Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Съвет за макара
Модератор: sapuna
- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: Съвет за макара
В спора се ражда истината Митак.Димитър Чаушев написа:Ще опитам да обясня! Много навивки на един ред е=на по лесно изхлузване на влакното от шпулата което е вазможно при биг пит шпула, а ако и е в комбоинация с бавна осцилация още по-добре, малката шпула има по-малко навивки което предполага по-голямо триене докато намалява обема на влакното в шпулата при исхлузването на влакното . Не знам дали го обясних разбираймо.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- разбира нещата
[album][/album]
Аз не споря , мисля на глас ТониАнтон Тонев написа:В спора се ражда истината Митак.Димитър Чаушев написа:Ще опитам да обясня! Много навивки на един ред е=на по лесно изхлузване на влакното от шпулата което е вазможно при биг пит шпула, а ако и е в комбоинация с бавна осцилация още по-добре, малката шпула има по-малко навивки което предполага по-голямо триене докато намалява обема на влакното в шпулата при исхлузването на влакното . Не знам дали го обясних разбираймо.

Хм,следя мненията и на двама ви и тук и в ''карпа'' ,уважавам ви,но темата поема друга посока
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- hshopov
- разбира нещата
Тия май са се понапилиkevlar написа:Хм,следя мненията и на двама ви и тук и в ''карпа'' ,уважавам ви,но темата поема друга посока

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Адаш,какво ще кажеш догодина като съм си в Бг да ти подаря 2 щайги от този модел:
http://www.amazon.co.uk/XS9000-REEL-RUN ... B003XVAL6G" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще ти влязат ли в употреба?
http://www.amazon.co.uk/XS9000-REEL-RUN ... B003XVAL6G" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- hshopov
- разбира нещата
Супер са мерси адаш
-
- разбира нещата
Не искам да ви се меся ,уважавам ви ама темата тръгна в друга посока , това да не ви е "Подарявам "kevlar написа:Адаш,какво ще кажеш догодина като съм си в Бг да ти подаря 2 щайги от този модел:
http://www.amazon.co.uk/XS9000-REEL-RUN ... B003XVAL6G" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Сега сериозно ! Вече разбрах че се казваш Христо ! Ице , това са важни неща които дискотираме с Тони ,трябва да си наясно като взимаш нещо ,в случая макари ,ти си наясно и затова уточни че ще вкарваш с лодка , извинявам се ако сме оспамили темата ти

-няма проблеми,просто се шегувах!Димитър Чаушев написа:Не искам да ви се меся ,уважавам ви ама темата тръгна в друга посока , това да не ви е "Подарявам "kevlar написа:Адаш,какво ще кажеш догодина като съм си в Бг да ти подаря 2 щайги от този модел:
http://www.amazon.co.uk/XS9000-REEL-RUN ... B003XVAL6G" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Ще ти влязат ли в употреба?![]()
Сега сериозно ! Вече разбрах че се казваш Христо ! Ице , това са важни неща които дискотираме с Тони ,трябва да си наясно като взимаш нещо ,в случая макари ,ти си наясно и затова уточни че ще вкарваш с лодка , извинявам се ако сме оспамили темата ти

- Антон Тонев
- сериозен играч
Ако искаш да те псува-давай подари му ги.Имах навремето 4 броя такива боклуци.Две счупих, двете ги продадох.Имат на задния аванс едни месингови корони, които се трошат като клечки за зъби.За мен няма дилема-повече никога евтин байт,ама никога.kevlar написа:Адаш,какво ще кажеш догодина като съм си в Бг да ти подаря 2 щайги от този модел:
http://www.amazon.co.uk/XS9000-REEL-RUN ... B003XVAL6G" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Мистър Тони,имам ги вече 5-та година и не съм имал никакъв проблем с тях!Аерото което снимах по-горе,като ново е струвало £59.99.сега се намират втора ръка по £40-50.Има нови модели на Шимано за същите пари сега,но не мисля че ще са толкови сполучливи като легендарното аеро.Мисълта ми е,че Аерото е евтин байт на Шимано,но и до ден днешен се търси заради здравината си.
''Ако искаш да те псува-давай подари му ги'' - Това как да го разбирам?На харизан кон,зъбите не се гледат!Не му ги продавам,а подарявам!Като не му харесат,да ги хвърли пък.
''Ако искаш да те псува-давай подари му ги'' - Това как да го разбирам?На харизан кон,зъбите не се гледат!Не му ги продавам,а подарявам!Като не му харесат,да ги хвърли пък.
- Антон Тонев
- сериозен играч
http://www.amazon.co.uk/XS9000-REEL-RUN ... B003XVAL6G" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollowkevlar написа:Мистър Тони,имам ги вече 5-та година и не съм имал никакъв проблем с тях!Аерото което снимах по-горе,като ново е струвало £59.99.сега се намират втора ръка по £40-50.Има нови модели на Шимано за същите пари сега,но не мисля че ще са толкови сполучливи като легендарното аеро.Мисълта ми е,че Аерото е евтин байт на Шимано,но и до ден днешен се търси заради здравината си.
Аз на тая макара не видях никъде надпис Shimano.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
http://www.amazon.co.uk/XS9000-REEL-RUN ... B003XVAL6G" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Аз на тая макара не видях никъде надпис Shimano.[/quote]
За глупости,няма да споря.
Наздраве и поздрави.
Аз на тая макара не видях никъде надпис Shimano.[/quote]
За глупости,няма да споря.
Наздраве и поздрави.
- hshopov
- разбира нещата
Как ще ги хвърля бе?! Давай ги спокойно, даже приложение им намерих! Ако пък някой ден си ги потърсиш ще ти ги върна в идеален вид!
-
- новобранец
Съвет за макара
тепърва ще започвам да се занимавам с това хоби
Ще използвам фидер технологията, предлгат ми тази макара Shimano 5000 RE, /за 110 лв, почти нова/,заслужава ли си?
Не съм ползвал такава
Моля за съвет.
Ще използвам фидер технологията, предлгат ми тази макара Shimano 5000 RE, /за 110 лв, почти нова/,заслужава ли си?
Не съм ползвал такава
Моля за съвет.
-
- разбира нещата
Амииии ,ако е запазена и не е ремонтирана ще ти свърши перфектна работа или ДА , това е макарата за твоя риболов !