Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от LSFC »

:lol: От битака в Павликени си го купих за 4 денара :ANAL: Айде без иронични подмятания :)
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

mrenka написа:
indzaghi написа:В тази връзка съветвам всички колеги,които познават реката,да не се повлияват много-много от разни местни ''информатори'',ами да си прекарват при възможност прекрасен излет в това хубаво време.
Нищо лошо, на това хубаво време да направиш излет сред природата. Става и по Струма, обаче рибата не кълве, ако ще да метнеш и пет пакета мондиал с 10 хляба. А като постои прав няколко часа без грам удар, с мили спомени от отминалите дни, човек постепенно осъзнава че риболов по реката в момента се получава единствено и само на дървени въглища, наденици, сланина и ракия.
Това не е информация, нито дезинформация, просто дружески съвет. Утре отивам на Симитли с двама приятели, багажника сме го заредили тия нещица, друго не ни и трябва.

Не е важно колко храна ще хвърлиш, защото гледам доста народ не знае да захранва, хвърля с тонове хляб, който не се знае къде отива. За скобара се иска така да направиш храната, че да се задържа на едно място и точно в един коридор, само тогава рибата се събира и групира една след друга! А ако познаваш и добре мястото, знаеш много добре къде се събира храната, според релефа на дъното и водните препятствия. Така, че и с по-малко храна може да имаш по-голям резултат, но поднесена по подходящ начин !Риба се лови в момента навсякъде! Но големи пасажи няма, да са наясно хората! Затова се хващат и малко риби! Но поне няколко спокойно се ловят!
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Дневно можеш да хванеш един до два, не повече. Аматьор, професионалист, все тая, точно сега скобарчо не иска да яде. На някой може и да не му се вярва, обаче когато му дойде времето прост накиснат хляб / дето не го знаеш къде отива/ го кара да полудее.
Не ми се спори, но в момента това не е риболов, това е мъка.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Днес се разходих и до Невестино и 20 човека нямаха уловена риба.
Преди това с колегата извадихме общо 7 скобара, един пич пък сам дрънна над 8, а останалите които идваха не хванаха нищо. Така че това за 1-2 риби на ден е твърде относително. Също така днес рибата не се влияеше от храна и нямаше значение с какъв повод си. Аз лових с 0.12, колегата с 0.20.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

LSFC написа:Днес се разходих и до Невестино и 20 човека нямаха уловена риба.
Преди това с колегата извадихме общо 7 скобара, един пич пък сам дрънна над 8, а останалите които идваха не хванаха нищо. Така че това за 1-2 риби на ден е твърде относително. Също така днес рибата не се влияеше от храна и нямаше значение с какъв повод си. Аз лових с 0.12, колегата с 0.20.
Под прага това е резонка -един или двама ловят зимно време,двадесет са публика :DРиболова като цяло в момента е някакъв муден и латергичен,по скоро слаб с ниско ниво на водата,вятър около Благоевград! Изобщо не е вярно,че рибата се ловила много добре! Аз не знам с какво право се подава информация и се изхожда по начин подвеждащ колегите-на едно место кълвало и значи навсякъде кълвало!!!!!!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Не целя да подвеждам никого. Казвам просто, че всичко е относително и ако днес на едно место ги сцепиш, то утре може да нямаш и пипане. А между другото ми се сториха с доста големи кореми скобаретата, възможно ли е да са хайверни по това време на годината?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

LSFC написа:Не целя да подвеждам никого. Казвам просто, че всичко е относително и ако днес на едно место ги сцепиш, то утре може да нямаш и пипане. А между другото ми се сториха с доста големи кореми скобаретата, възможно ли е да са хайверни по това време на годината?
Колега не е свързано относно твое мнение!

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Хъмфи тук съм уе велека тука неможе да ме махне . Калине мерси ама няма какво да уча от теб .. и риби си лова и места знам и скари бири как казва колегата съм мн вещ .... С точни хора се разбирам не 1 път съм бил на маса по струма с хора от цялата стана ... А па с бат джони даже пресушихме бирената блг :D ... Такаче срещу скромен хонорар може да те светна на някои номера 8) :drinkers:
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

То ако всеки хващаше по 10-20 риби в момента на ден, реката нямаше да се казва Струма. Това е реалността , доста риба се излови тва лято. Просто няма големи пасажи в реката в момента. Рибата е пръсната. На местата с по-голяма концентрация може да се хванат повече риби, на другите места няколко. Не ми се вярва да си капо някъде . Но поне 2,3 риби спокойно се ловят! Ако ще и на най-тъпото место! Но само при едно условие, храна подадена по подходящ начин и правилно построена линия и нейното водене във водата.
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

12239996_962474730465877_3177962002543701393_n.jpg
12239996_962474730465877_3177962002543701393_n.jpg (98.18 KiB) Преглеждано 1520 пъти
Тази вада е река Струма в момента под язовир Лобош :shock:
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Прават некакви сьорьжения на стената.Днеска бях там.Реката в момента се пьлни само от тьрбата.Ако това продьлжи тека краи с Струма.
Аватар
Jumpi
фен клуб-скобар

Мнение от Jumpi »

До там беше струма не ходете хахаха..................... То е обяснено защо е така и колко вода искате да има от там ? Да е като в Благоев ?
Изображение
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

DJONI RINGO написа:Риболова като цяло в момента е някакъв муден и латергичен,по скоро слаб с ниско ниво на водата,вятър около Благоевград!
Джони, за нивото на реката в тоя район имам два любими маркера - полегналата панела под моста на Мурсалево от страната на селото и дънера срещу Агромах, вижда се чудесно от моста. В момента дънера е залят от вода - между него и брега е около метър, а в началото на миналия месец, точно когато ги трепахме за последно, дънера беше на сухо. Така че нивото не е съвсем ниско, а в сравнение с 9 - ти септември е поне 20 см отгоре / имам предвид бързея при Агромах/. Само дето сега реката около Блг е почти бистра, за разлика от леката боза преди месец.
Групирани, негрупирани, в неделя цяла сутрин се мятаха като малоумни без да проявяват интерес към стръвта. Чак в 14.00 спасих капото и регистрирах едно селфи, вижда се и водата на какво дередже е.

Изображение

Може и да не съм от фен клуба, да не съм наясно с поднасянето на храната, но не съм и чак толкова смотан - да ми счупят плувката от скачане, а аз да съм почти капо. Времето ще бъде чудно за сезона поне още 2 седмици, кълвали, не кълвали, с групата пак ще сме там.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

mrenka написа:
DJONI RINGO написа:Риболова като цяло в момента е някакъв муден и латергичен,по скоро слаб с ниско ниво на водата,вятър около Благоевград!
Джони, за нивото на реката в тоя район имам два любими маркера - полегналата панела под моста на Мурсалево от страната на селото и дънера срещу Агромах, вижда се чудесно от моста. В момента дънера е залят от вода - между него и брега е около метър, а в началото на миналия месец, точно когато ги трепахме за последно, дънера беше на сухо. Така че нивото не е съвсем ниско, а в сравнение с 9 - ти септември е поне 20 см отгоре / имам предвид бързея при Агромах/. Само дето сега реката около Блг е почти бистра, за разлика от леката боза преди месец.
Групирани, негрупирани, в неделя цяла сутрин се мятаха като малоумни без да проявяват интерес към стръвта. Чак в 14.00 спасих капото и регистрирах едно селфи, вижда се и водата на какво дередже е.

Изображение

Може и да не съм от фен клуба, да не съм наясно с поднасянето на храната, но не съм и чак толкова смотан - да ми счупят плувката от скачане, а аз да съм почти капо. Времето ще бъде чудно за сезона поне още 2 седмици, кълвали, не кълвали, с групата пак ще сме там.
За мен водата е ниска спрямо сезона ! За човека с когото ходя постоянно на риби и е през ден на реката също :)

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Днес за първи път от седмица цвета на реката около Блг ми хареса, а времето беше разкош 8)
Това ми е любимото място в района - между Железница и Симитли, да ми е живо и здраво още дълги, дълги години.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”