Спининг макари - кой, какво развърта ???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???

Мнение от Павел Иванов »

Е те такава още не са измислили за съжаление :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

didi9 написа:искам да ми препоръчате макара за спининг до 25 лева 30 максимум за риболов на щука сулка костур :) и ако може линк

Я виж това... http://www.aquasport-n.com/saphire-20-pid=4194" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Не е баш Дайва или Шимано, не е и баш боклук - като за тия пари даже е добра.
Аватар
martinino
новобранец
новобранец

Мнение от martinino »

Тия tokushima и hiboy са пълен боклук как изобщо ги споменавате и ги нареждате с риоби шимано. Това са макари за хора дето грам не разбират от риболов и дето ходят за риба веднъж на пет години тццц
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

didi9 написа:искам да ми препоръчате макара за спининг до 25 лева 30 максимум за риболов на щука сулка костур :) и ако може линк
Това е макарата колега Изображение
цяло лято ловя с нея по реки и канали.Кал, пясък, вода.. чистиш я смазваш я и продължаваш.Много здрава непретенциозна макаричка бързооборотна с прецизен аванс.Намотал съм на нея Lazer L8 0.17 за риболов с леки примамки е без забележки.Купил съм си няколко макарета тъй като са без резервна шпула и на мача и на фидера и на спининга до сега са без забележка.
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=1875
А колкото до марките и парите въртял съм на мач тази daiwa http://www.megafishing.bg/product/1891/ ... match.html и освен че е 20 пъти по скъпа друга разлика не намерих :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

martinino написа:Тия tokushima и hiboy са пълен боклук как изобщо ги споменавате и ги нареждате с риоби шимано. Това са макари за хора дето грам не разбират от риболов и дето ходят за риба веднъж на пет години тццц
Честно да ти кажа, горепосочените не са по-лоши от макарите на Дайва и Шимано в ниския ценови диапазон.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

geibriel написа:
цяло лято ловя с нея по реки и канали.Кал, пясък, вода.. чистиш я смазваш я и продължаваш.Много здрава непретенциозна макаричка бързооборотна с прецизен аванс.Намотал съм на нея Lazer L8 0.17 за риболов с леки примамки е без забележки.Купил съм си няколко макарета тъй като са без резервна шпула и на мача и на фидера и на спининга до сега са без забележка.
А колкото до марките и парите въртял съм на мач тази daiwa http://www.megafishing.bg/product/1891/ ... match.html и освен че е 20 пъти по скъпа друга разлика не намерих :)
Маани тая работа колега, ти сериозни ли :roll: Нямам нищо против, ама заеби.Няма грам база за сравнение :D Тц, тц , тц...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

geibriel написа:...друга разлика не намерих :)
Определено ме развесели :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Имам въпрос ...

Шпули, от типа на Шимано и Слам, размери 3000 и 4000 които имат ясно изрезазен конус след позлатения ръб, до къде се пълнят с конец ?

Че мненията са противоречиви.

Благодаря предварително.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

takezo написа:Имам въпрос ...
Шпули, от типа на Шимано и Слам, размери 3000 и 4000 които имат ясно изрезазен конус след позлатения ръб, до къде се пълнят с конец ?
Според мен ,така е правилно .......

Изображение

Специално с плетено ,ако навиеш повече ,риска от бради става сериозен :roll:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

firepd69 написа:
geibriel написа:
Маани тая работа колега, ти сериозни ли :roll: Нямам нищо против, ама заеби.Няма грам база за сравнение :D Тц, тц , тц...
Ловяхме един до друг на един водоем аз и един приятел.Той с въпросната дайва аз с карп експерта.И беше ужасно обидно че извадих повече риба от него.Нито една риба не се оплака че макарата стува 30 лв и не каза да си взема дайва което също е обидно :lol: .Колега тъй като не открих разлики в кастинга, прецизноста на аванса и реденето на влакното, оставям ти да ги посочиш . А разликата в грамажа от 20гр не пречи въдицата ми да е добре балансирана.Разликата в предавателното число и навито влакно за оборот- дайва 4:7:1 88см навито влакно за оборот(по каталог); царп експерта 5:2:1 70см навито влакно за оборот(измерени).Дайва 7 лагера карпа 6 лагера,за здравината коя е по здрава ще покаже времето.Ако карпа здаде багажа 1ва ще призная че дайвата е по добрата но ако стане обратното... :D
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

Колега geibriel, как да ти кажа :roll: тва е все едно да изпраскаш ( както казва виден наш политик ) Моника Белучи, или да изпраскаш една гурлива циганка :!:

п.с. Тва в подписа ти въобще не е вярно! Писано е под диктат на една велика сила в която робството по това време е било държавна политика :!: Акомеразбираш все пак :D
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ТТ лови по реки »

Колега geibriel,а удоволствието каде го оставяш?Ще ти кажа 1 пример-лятото до морето патувахме с приятелско семейство с две коли.Разликите в цените им нее 20 пъти,а само 6 пъти.И двамата стигнахме заедно,разхода на гориво е почти един и същ,само дето от по-евтиния автомобил ти трябват поне 5мин. да се разгънеш,и после още 5 да се разтъпчеш.По-скъпия такъм невинаги е по-уловист,това най-вече идва от въдичаря и от неговия опит.Но който може да си купи такъв такъм,нека си купува и лови с него.Неможе да се сравняват двете неща по никъкъв начин.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Никога не съм разбирал едно нещо- човек да си купи макара за 20 лв. и утре да си купи брейд за 50 лв. който да намота на нея???
Хора, това е алогично и просто няма връзка със нормалния разум??

п.п. Преди два месеца купих макара за 50 лв. за малкия за риболов на плувка и и купих една корда за 4-5 лв. Мисля, че това е логично, или бъркам?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

Обикновено здравия разум идва след първата изпусната трофейна риба.
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Тъй, за да не отварям нова тема ще питам тук, защото се говори за макари... Начи взех преди време едно Ryobi Applause и покрай питането и четенето за тая макарица разбрах, че може да и се прави ъпгрейд като се смени втулката от дясно на манивелната ос. Разглобих такъма и извадих втулката за да я измеря с шублер, за да мога да купя лагер със съответния размер. Измерих вътрешния диаметър и ширината на втулката, но се обърквам при измерването на външния диаметър. Втулката външно има леко конусовиден профил, вероятно за да може лесно да се вклини на мястото си. Демек не е с правилна равномерна цилиндрична форма, а има леко конусовиден силует, като изключим двата "чопа" дето пречат да се върти в гнездото си.
Въпросът ми е какъв лагер да сложа на мястото на втулката? Като търся лагер кой диаметър е правилният по-големият или по-малкият или просто трябва лагер с конвексен външен пръстен (има ли и каде се продава)?
Късметът е на страната на подготвените.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”