Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Моля за съвет!!!
Модератор: sapuna
- dannySvishtov
- новобранец 
Моля за съвет!!!
Здравейте колеги нов съм във форума и предварително се извинявам на модераторите ако темата не е на мястото си...
Значи ловя на едно място където предимно кълве Бяла Мряна,Морунаж,Скобар и Кефал та рибите кълват но удря веднъж и се отказва как да подходя в тази ситуация какъв е проблема че рибата не бута настървено имам множество кълванета а малко риби за деня ловя на фидер с контейнер за бял червей съответно само на бял повод 0.14 около 25-30 см рибите са от порядака на 600-700 гр и над 1 кг .. Благодаря предварително на колегите отзовали се на помощ

Значи ловя на едно място където предимно кълве Бяла Мряна,Морунаж,Скобар и Кефал та рибите кълват но удря веднъж и се отказва как да подходя в тази ситуация какъв е проблема че рибата не бута настървено имам множество кълванета а малко риби за деня ловя на фидер с контейнер за бял червей съответно само на бял повод 0.14 около 25-30 см рибите са от порядака на 600-700 гр и над 1 кг .. Благодаря предварително на колегите отзовали се на помощ

- azareus
- ще става разбирач 
Re: Моля за съвет!!!
Като цяло ти опита ли да промениш нещо по линията, или в презентацията на стръвта? Дай насоки да видим къде може да е проблема ...

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..."  /Макиавели/

- dannySvishtov
- новобранец 
опитах промяна във повода по тънак и различни размери на куките и все същия резултат...

- azareus
- ще става разбирач 
Следващият път опитай с по-дълъг повод, същото опитвай да променяш начина на презентация на стръвта. Поне в моята практика такива неща са помагали, а е имало случаи, когато и нищо не помага ... 

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..."  /Макиавели/

- dannySvishtov
- новобранец 
Благодаря ти за съвета определено ще опитам.. но много удари и само единични нямам обяснение от 200 удара имам от 13 до 15 риби не че са малко но в предвид бройката калванета е направо смешно определено ще опитам съвета ти и да видим какво ще се получи!Още веднъж благодаря

- 
				Valio_ribata
- новобранец 
Колега на река Искър ми се случва същото нещо. Много удари малко извадени риби, забелязах ,че има много дребосък и едрата риба не може да се дореди от тях.

- chirusa_bg
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Увеличи дължината на повода. Направи го 2-3 пъти по-дълъг.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.

-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dannySvishtov
- новобранец 
Колега аз ходя на Росица но няма дребна риба пробвах да сменя куката с малка абсолютно същата работа удар силен и рязак и после до там ... незнам явно проблема е друг тези дни се очертава да ходя и ще пусна по дълъг повод да видим тогава какви ще са кълванетата

- dannySvishtov
- новобранец 
Благодаря ви много колеги за съветите така и ще направя увеличавам повода и да видим резултата какъв ще бъде благодаря ви още веднъж

Здравей, колега!
Аз не съм много опитен в риболова на фидер, но така както описваш положението, ще ти предложа 3 идеи, дано ти е полезно!
1. В бързей ли ловиш? Ако е така, много внимавай с дългите поводи, понеже много бързата вода вдига дългия повод доста над дъното, което предполага повече кълванета от дребни рибки. Ако ловиш на едра стръв (4-5 червея да речем) е нормално при кълване на дребни рибки да имаш празни взимания. Дребосъка кълве доста стръвно и има вероятност да го бъркаш с едра.
2. Има ли възможност в монтажа ти да има грешка? Ако се поразровиш ще откриеш няколко фидер монтажа, при които кълването се отчита директно на върха, без да се мърда хранилката. По-ефективно е, понеже рибата не усеща директното съпротивление на хранилката, и по-малко се откача. А в същото време кълванетата са по-отчетливи.
3. Да не би да бодеш червеите така че да не се показва върха на куката? Ако е така, нормално е рибите да не се закачат. За рибки до килограм, по мое мнение, кука по-едра от номер 14 (от качествените) не ти трябва. Слагаш 3-4-5 червея и ги нареждаш така, че върха на куката да се показва.
Успех!

Аз не съм много опитен в риболова на фидер, но така както описваш положението, ще ти предложа 3 идеи, дано ти е полезно!
1. В бързей ли ловиш? Ако е така, много внимавай с дългите поводи, понеже много бързата вода вдига дългия повод доста над дъното, което предполага повече кълванета от дребни рибки. Ако ловиш на едра стръв (4-5 червея да речем) е нормално при кълване на дребни рибки да имаш празни взимания. Дребосъка кълве доста стръвно и има вероятност да го бъркаш с едра.
2. Има ли възможност в монтажа ти да има грешка? Ако се поразровиш ще откриеш няколко фидер монтажа, при които кълването се отчита директно на върха, без да се мърда хранилката. По-ефективно е, понеже рибата не усеща директното съпротивление на хранилката, и по-малко се откача. А в същото време кълванетата са по-отчетливи.
3. Да не би да бодеш червеите така че да не се показва върха на куката? Ако е така, нормално е рибите да не се закачат. За рибки до килограм, по мое мнение, кука по-едра от номер 14 (от качествените) не ти трябва. Слагаш 3-4-5 червея и ги нареждаш така, че върха на куката да се показва.
Успех!
- dannySvishtov
- новобранец 
Аз от скоро ловя на фидер затова се допитвам до вас тъй като не ми е най силната страна този риболов но мисля че линията ми няма грешка при монтажа също и стръвта я слагам както си му е реда пробвах и на 2 червея само зиманията са същите ... дори пробвах да добавя и маниста тъй като водата беше леко мътна и пак същата работа в интерес на истината направих един доста добър риболов но в предвид кълванетата които имах си мисля можеше да е много по добре затова държа да вметна че всеки един коментар ми е много полезен за да мога сам да си отговоря къде греша благодаря ви още веднъж мисля че грешката е в повода трябва да е по дълъг но определено ще опитам и с други монтажи да видя как ще е и при тях 

Силно ли е течението,коолега?

''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски

- dannySvishtov
- новобранец 
Не много с фидер 25 гр се задържам идеално без проблеми защо ?