Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мандула?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Мандула?
Привет! Някой от колегите ползва ли, т.е направил ли си е такова руско чудо? Гледам, че братушките здраво морят сулките и щуките с такива дрънкулки, а мисля че с по-малки може и костура да го изкуши...мислите ли, че ще са ефективни и по нашите географски ширини? Аз тия дни ще се опитам да сглобя една, ще споделя резултата и като я изпитам по гьоловете ще докладвам

- Прикачени файлове
-
- изтеглен файл (2).jpg (10.68 KiB) Преглеждано 2716 пъти
-
- изтеглен файл (1).jpg (6.46 KiB) Преглеждано 2716 пъти
-
- изтеглен файл.jpg (6.2 KiB) Преглеждано 2716 пъти
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Re: Мандула?
Мисля,че няма нужда да се затормозяваш с подобни дрънкулки,силикона и обикновените поролонки вършат отлична работа.От друга страна пък кефа,да уловиш риба на собствено направена примамка е по-голям,тъй че щом ти се занимава си направи,но не очаквай чудеса.
Остави само стъпки
- Martin Mihailov
- учете се от него
Тия шаиби ги режат с зьмба от корк или гума като тая на джапанките.Тежеста като падне на дьното корка е лек и се дига нат дьното.По тоя начин имитира рибка каде се храни по дьното и дига мьтилка.С две думи силиконите са копирани от мандулата и са усьвьршенствани.Но винаги обикновенните неща работят по добре.
Туй нещо май работи...Днес и на мен ми изкочи една руска снимка по темата...

....за Русия де...
....за Русия де...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Моето мнение, че всичко, което се движи може да бъде обект на атака от страна на щуката. За бялата и костура се иска малко повече майсторлък, но и те са стръвни хищници... Така, че щом щука и бяла се ловят и на парче алуминиева тръбичка с тройка накрая, защо не и на парчета джапанка с чибурашка и тройка. Както каза колегата по-горе - кефа ще дойде от слуката на самоделната примамка, ако решиш да си я направиш и настояваш на нея. А и идва времето на джига... 

- Vid
- кандидат преподавател
Да, ама има и нещо друго- нашите риби си живеят в други географски ширини и явно не са толкоз настървени или гладни както руските такива, да не споменавам че са и доста редки с оглед на изтърмъчените ни от мрежари водоеми...
За мен, това са неефикасни примамки за нашите водоеми, визирам мандулата или т.н. поролонова рибка.
Хора, ловете си на силикон и не си създавайте излишни терзания.
За мен, това са неефикасни примамки за нашите водоеми, визирам мандулата или т.н. поролонова рибка.
Хора, ловете си на силикон и не си създавайте излишни терзания.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека