Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bobolinzer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от bobolinzer »

Днес на Бело поле - яко чобани с шуби. Единственото успокояващо беше, че не хванаха много. Някакъв дойде да ми обяснява как да си правя буркани, щото ме видя, че ги пускам. Хванах 3 и едни ми скъса, бях си забравил кепа. Лових на щека с близалка. Цветът на водата беше супер, нивото леко високо. Направи ми впечатление, че по обяд нивото се качи с около 5-6 см (мерих по крака на платформата) и до 17 ч. постепенно спадна обратно до това, което беше сутринта.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

bobolinzer написа:Днес на Бело поле - яко чобани с шуби. Единственото успокояващо беше, че не хванаха много. Някакъв дойде да ми обяснява как да си правя буркани, щото ме видя, че ги пускам. Хванах 3 и едни ми скъса, бях си забравил кепа. Лових на щека с близалка. Цветът на водата беше супер, нивото леко високо. Направи ми впечатление, че по обяд нивото се качи с около 5-6 см (мерих по крака на платформата) и до 17 ч. постепенно спадна обратно до това, което беше сутринта.
Колега а нещо клен несели обади или само скобари
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

bobolinzer написа:Днес на Бело поле - яко чобани с шуби. Цветът на водата беше супер, нивото леко високо.
Така разбрах и аз.
Човекът днес мина през Бело поле, Железница и Симитли. Не разбира много от риболов, но ми се обади и от трите места. Излизали са отделни риби, навалицата е била основно на Бело поле, десетина са хвърляли директно от моста.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

mrenka написа: навалицата е била основно на Бело поле, десетина са хвърляли директно от моста.
Значи пак са почнали да си косят спокойно и няма кой да ги напсува дори :mrgreen: :?: Като падне нивото ще напълнят и кофите
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Благоевградската ИАРА са станали малко по-отзивчиви, звънете яко при наличието на такива субекти. Звънете и на Митко ако сте из Кюстендилско.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
blashko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blashko »

колеги, хайде некой с мене на риба пон, вторник или сряда. Благоевград става въпрос нуждая се от нещо като учител... запален начинаещ съм. 0883512250 Ако някой реши да позвъни.
Лалала
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Колеги, днес закрих сезона, и то като бял човек. 20 - тина закачени, 6 извадени, 2 -3 скъсаха, останалите се откачиха още в първите 10 секунди. Колкото по - близо до Гърция ,толкова повече риба в реката, а скобарите все още са в плиткото. Това са жокерите от мен.
Приятели днес са били над моста на Бело поле. Общо взето никой не е останал капо, и чобани, и перничани, и столичани - всичко живо е взимало улова за из път. Софийски колега им е обяснил защо трябва да се прибират скобарите - в противен случай ставали по кило и триста и нагоре, лесно късали куките и риболова оставял "неприятен привкус" :lol:
Толкова от мен, до месец май съм в отпуск.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Хахахахаха е тва ако е верно бех се изгаврил с тоя под моста .... Ужас
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

И нещо от днес, изпратих агент под прикритие да провери белополците на моста. Виновни са, ама само по едно направление - половината верно са били с шуби и здрави тояги :lol:
Иначе са ловили на хлебче, косачи поне днес не е имало.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

mrenka написа:И нещо от днес, изпратих агент под прикритие да провери белополците на моста. Виновни са, ама само по едно направление - половината верно са били с шуби и здрави тояги :lol:
Иначе са ловили на хлебче, косачи поне днес не е имало.
От моста теоретично няма как да се хване и извади скобар с нормална линия.Ако не са с тройки, сигурно са на чепаре с поне с 2 големи единични и хляб/червей за прикритие
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

В събота на Невестино замалко да си остана капо, както повечето колеги. В парка на троха-френки хляб и пресен хляб и бели, неще да погледне. В края на излета хванах 1 морунаш по-голям от педя и това беше, поне не бях капо. Някой друг път може да го хвана пак. Водата беше с интересен цвят, някакъв нюанс на зелено дето трудно мога да го обясня, нивото малко по височко, а риби играеха в по тихите и плитки места. Инфото от неделя същото колеги с по 1 риба и толкоз.
Аватар
vbakalov
новобранец
новобранец

Мнение от vbakalov »

Водата е с добър цвят, нито е бистра, нито е мътна. Нивото по мое мнение е ниско. Риболова не е силен, но все пак рибите се хранят. Хубави скоби взимаха има и такива над кило :D .. дано тези риби оцелеят, за да развиват популацията в реката. Ето и една снимчица ( всичко плува обратно :) )
1.jpg
1.jpg (50.09 KiB) Преглеждано 1174 пъти
2.jpg
2.jpg (53.43 KiB) Преглеждано 1174 пъти
- в процес на връщане обратно :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Здравейте колеги. Едно инфо от вчера в района на Железница мой познат е успял да извади двайсетина скобара с грамаж от 400 до 700 грама:) Реката е била с приличен цвят повече към зелен,като на края ,на риболовния излет е отчел понижение на водното ниво! Ловил е с 6 метрова болонеза,4.5 грама плувка и дистанция от 15 на метра. Стръв само френски хляб,захранка 2 пакета трапер,2 кг глина и 4 хляба минати през сито! Рибата е взимала периодично на къси серии и според него храната е оказвала действие върху поведението на рибите.Най интересното е ,че е намерил рибите малко встрани от чобани и е ловил чисто сам при дълбочина от 70-80 сантиметра.Проверил е и на грозд от бял червей,при стрелба на определен период само от бял червей-никакъв интерес!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

DJONI RINGO написа:Здравейте колеги. Едно инфо от вчера в района на Железница мой познат е успял да извади двайсетина скобара с грамаж от 400 до 700 грама:) Реката е била с приличен цвят повече към зелен,като на края ,на риболовния излет е отчел понижение на водното ниво! Ловил е с 6 метрова болонеза,4.5 грама плувка и дистанция от 15 на метра. Стръв само френски хляб,захранка 2 пакета трапер,2 кг глина и 4 хляба минати през сито! Рибата е взимала периодично на къси серии и според него храната е оказвала действие върху поведението на рибите.Най интересното е ,че е намерил рибите малко встрани от чобани и е ловил чисто сам при дълбочина от 70-80 сантиметра.Проверил е и на грозд от бял червей,при стрелба на определен период само от бял червей-никакъв интерес!

Добро инфо.

Ако е удобно може ли да те питам в тая тема,защо Монтанеца и Вальо Колев са най добрите.

Не ги виждам да пишат тук.

Вальо-го познавам.

И кой е Личния Лекар на Скобарите.

Не ходя отдавна на Струма-но ми е интересно,защо си сложил тоя подпис.Благодаря предварително.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Много добри риболовци са-за пример според мен! Това,че не пишат не е от значение! С личния лекар може да те запозная евентуално ако почнеш пак да ходиш по Струма:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”