Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Д.Граховски »

Ами това че балканката е в рзмножителен период и е забранена, а скобара не. Искам да кажа, че ако всичко е в рамките на закона няма какво да се дръгнете.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Д.Граховски написа:Ами това че балканката е в рзмножителен период и е забранена, а скобара не. Искам да кажа, че ако всичко е в рамките на закона няма какво да се дръгнете.
Точно така е. А четирите "изядени" скобара са по-скоро провокация.
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

Тук става въпрос за нарушаване на закона.Човекът е взел 4 скобара по кило,което прави 4кг.,а има право да вземе 3кг.,ако не греша.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

miro253 написа:
Д.Граховски написа:Ами това че балканката е в рзмножителен период и е забранена, а скобара не. Искам да кажа, че ако всичко е в рамките на закона няма какво да се дръгнете.
Батка на същото мнение съм! В една друга ,,групичка,, е било друго-тука провокира! Зад цялата схема седи една персонка :)))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Е то е ясно и сега ще изпишем 500 стр. и нищо за риболова.
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

DJONI RINGO написа:
miro253 написа:
Батка на същото мнение съм! В една друга ,,групичка,, е било друго-тука провокира! Зад цялата схема седи една персонка :)))))
Какви провокации ви гони бе хора,да не се похвали човек. Мерил съм най голямата и беше 0.950.Е и да съм нарушил с 0.5 кг. съдетеме!!! :shock: Начесъхме клавиатурата и е време за гумата!!! :D
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

miro253 написа:Е то е ясно и сега ще изпишем 500 стр. и нищо за риболова.
Прав си,обаче вината е на Бойко Борисов с тая магистрала... :D
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Ludia Shekspir написа:Никой ли не е ловил, аз пък лових баш на изборите!!!!Най хубавия риболов от 2 години. Защото не съм ходил.Четири скобара по кило. Място няма да кажа!!!!Пиша да се похваля!!!!И беше супер щото нямаше никой на реката, която беше мътна и мн. бърза.А и скобарите си ги взех да си ги хапна!!!!
Нещо явно ти тежи на душата.Сподели открито ,че ти олекне!
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

chokoboy написа:
Ludia Shekspir написа:Никой ли не е ловил, аз пък лових баш на изборите!!!!Най хубавия риболов от 2 години. Защото не съм ходил.Четири скобара по кило. Място няма да кажа!!!!Пиша да се похваля!!!!И беше супер щото нямаше никой на реката, която беше мътна и мн. бърза.А и скобарите си ги взех да си ги хапна!!!!
Нещо явно ти тежи на душата.Сподели открито ,че ти олекне!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mi6a
новобранец
новобранец

Мнение от mi6a »

Как ги ядете тия скобари от Струма не знам. Преди 2 години пържих един скобар, понеже ми умря в живарника по необясними за мен причини но както и да е. Толкова смрадлива риба на тиня не бях ял от много време. И мрените са същите смрад. Ял съм от Дунав скобари и все едно е друга риба. Просто Струма и Искър са едни от най-мръсните реки в БГ и съответно рибата в тях не става за консумация. Знам че българите като цяло сме си месари, но тия струмски скобари освен за ловене, за друго не стават.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

mi6a написа:Как ги ядете тия скобари от Струма не знам. Преди 2 години пържих един скобар, понеже ми умря в живарника по необясними за мен причини но както и да е. Толкова смрадлива риба на тиня не бях ял от много време. И мрените са същите смрад. Ял съм от Дунав скобари и все едно е друга риба. Просто Струма и Искър са едни от най-мръсните реки в БГ и съответно рибата в тях не става за консумация. Знам че българите като цяло сме си месари, но тия струмски скобари освен за ловене, за друго не стават.
Нали затова се бориме няколко редовни участници от този форум,а именно КОД: Пускай струмския скобар обратно!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Скобар съм ял преди доста години и живея със спомените, че по-кокалива риба не съм ял. Мрени взимам от време на време, че жена ми ги обича, та за тях съм си направил извода, че мрените от Бело поле смърдят яко на тиня, мрените от дефилето над Бобошево не бяха така, но тази година не съм ловил там. По принцип като ми се яде риба по-евтино ми излиза като си купя от магазина. Струмския скобар освен за риболов за друго не става, но ....... .
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

miro253 написа:.......Струмския скобар освен за риболов за друго не става, но ....... .
Ти остави това, но редовната консумация на скобар водела до потентност и изкривяване на костите. Мо'е да е верно, видеЕл ли си к'ви са уродливи месарите по реката :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

naskobo написа:
miro253 написа:.......Струмския скобар освен за риболов за друго не става, но ....... .
Ти остави това, но редовната консумация на скобар водела до потентност и изкривяване на костите. Мо'е да е верно, видеЕл ли си к'ви са уродливи месарите по реката :mrgreen:

Леле :lol: . Това с костите не ме притеснява, ама с таЯ потентност да не вземат да хвърлят хайвера ... .
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

mi6a написа:Как ги ядете тия скобари от Струма не знам. Преди 2 години пържих един скобар, понеже ми умря в живарника по необясними за мен причини но както и да е. Толкова смрадлива риба на тиня не бях ял от много време. И мрените са същите смрад. Ял съм от Дунав скобари и все едно е друга риба. Просто Струма и Искър са едни от най-мръсните реки в БГ и съответно рибата в тях не става за консумация. Знам че българите като цяло сме си месари, но тия струмски скобари освен за ловене, за друго не стават.
Ако твърдиш че водата на Струма е мръсна, значи си се объркал тотално. Реката може и да е замърсена - найлони, дюшеци, стари дрехи, памперси, шишета и какъв ли още не битов отпадък / десетки и стотици тонове/, обаче водата си е наред. Всяко лято в кюстендилския участък ловя с мухарката и балканки, а те мръсна вода не понасят. В Искър се оттичат лайната и отровите на София, а в Дунав - на цяла Европа, изводите си ги прави сам.
Уклейките в парка на Невестино не миришат на тиня, но скобарите дъхат здраво. Е, какво общо има това с чистотата на водата?
Днес на Невестино Струма беше избистрила напълно, но водатата е сравнително висока и доста студена. Мрените вече зимуват, а колегите са нагъцкани по трима на линеен метър под бента от страната на пивницата и дебнат скобари.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”