Риболов от лодка

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

преди 15тина години,когато ме светнаха на дьнната блесна ест пьрвата ми работа беше да си намеря лодка-отначало имахме една обща пвц простотия,която лепяхме след всеки излет,после си намерих една гумена чешка,втора употреба и пр и пр,докато накрая заделих за една уфимка 22,дето досега "работи" :lol: и е видяла маса простотии..изключително приятно е на язовири като искьр,огняново и др,кьдето сватбарите и кучкарите и сьрбарите ми иде да ги издавя,да се вмькне човек с лодката навьтре,да се вьрже под некое залято дьрво на сянка и да засмуче бири-та чак до вечерта :lol: е,малко се посхващаш,малко е трудно с пикането и срането,ама си има чальм :lol: на това ще се спра после,та по сьщество:котва-задьлжително два броя,аз взимам огромни камьни,врьзвам ги и като трьгна да излизам просто ги отвьрзвам и пускам на дьното.прьчката,предпочитана от мен и за плувка,и за блесни е не по дьлга от 2,60-на мен най ми допада 2,20,с твьрд врьх,разбирай блеснарска прьчка.са,нещо много изпитано от мен и важно-сам си правя подвижни плувки по 0,8-1,5 гр,понеже такива не сьм видял да се продават много-няма логика :wink: само,че от лодката не ти трябва да гониш дистанции и чувствителността е добре да се поддьржа.плувките си правя,като около игла за шиене увивам 2 пьти тьнка стоманена телчица,после увьртан 10тина пьти краищата,резвам ги,прикрепям ги кьм кила на плувката,увити с конец за шиене и намазвам с каноконлит..ест,сега продават готови силиконови накрайници представляващи шлаух с втулка за влакното накрая,ама това-напоследьк :lol: :lol: офф,мноо е дьлга тая тема и много неща има за разказване,ама ще се опитам по накратко..за разлика от владото аз ВИНАГИ оставям да лежи повод по дьното с вьлни и без вьлни и храня сьс захранки най различни,които умесвам предварително на брега.вьпрос на предпочитание.винаги маам с 2 прьчки-едната метам некьде у лево,на 7-8 мт,след предварително захранване,на плувка,а с другата започвам да си помпам за костур и бяла около самата лодка :lol: е,понякога не се смогва и тогава се ориентирам само кьм едната,понякога-не се ТРАЕ от недаване и се ориентирам кьм бирата,цигарите и гсм-ма :lol: относно кепа-изключително удобни са тип МУХАРСКИ,с кьса дрьжка и овална кошница-аз откакто изпуснах,че бех без кеп един костур около 2,5 килограма на пясьчник,сьм си зачислил кепа кьм такелажа на лодката-сьс се вьжетата,помпата и пр си седи в кальфа :lol: живарника го врьзвам за ухото на греблото,така,че да ми е удобно направо да ги пускам в гьрлото,а котвите-за предницата и задната страна на лодката.много е тегаво да се лови с дьлга прьчка-изкл неудобно.ами още много може да се говори,ама не знам какво конкретно-те и лодките са бая различни-аз говоря тук за гуменяци :lol: нещо много важно-за пикане си режа гьрлото на една двулитрова бутилка и си действам,а за сране....ами всеки да се оправя както може :lol: :lol: в заключение искам да кажа,че риболова от лодка е винаги по успешен,спокоен и емоционален отколкото от брега,а и сьвсем друго е да вадиш костур ОТВЕСНО от 10м дьлбочина например,отколкото от брега :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
С_А_Ш_О 1990
новобранец
новобранец

Мнение от С_А_Ш_О 1990 »

Здравейте колеги ,но съм в форумът но тази тема ми направи силно впечатление и рекох да се произнеса и аз по нея.Миналото лято правих няколко излета с лодката и два от тях бяха изключително успешни. Единият от тях беше овенчан с Амур 13,5кг а другият с шаран 4,3кг и моето мнение е че от лодката се хващат по големи парчета но също ми направи впечетление че уловите ми бяха в последните излети краят на август като чели риболовът от лодка в краят на лятото е по успешен.
pantera
ще става разбирач
ще става разбирач

Re:

Мнение от pantera »

С_А_Ш_О 1990 написа:Здравейте колеги ,но съм в форумът но тази тема ми направи силно впечатление и рекох да се произнеса и аз по нея.Миналото лято правих няколко излета с лодката и два от тях бяха изключително успешни. Единият от тях беше овенчан с Амур 13,5кг а другият с шаран 4,3кг и моето мнение е че от лодката се хващат по големи парчета но също ми направи впечетление че уловите ми бяха в последните излети краят на август като чели риболовът от лодка в краят на лятото е по успешен.
Не се ли поизхвърляме малко САНДЕ :toimonster: :weedman:
ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ТРУДНО СЕ ХВАЩА ГОЛ ШАРАН
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Риболов от лодка

Мнение от Nikola Polizovski »

Изображение
ето и моиа красавец с които ходиа по риба
Изображение
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
С_А_Ш_О 1990
новобранец
новобранец

Мнение от С_А_Ш_О 1990 »

pantera написа:
С_А_Ш_О 1990 написа:Здравейте колеги ,но съм в форумът но тази тема ми направи силно впечатление и рекох да се произнеса и аз по нея.Миналото лято правих няколко излета с лодката и два от тях бяха изключително успешни. Единият от тях беше овенчан с Амур 13,5кг а другият с шаран 4,3кг и моето мнение е че от лодката се хващат по големи парчета но също ми направи впечетление че уловите ми бяха в последните излети краят на август като чели риболовът от лодка в краят на лятото е по успешен.
Не се ли поизхвърляме малко САНДЕ :toimonster: :weedman:
Снимката на амура я имам в галерия а на шарана снимки нямам, аз никога нелъжа -Чесна рибарска :wink: :D :D
Кога е най-подходящото време за риболов- когато в магазина има прясна риба
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Схващането от дългото седене в лодката го реших по този начин:
Изображение
Изображение
Направо си е кеф.Може да се гребе и от ,,креслото,,.Заема място. :( В по-голяма лодка ще е по -добре.Не се усеща времето прекарано в лодката.Липсва умората от неправилната стойка. :smt023
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

vladoto написа:Схващането от дългото седене в лодката го реших по този начин:
Изображение
Изображение
Направо си е кеф.Може да се гребе и от ,,креслото,,.Заема място. :( В по-голяма лодка ще е по -добре.Не се усеща времето прекарано в лодката.Липсва умората от неправилната стойка. :smt023
Няма неправилна стойка :))
В Кама Сутра са стотици и всички са правилни ..........
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

Незнам колко е успешен,но определено риболова от малка надуваема лодка,които в повечето случаи са и доста нестабилни е нездравословен от гледна точка на това че ти се завива свят след 2-3 часово стоене.Но всеки си има някакви тактики,които правят риболова му успешен,така че кой както сам си прецени дали да е от лодка или не:)
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

чак пък нездравословен... :D
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Алкора е прав няма неправилна стойка :D.А дюшека дава големи възможности да се пробват всякакви :wink:
Незгодийките май се появяват, когато рибата не кълве или поне аз тогава се сещам,че може и по-добре да се седи(лежи).
На колегата kaloyan87 отговарям веднага-риболова от лодка ,е в пъти по-резултатен!
Наслука на всички!
Риболовът не е слука,а наука!
gjorjio_64
новобранец
новобранец

Мнение от gjorjio_64 »

----------------------------

Задавай въпросите си на определените за целта места!!!
sapuna
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”