Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Домашно направени кошнички
Модератор: Paublo_Eskobar
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Домашно направени кошнички
В момета даже се дискутира ефективността на шанраджйските монтажи които освобождават оловото при засичане. Някои предлагат при такъв монтаж да се ползват специални тежести от камък или стъкло.chirusa_bg написа:Мисълта за природата е на все по преден план. Знаете, че в Англия, дори оловните тежести за плувка са разрешени само в малките размери.
Що се отнася до статичното електричество, напълно невъзможно е чисто физически. Едно, че няма причина да се натрупа, второ е напълно невъзможно да не се освободи във водна среда и здраво заземена на дъното хранилка.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Да пада всяка тежест при засичане е безсмислено, ако ще да е от камък, все пак си има освобождаващ монтаж за откачване на тежестта, ако рибата скъса основното и понесе монтажа с оловото/камъка. За статично електричество на дъното под водата е несериозно да се говори.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Смислено е ако ловиш в силно обрасъл водоем. При самозасичане от страна на шарана оловото автоматично се откача и така вдигаш рибата над водораслите. Въпроса е какво става с това олово на дъното, ако ежедневно това нещо се прави от няколко шаранджии колко олово се натрупва на дъното и до колко е токсично. Това дискутират англетата, и препоръчват когато се лови в такива условия с такъв монтаж да се ползват тежести от камък ей такива:vyrhara написа:Да пада всяка тежест при засичане е безсмислено, ако ще да е от камък, все пак си има освобождаващ монтаж за откачване на тежестта, ако рибата скъса основното и понесе монтажа с оловото/камъка. За статично електричество на дъното под водата е несериозно да се говори.

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
За мен е по-добре да са боядисани ...
Проблем може да има само при много бистра вода с не боядисани...
Кофата е от малките 12 литра.

Калин–Стоянов написа:За мен е по-добре да са боядисани ...
Калине,хич не ми се хвали с тая кофа,ами направо ми я прати!!Радвам се,че поне ти пишеш по темата

''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
тези дни направих няколко хранилки за дистанция, предстоят тестове

Кошничките са добри, но не е лошо да тръкнеш ръбчетата с шкурка или пила, че да няма скъсани поводи при всяко хвърляне!!!boci_ написа:тези дни направих няколко хранилки за дистанция, предстоят тестове

Това са експериментални модели, снимал съм ги след отливане. В момента всичко стърчащо е изрязано. По-принцип тепърва ще ги подобрявам, защото може и да са по-добри.
но първо ще им направя няколко теста на вода.

- antivik
- кандидат преподавател
Да не вземе да ти се овързва и омотава влакното около тез телчета де си вързал мрежата с тях....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Провокиран от колегата Боци, взех че му откраднах идеята, за което моля да бъда извинен.
И друг път съм се опитвал да правя булети, но прекалено много време ми отнемаше тяхното производство. Та сега, реших да загубя малко време и да изпробвам идеята на колегата.
Еми това се получи, няма да обяснявам отделните етапи, просто ще ги визуализирам с подходящи снимки (това са само прототипи, аз и без това обикновено ловя на река, където булетите не са най-удачните хранилки):

Предстои бой в полеви условия!
И друг път съм се опитвал да правя булети, но прекалено много време ми отнемаше тяхното производство. Та сега, реших да загубя малко време и да изпробвам идеята на колегата.
Еми това се получи, няма да обяснявам отделните етапи, просто ще ги визуализирам с подходящи снимки (това са само прототипи, аз и без това обикновено ловя на река, където булетите не са най-удачните хранилки):

Предстои бой в полеви условия!

Аз пък направих обшивката отстрани подобна на твоята. По-добре е! Няма стърчащи остри телчета.
Тази е 25 грама.

Тази е 20 г
Вчера направих 2 хвърляния с един от моите булети 26 грама. Хвърлих го на 73 м . При ваденето не усетих кой знае какво съпротивление, все едно вадя обикновен кошник. Повече не мятах, защото ловях с друг фидер на по-близка дистанция и ми кълвеше. По-натам пак ще правя проби. На първо четене лети точно и надалеч
Бях с монофил 0.18, с плетеняк ще метна още някой и друг метър по-навътре. Ще направя и 30-грамов, да видя колко ще метна с него.
Направих и едно хвърляне с една от другите хранилки по-горе от снимките. Тя беше 27 грама. Достигна същата дистанция като булета без проблем. Лошото е, че те се правят по-трудно.

Направих и едно хвърляне с една от другите хранилки по-горе от снимките. Тя беше 27 грама. Достигна същата дистанция като булета без проблем. Лошото е, че те се правят по-трудно.
Distance cage ми хареса много повече от bullet-а, аз ползвам предимно тях. Добре си ги направил. 

След много сериозно упгрейдване на калъпа се получи това