Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Предложения за латекс
Модератор: dantho.mihov
- кирил великий
- разбира нещата
Предложения за латекс
Здравейте,
Искам да измажа тапетите с латекс, кой е най-добрият, който да си взема - чешки ли, немски ли, дайте ми съвети?!
Благодаря!
Искам да измажа тапетите с латекс, кой е най-добрият, който да си взема - чешки ли, немски ли, дайте ми съвети?!
Благодаря!
- emo vasilev
- сериозен играч
Re: Предложения за латекс
Това с тапетите е нож с две остриета - ако не са добре залепени след латекса ще има проблем.
Скъп и хубав латекс се използва когато търсиш перфектно изпълнение - перфектна шпакловка върху която да се " изпъне " латекса .Латекса върху тапети ( зависи от цвета ) изпъква всяка неравност ако са релефни и всяка наставка .
Лично мое виждане .
Скъп и хубав латекс се използва когато търсиш перфектно изпълнение - перфектна шпакловка върху която да се " изпъне " латекса .Латекса върху тапети ( зависи от цвета ) изпъква всяка неравност ако са релефни и всяка наставка .
Лично мое виждане .
- кирил великий
- разбира нещата
Добре са залепени, решил съм да останат. За марка латекс нещо да ме посъветвате, колеги!
- icefire
- ще става разбирач
Напълно съм съгласен с мнението на Емо Василев ..
И всепак да кажа. Явно става дума за непретенциозно " освежаване " , така да се каже..
Сега на пазара има всичко , всякакви материали , какво ли не ... Аз лично не бих препоръчал латексова боя от най-ефтините , боклуците винаги излизат по-скъпо .. Избери си боя която е горе /долу 50-60 лв. за 25 кг .
За мен лично най-доброто на пазара в момента е латекс марка ТИТАН на Артеколор , в съотношение цена- качество ! Ако си от София може да го купиш изгодно от производителя , магазина се намира на ул. Кукуш номер 1 , там го правят на място . Ако не може да вземеш латекс на Боро .
при боядисването върху тапети не е препоръчително боята да се разрежда с вода , караш я гъста както си е в баката , ако се надигнат тапетите и пликовете са малки - след изсъхване ще се изпънат , ако са големи и тапетите се отлепват - подлепи ги с гъстият латекс изчакай да изсъхнат добре и перкай от горе следващата ръка латекс ... ако се оцветява боята , добре е лекото тониране в пастелни цветове
Успех в начинанието наречено домашен ремонт
И всепак да кажа. Явно става дума за непретенциозно " освежаване " , така да се каже..
Сега на пазара има всичко , всякакви материали , какво ли не ... Аз лично не бих препоръчал латексова боя от най-ефтините , боклуците винаги излизат по-скъпо .. Избери си боя която е горе /долу 50-60 лв. за 25 кг .
За мен лично най-доброто на пазара в момента е латекс марка ТИТАН на Артеколор , в съотношение цена- качество ! Ако си от София може да го купиш изгодно от производителя , магазина се намира на ул. Кукуш номер 1 , там го правят на място . Ако не може да вземеш латекс на Боро .
при боядисването върху тапети не е препоръчително боята да се разрежда с вода , караш я гъста както си е в баката , ако се надигнат тапетите и пликовете са малки - след изсъхване ще се изпънат , ако са големи и тапетите се отлепват - подлепи ги с гъстият латекс изчакай да изсъхнат добре и перкай от горе следващата ръка латекс ... ако се оцветява боята , добре е лекото тониране в пастелни цветове

Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- кирил великий
- разбира нещата
А, тя и жена ми е напълно съгласна с мнението на колегата Емо Василев, но удържах семейна победа аз!!!icefire написа:Напълно съм съгласен с мнението на Емо Василев ..

Марка Титан, значи - добре, мерси! От София съм, ще отида на "Кукуш". За някакви немски и чешки латекси ми казваха, едни мои приятели ще мажат, които искат да ми върнат услуга.
- icefire
- ще става разбирач
Ами има немски латекс добър , качествен, но на висока цена ! евтиният дори и немски не става .. Чешкият отдавна не е това което беше , макар и цената му да е в среденият клас ... едно време беше к'вот беше , това да кажеш навремето " Чешки Латекс " ехеее ,, същото важи и за българският " Дисповит" - мамата му разкатаха тия пичове от Световрачане ...
Свестни латексови бои които са качествени са марки като Брилукс , Дулукс , Макс Майер , Левис , Сикенс ... и доста други .. Но не ти ги препоръчвам защото цената им е доста солена , някъде мажду 15-20 до 50-60 лв за литър....
Щом си решил да ходиш до Кукуш1 , да знаеш , там правят 2 вида латекс и двата вида са добри , може и да ти ги тонират по желание , има каталози за цветовете всичко. Твоят латекс е Титан , другата марка е по-скъпа . значи измери си квадратурата на помещението , стени - таван .. казваш там за колко квадрата боя ще ти трябва те ти изчисляват количеството и готово ...
Свестни латексови бои които са качествени са марки като Брилукс , Дулукс , Макс Майер , Левис , Сикенс ... и доста други .. Но не ти ги препоръчвам защото цената им е доста солена , някъде мажду 15-20 до 50-60 лв за литър....
Щом си решил да ходиш до Кукуш1 , да знаеш , там правят 2 вида латекс и двата вида са добри , може и да ти ги тонират по желание , има каталози за цветовете всичко. Твоят латекс е Титан , другата марка е по-скъпа . значи измери си квадратурата на помещението , стени - таван .. казваш там за колко квадрата боя ще ти трябва те ти изчисляват количеството и готово ...
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- кирил великий
- разбира нещата
Аз пък напоследък ползвам само Дулукс. По скъпо е, но във времето се отплаща.
- кирил великий
- разбира нещата
Ако си го правиш сам направо отивай там. Много лесно се работи с техните продукти. Само спазваш какво пише на етикетите. Според мен най-добрия магазин им е на Раковска. Също така имат уникални лакове за дърво. Само да не си помислиш, че работя за тях
.

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Ако не си приключил вече с боядисването,можеш да погледнеш и гръцките латекси - Хротекс,Витекс.Само,че аз съм от Пловдив и не бих могъл да те ориентирам къде в София можеш да ги купиш.Лично аз от години ползвам Хротекс.
Малко допълнения:
1.Категорично нанасянето на латекс върху тапетите е голяма грешка.Можеше за разнообразие да послушаш жената
.Надявам се да няма скоро тема - "Как да отстраним тапети с нанесен латекс върху тях".Но ........... всеки решава сам за себе си.
2.Малко уточнения по темата "Скъпо".Ако една бака /напр. 5 л./латекс при единия вариант струва 10 лв,а при другия - 25 лв. веднага някой ще каже,че втората е безобразно скъпа.Но ако с първата ще покриеш 15 кв.м.,а с другата - 30 кв. м. ........? "Скъпо" е относително понятие......
Малко допълнения:
1.Категорично нанасянето на латекс върху тапетите е голяма грешка.Можеше за разнообразие да послушаш жената

2.Малко уточнения по темата "Скъпо".Ако една бака /напр. 5 л./латекс при единия вариант струва 10 лв,а при другия - 25 лв. веднага някой ще каже,че втората е безобразно скъпа.Но ако с първата ще покриеш 15 кв.м.,а с другата - 30 кв. м. ........? "Скъпо" е относително понятие......
Боядисвал съм със всякви латекси.
Немски,Английски,Италянски,Гръцки и на последно място слагам Българските латекси.
В Германия ,Англия е традиция да се боядисват ТАПЕТИТЕ.
Освен това там се продават тапети специялни без оцветяване само с релеф.
Тези тапети са за боядисване с латекс СПЕЦИЯЛНИ !!!
И тука ги има ама кой да чете надписите на немски език.
Немски,Английски,Италянски,Гръцки и на последно място слагам Българските латекси.
В Германия ,Англия е традиция да се боядисват ТАПЕТИТЕ.
Освен това там се продават тапети специялни без оцветяване само с релеф.
Тези тапети са за боядисване с латекс СПЕЦИЯЛНИ !!!
И тука ги има ама кой да чете надписите на немски език.