Помощ при избор на първа фидер пръчка и макара

Модератор: Paublo_Eskobar

Juglev
новобранец
новобранец

Помощ при избор на първа фидер пръчка и макара

Мнение от Juglev »

Здравейте колеги. Реших и аз да се потопя в изкуството на фидер риболова, но не знам каква пръчка и макара да взема. Като първоначален бюджет съм отделил 200-250лв. и искам да купя някоя добра фидер пръчка и макара. Та Ви моля да ми помогнете с избора и да ми дадете съвет какво да купя и за кое е подходящ. Решил съм в началото на лятото да направя няколкодневен излет само за шаранджийски риболов, като ще бъда на частен водоем с риби от порядъка на 4-25кг.
Моля препоръчайте ми пръчка от що-годе прилична марка и с акция до 110г
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Помощ при избор на първа фидер пръчка и макара

Мнение от dunavski »

Всяка втора тема във форума е "Търся фидер" ако се раровиш малко сигурен съм, че ще намериш нещо.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Да предположим, че не знае, затова пита и се интересува. След като още темата фидер му е мътна, разчита на вас. Хайде напънете се и му предложете комплект.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Juglev написа:Здравейте колеги. Реших и аз да се потопя в изкуството на фидер риболова, но не знам каква пръчка и макара да взема. Като първоначален бюджет съм отделил 200-250лв. и искам да купя някоя добра фидер пръчка и макара. Та Ви моля да ми помогнете с избора и да ми дадете съвет какво да купя и за кое е подходящ. Решил съм в началото на лятото да направя няколкодневен излет само за шаранджийски риболов, като ще бъда на частен водоем с риби от порядъка на 4-25кг.
Моля препоръчайте ми пръчка от що-годе прилична марка и с акция до 110г
Ако е за няколко дневен шаранджйиски излет не си струва да купуваш фидер. Придържаи се към дънарките и инвестираи парите в повече пържоли. Ако имаш по-дългосрочни мераци отиваш в добре зареден рибарски магазин клатиш няколко пръчки и си вземаш тази, която ти хареса. Ако почнем да предлагаме пръчки ще се получи около пет страници мерене на "пръчки" на чйи му е по-дълъг и по-твърд.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

dunavski написа:Ако почнем да предлагаме пръчки ще се получи около пет страници мерене на "пръчки" на чйи му е по-дълъг и по-твърд.
Много точно казано от колегата по темата за избора на фидер пръчка.Един харесва една марка,друг друга и ще стане мазало на тема фидери. :drinkers: :fishing9: :drinkers:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Juglev
новобранец
новобранец

Мнение от Juglev »

Аз съм спестил около 250лв. и смятам често да практикувам фидер риболов. Ето защо искам да си купя що-годе прилична пръчка с добра макара, но не знам кои са водещите марки в този тип риболов. Аз лично съм привърженик на Colmic, Shimano, Focus, но знам, че всеки вид риболов си има определена марка, която е най и си държи модела цена=качество. Така че моля посочете няколко комбинации ако е възможно от личен опит.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Виждаm, в обяви има някаква Дайва-хеви фидер на 3,90м, 80лв си е добра цена
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=55" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5913" onclick="window.open(this.href);return false;
Въдицата на 3,9 м
Макарата размер 4000
Надвишава бюджета ти с 10 лева, според мен няма да те съборят... Въдицата е , много много добра, Макарата тоже... Аз я притежавам, но размер 6000
Това е моето предложение !
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... 15556.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Това е модел на Browning за 2016г, разглеждал съм 3.60 м/120 гр, - мисля, че е оптималния вариант в твоя случай.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ivanov_bg
новобранец
новобранец

Мнение от Ivanov_bg »

Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

Едно предложение за фидер пръчка - https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... -60-a22589 и макара - https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ry ... ber-a22191 Заубер 4000 размер :fishing9: :)
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”