Калмари от брега
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Калмари от брега
Здравейте ,колеги
Мерака ми е да хващам калмари ,но все не мога да уцеля я мястото,я времето.........за брега става въпрос де ,с лодките там е трудна работа!
Ако някой знае и иска да сподели местата където може да има такава слука през зимата!
Благодаря предварително!
Мерака ми е да хващам калмари ,но все не мога да уцеля я мястото,я времето.........за брега става въпрос де ,с лодките там е трудна работа!
Ако някой знае и иска да сподели местата където може да има такава слука през зимата!
Благодаря предварително!
Re: Калмари от брега
Неа Перамо, пристанището на риболовните кораби.Вечер и през ноща.
прави каквото, трябва пък да става каквото ще.
- alekst
- Модератор
- Обратна връзка:
Здрасти, през октомври бях на Пиргадикия.
Собственичката на хотела ми вика : няма смисъл да мяташ сега за риба , ела през декември, като изстине водата за калмари излизат по над кило.
Но не съм ходил за калмари и не знам.
Собственичката на хотела ми вика : няма смисъл да мяташ сега за риба , ела през декември, като изстине водата за калмари излизат по над кило.
Но не съм ходил за калмари и не знам.
as-lures.com
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря на отзовали те се колеги.........
Явно калмарите не привличат много колеги...........а може би на мен са ми мерак ,защото не съм хващал до сега!
Явно калмарите не привличат много колеги...........а може би на мен са ми мерак ,защото не съм хващал до сега!
Здравей колега,
сезонът на калмарите от брега тепърва почва
В събота бях на Трипити, за съжаление нямаше голяма активност - вечерта бяхме 10-тина човека на кея и се извадиха общо към 10-15 калмара и 3 маломерни октопода. Водата явно е все още твърде топла, то и при това пролетно време - 17-18 градуса през деня.
Живи и здрави след седмица-две пак ще ги пробвам. Дано да са повече и по-активни.
Няма какво да се чудиш, взимай калмариерите и ходи и после да се похвалиш
Наслука!
сезонът на калмарите от брега тепърва почва

В събота бях на Трипити, за съжаление нямаше голяма активност - вечерта бяхме 10-тина човека на кея и се извадиха общо към 10-15 калмара и 3 маломерни октопода. Водата явно е все още твърде топла, то и при това пролетно време - 17-18 градуса през деня.
Живи и здрави след седмица-две пак ще ги пробвам. Дано да са повече и по-активни.
Няма какво да се чудиш, взимай калмариерите и ходи и после да се похвалиш

Наслука!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ми......аз карам такси и декември е месеца дето трябва да се бачка без прекъсване ,но още за първата седмица на януари съм резервирал места на Тасос - там водата е по-студена............да се надяваме че ще имам слука!
Ще пиша какво съм направил!
Ще пиша какво съм направил!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз съм мераклия на калмарите, но целенасочено като ги търся нищо не хващам... Миналата година лятото извадих 7-8бр за няма и 5 минути на сафридско чепаре и това ми е единственото "попадение"...
Първия като го извадих, докато се гледахме в очите, ми пръсна една яка струя вода в лицето... Следващите не ги гледах много-много...
Първия като го извадих, докато се гледахме в очите, ми пръсна една яка струя вода в лицето... Следващите не ги гледах много-много...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Тедо,
Ако си мераклия ,може да ги споделяме излетите!
Апропо виждали сме се докато лудия Капацитет беше при тебе.........сиреч той ми има координатите!
Ако си мераклия ,може да ги споделяме излетите!
Апропо виждали сме се докато лудия Капацитет беше при тебе.........сиреч той ми има координатите!
на 5-ти декември се вьрнах от Керамоти
Калмари-единични за деня около 28-32 см на сардела и полиагистро
Калмари-единични за деня около 28-32 см на сардела и полиагистро
- rikitikitavi
- разбира нещата
От брега калмари се хващат на:
Плувка с парченце рибка-чернокопски такъм
На силиконче-като за костур.
На чипаре.
На калмарка с заредена мъртва рибка(една тел с шипове е).
На пластмасова калмарка с допълнителна тежест.
На пластмасова калмарка с лопатка като воблер.
На воблер.
На клатушка.
На пилкер.(джиг)
Най-вече се ловят нощем на места със силно осветление.
Играта на примамката е най от значение. Стръскването и клатенето е основен помощник.
Наслука.
Плувка с парченце рибка-чернокопски такъм
На силиконче-като за костур.
На чипаре.
На калмарка с заредена мъртва рибка(една тел с шипове е).
На пластмасова калмарка с допълнителна тежест.
На пластмасова калмарка с лопатка като воблер.
На воблер.
На клатушка.
На пилкер.(джиг)
Най-вече се ловят нощем на места със силно осветление.
Играта на примамката е най от значение. Стръскването и клатенето е основен помощник.
Наслука.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Тъй като само спинингясвам
-улова на калмариерки/предварително нагрени на челняка за да си светят сами/ винаги ми е давал успех на мекотели.
Сепии и калмари- през студения есенно зимен сезон на бавна проводка, стоп енд гоу. Определено осветени места по крайбрежието са по-дащни.
А иначе и на воблери им се усеща придърпването когато атакуват. Проблема е , че само три куки понякога са недостатъчни и мекотелите се откачат.

Сепии и калмари- през студения есенно зимен сезон на бавна проводка, стоп енд гоу. Определено осветени места по крайбрежието са по-дащни.
А иначе и на воблери им се усеща придърпването когато атакуват. Проблема е , че само три куки понякога са недостатъчни и мекотелите се откачат.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!