Домашно направени кошнички

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Домашно направени кошнички

Мнение от dunavski »

chirusa_bg написа:Мисълта за природата е на все по преден план. Знаете, че в Англия, дори оловните тежести за плувка са разрешени само в малките размери.
Що се отнася до статичното електричество, напълно невъзможно е чисто физически. Едно, че няма причина да се натрупа, второ е напълно невъзможно да не се освободи във водна среда и здраво заземена на дъното хранилка.
В момета даже се дискутира ефективността на шанраджйските монтажи които освобождават оловото при засичане. Някои предлагат при такъв монтаж да се ползват специални тежести от камък или стъкло.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

Да пада всяка тежест при засичане е безсмислено, ако ще да е от камък, все пак си има освобождаващ монтаж за откачване на тежестта, ако рибата скъса основното и понесе монтажа с оловото/камъка. За статично електричество на дъното под водата е несериозно да се говори.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

vyrhara написа:Да пада всяка тежест при засичане е безсмислено, ако ще да е от камък, все пак си има освобождаващ монтаж за откачване на тежестта, ако рибата скъса основното и понесе монтажа с оловото/камъка. За статично електричество на дъното под водата е несериозно да се говори.
Смислено е ако ловиш в силно обрасъл водоем. При самозасичане от страна на шарана оловото автоматично се откача и така вдигаш рибата над водораслите. Въпроса е какво става с това олово на дъното, ако ежедневно това нещо се прави от няколко шаранджии колко олово се натрупва на дъното и до колко е токсично. Това дискутират англетата, и препоръчват когато се лови в такива условия с такъв монтаж да се ползват тежести от камък ей такива:
Изображение
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

За мен е по-добре да са боядисани ...

Проблем може да има само при много бистра вода с не боядисани...

Кофата е от малките 12 литра.

Изображение
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Калин–Стоянов написа:За мен е по-добре да са боядисани ...

Проблем може да има само при много бистра вода с не боядисани...

Кофата е от малките 12 литра.

Изображение

Калине,хич не ми се хвали с тая кофа,ами направо ми я прати!!Радвам се,че поне ти пишеш по темата :drinkers:
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
doktor5
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от doktor5 »

Праща човека бе, срещу скромно възнаграждение! :D
Изображение
boci_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boci_ »

тези дни направих няколко хранилки за дистанция, предстоят тестове

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
leopold71
новобранец
новобранец

Мнение от leopold71 »

boci_ написа:тези дни направих няколко хранилки за дистанция, предстоят тестове

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Кошничките са добри, но не е лошо да тръкнеш ръбчетата с шкурка или пила, че да няма скъсани поводи при всяко хвърляне!!! :P
boci_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boci_ »

Това са експериментални модели, снимал съм ги след отливане. В момента всичко стърчащо е изрязано. По-принцип тепърва ще ги подобрявам, защото може и да са по-добри. :wink: но първо ще им направя няколко теста на вода.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Да не вземе да ти се овързва и омотава влакното около тез телчета де си вързал мрежата с тях.... :? :?:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
leopold71
новобранец
новобранец

Мнение от leopold71 »

Провокиран от колегата Боци, взех че му откраднах идеята, за което моля да бъда извинен.

И друг път съм се опитвал да правя булети, но прекалено много време ми отнемаше тяхното производство. Та сега, реших да загубя малко време и да изпробвам идеята на колегата.

Еми това се получи, няма да обяснявам отделните етапи, просто ще ги визуализирам с подходящи снимки (това са само прототипи, аз и без това обикновено ловя на река, където булетите не са най-удачните хранилки):

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Предстои бой в полеви условия!
boci_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boci_ »

Изображение

Аз пък направих обшивката отстрани подобна на твоята. По-добре е! Няма стърчащи остри телчета.
Тази е 25 грама.

Изображение

Изображение
Тази е 20 г
boci_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boci_ »

Вчера направих 2 хвърляния с един от моите булети 26 грама. Хвърлих го на 73 м . При ваденето не усетих кой знае какво съпротивление, все едно вадя обикновен кошник. Повече не мятах, защото ловях с друг фидер на по-близка дистанция и ми кълвеше. По-натам пак ще правя проби. На първо четене лети точно и надалеч :fishing3: Бях с монофил 0.18, с плетеняк ще метна още някой и друг метър по-навътре. Ще направя и 30-грамов, да видя колко ще метна с него.

Направих и едно хвърляне с една от другите хранилки по-горе от снимките. Тя беше 27 грама. Достигна същата дистанция като булета без проблем. Лошото е, че те се правят по-трудно.
Kalin1983
новобранец
новобранец

Мнение от Kalin1983 »

Distance cage ми хареса много повече от bullet-а, аз ползвам предимно тях. Добре си ги направил. :)
boci_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boci_ »

След много сериозно упгрейдване на калъпа се получи това

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”