено ако ловя по дребна риба бих се насочил към по лекото!Мавера след сто и висше риби между кило и две в последните 4-5 риболова се държа великолепно според мен!Като дизайн също !Милото което поръчах е от по дебелостенен карбон в сравнение с Колмика,затова и се насочих към него!Комика е 7 секции на 8 метра срещу 8 на 8 за Мавер-първия вариант е много По относно баланса и провисването:) Но в същото време търсиме и здравина,жилавост,която Мавера я има в пъти! Естествено тя и Финесата я има ,а е само 15-20 грама по тежка от Мавера! Уникат като поведение за мен е това как се справяше Мавера при вадене на риби над кило и двеста с 0.10 повод-уморяваше рибите прекрасно,даваше сигурност дори при изродската дъга ,която описваше:) За провисването съм съгласен-не съм доволен!

trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Колмика го купих след консултация с колега, който беше ловил морски кефали от 1,6-1,8кг.
Това животно се дърпа в пъти повече от сладководна риба.
Имам уловени няколко диви шаранета около 1,5-1,8кг. И няколко късания на повод 0.117 Ксило.
Ще го пробвам и с 0.128, пък да видим дали ще се счупи. Резервни части не ме притесняват.
Доста хора се заблуждават относно превъзходството на Реглаския карбон.
Но аз присъствах преди години на състезанието на яз. Ковачица, когато силния вятър счупи няколко щеки. И видях кои останаха да ловят, без да се притесняват. И тутакси купих едната без да се пазаря(Гарболиното 796 на Влади от Кюстендил).
Имах и регласка щека, обаче тя беше бутиково изпълнение само за испанския национален отбор.
Но ще погледна и Милото.
Приятен ден.
goran2
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от goran2 »

naskobo написа:http://www.pescare.it/gb/match-coarse/r ... or-8_metri" rel="nofollow

Днес минах през магазина на Мило( до Окръжна болница-София), който е в процес на откриване за да хвърля един поглед на въпросната въдица.
Колега къде до окръжна ще откриват магазин?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

trangelov написа:Колмика го купих след консултация с колега, който беше ловил морски кефали от 1,6-1,8кг.
Това животно се дърпа в пъти повече от сладководна риба.
Имам уловени няколко диви шаранета около 1,5-1,8кг. И няколко късания на повод 0.117 Ксило.
Ще го пробвам и с 0.128, пък да видим дали ще се счупи. Резервни части не ме притесняват.
Доста хора се заблуждават относно превъзходството на Реглаския карбон.
Но аз присъствах преди години на състезанието на яз. Ковачица, когато силния вятър счупи няколко щеки. И видях кои останаха да ловят, без да се притесняват. И тутакси купих едната без да се пазаря(Гарболиното 796 на Влади от Кюстендил).
Имах и регласка щека, обаче тя беше бутиково изпълнение само за испанския национален отбор.
Но ще погледна и Милото.
Приятен ден.
Знам,че си в час:) Да ловиш риба като скобар в течение е много по различно от това на шаран ! в тиха вода при сходни грамажи!Аз лично на въдица като Колмик бих избягвал да слагам повод над 0.10 или максимално 0.12 с мисъл:)Ловил съм многократно и морски кефали през осемте ми години като спасител на Ммц то-на Дяволската река-ужасяваща твар,силна и побъркана!

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”