Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Ексейдж 2500 за пикер?
Модератор: Paublo_Eskobar
- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Ексейдж 2500 за пикер?
на моя пикер съм сложил макара размер 3000 и ми се струва малка но засега няма грешка в нея използвам филстар премиер пикер 2,7м и макара ФЛ фиидер уйнд 3000 с плитка шпула,със шаран 3кг и амур 3.4кг тръпката е на макс няма такъв кеф :Д
I love it when you call me big poppa
Throw your hands in the air, if youse a true player
'Cause I see some ladies tonight that should be havin' my baby, baby,
Throw your hands in the air, if youse a true player
'Cause I see some ladies tonight that should be havin' my baby, baby,
Здравейте колеги.За да не отварям нова тема да питам и аз. Имам телескопична пръчка на 3м.с акция 25-75гр. ZEBCO RHINO X-TRA traveller, материал carbo-flex / не знам какво означават надписите
/та въпросът ми е дали мога да я ползвам за пикер, леко дъно или някакъв вид спининг не знам точно за какво точно да я ползвам
.Имам в излишък едно SHIMANO SUPER X 3000 5.1-1 ако става мисля да ги комплектовам. Пръчката е старичка, но подарък от жената
.Ще сам ви благодарен ако ме посъветвате нещо.

-
- научил се да хвърля
Грешка, DH означава "Double Handle"-демек "Двойна Дръжка" , S значи "Shallow"-демек "Плитко" (има се предвид шпулата) , R значи "Rear"-демек "Заден" (аванс) , C е поредността на моделите през годините (от азбуката A,B,C.....)dako71 написа:Няма S a DH означава че има плитка шпула в комлекта.
RCDH-Заден аванс,серия C , двойна дръжка.
SRCDH-Плитка шпула , заден аванс , серия C , двойна дръжка.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Твърдо НЕ на Шиманата от ниския клас за риболов на фидер, пък било то и пикер. Опитвал съм всякакви варианти и НЕ стават!!! Просто нямат необходимия драг, не са направени от кой знае какви материали и се разхлопват изключително бързо. Катана, Ексейдж, Нексейв - всичките съм ги пробвал и за фидер и за пикер. Катана 3000SFB се разхлопа за един сезон. Не ставаше за нищо после. Другите две ми дойде навреме акъл да не ги ползвам за това и още си работят безупречно, но по предназначение - плувка и лайт спининг. Най-подходящите макари за пикер, според мен са Риоби в размер 3000. Моделът - според възможностите. Аз лично бих избрал Заубер. Читаво Шимано за фидер риболов - от Страдик нагоре. Общо взето - макара с драг под 5 килограма не става за този риболов, дори и с кошнички по 10-15гр. Всичко това го казвам от опит. 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- pacho109
- сериозен играч
Ще дойдат на моето -макара с преден аванс и единична дръжкаempar написа:Твърдо НЕ на Шиманата от ниския клас за риболов на фидер, пък било то и пикер. Опитвал съм всякакви варианти и НЕ стават!!! Просто нямат необходимия драг, не са направени от кой знае какви материали и се разхлопват изключително бързо. Катана, Ексейдж, Нексейв - всичките съм ги пробвал и за фидер и за пикер. Катана 3000SFB се разхлопа за един сезон. Не ставаше за нищо после. Другите две ми дойде навреме акъл да не ги ползвам за това и още си работят безупречно, но по предназначение - плувка и лайт спининг. Най-подходящите макари за пикер, според мен са Риоби в размер 3000. Моделът - според възможностите. Аз лично бих избрал Заубер. Читаво Шимано за фидер риболов - от Страдик нагоре. Общо взето - макара с драг под 5 килограма не става за този риболов, дори и с кошнички по 10-15гр. Всичко това го казвам от опит.

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Колега,всяко правило си има изключения!empar написа:Твърдо НЕ на Шиманата от ниския клас за риболов на фидер, пък било то и пикер. Опитвал съм всякакви варианти и НЕ стават!!! Просто нямат необходимия драг, не са направени от кой знае какви материали и се разхлопват изключително бързо. Катана, Ексейдж, Нексейв - всичките съм ги пробвал и за фидер и за пикер. Катана 3000SFB се разхлопа за един сезон. Не ставаше за нищо после. Другите две ми дойде навреме акъл да не ги ползвам за това и още си работят безупречно, но по предназначение - плувка и лайт спининг. Най-подходящите макари за пикер, според мен са Риоби в размер 3000. Моделът - според възможностите. Аз лично бих избрал Заубер. Читаво Шимано за фидер риболов - от Страдик нагоре. Общо взето - макара с драг под 5 килограма не става за този риболов, дори и с кошнички по 10-15гр. Всичко това го казвам от опит.
Мен,точно Катана 2500 със заден аванс,ме запали по марката.Най-голямата ми риба е 6.5кг мустаклия,а един 5кг ме разкарва около 45мин наоколо,нищо че беше паткарник!
Без да се сърдиш,но ужасно си противоречиш със следния коментар-Читаво Шимано за фидер риболов - ''от Страдик нагоре. Общо взето - макара с драг под 5 килограма не става за този риболов, дори и с кошнички по 10-15гр.''
Дори и Страдик 4000 е с 3кг драг тест,провери!!!Повечето байтове на Шимано(използвани за хеви фидер и шарански риболов са с 6кг драг) и пак вадят по-големи тежести от 10-15гр камо ли риби:idea:
За пикер,макарето става.Аз бих се спрял на 2,7м пръчка.
Лови си колега с Ексейджа,пръчката мори рибата-особенно фидр пръчката с този шпиц връх е като пружина.

Поздрави
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Привет, колега! Това е една универсална, удобна за транспорт, телескопична въдица, подходяща за риболов на дъно на мирни и хищни риби и евентуално на плувка за хищници. За леко дънце, кошници, хранилки си трябват фидери и пикери и то правилно подбрани. За спининг, по- добре- не.fozi073 написа:Здравейте колеги.За да не отварям нова тема да питам и аз. Имам телескопична пръчка на 3м.с акция 25-75гр. ZEBCO RHINO X-TRA traveller, материал carbo-flex / не знам какво означават надписите/та въпросът ми е дали мога да я ползвам за пикер, леко дъно или някакъв вид спининг не знам точно за какво точно да я ползвам
.Имам в излишък едно SHIMANO SUPER X 3000 5.1-1 ако става мисля да ги комплектовам. Пръчката е старичка, но подарък от жената
.Ще сам ви благодарен ако ме посъветвате нещо.
Щом има сантиментална стойност за вас, ползвайте си я със здраве, примерно за каракуди на пружина, за бяла и костур на рибка и т. н.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не се сърдяkevlar написа:...ужасно си противоречиш със следния коментар-Читаво Шимано за фидер риболов - ''от Страдик нагоре. Общо взето - макара с драг под 5 килограма не става за този риболов, дори и с кошнички по 10-15гр.''
Дори и Страдик 4000 е с 3кг драг тест,провери!!!

пп.Иначе мен по марката ме запали Nexave 3000SFC, която има над 100 целодневни риболова и не е мръднала, но я ползвам само за лек спининг и плувка. Пробвал съм я с пикера, но спомените от разбитата Катана ме отказаха, както съм споменал по-горе.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- azareus
- ще става разбирач
Според мен колегата попита дали въпросната макара ще му сложи за пикер, който да си ЗАКУПИ! А не е искал от нас да му предлагаме други марки и модели за въдица, която НЯМА! 

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Благодаря на колегата stas за отговора.
Много точно казано колега.Мисля,че темата се изчерпа благодаря на всички за мненията.azareus написа:Според мен колегата попита дали въпросната макара ще му сложи за пикер, който да си ЗАКУПИ! А не е искал от нас да му предлагаме други марки и модели за въдица, която НЯМА!