Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Comlic FIUME , Tica - Tech ,...milo ?!
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
Re: Comlic FIUME , Tica - Tech ,...milo ?!
За Мило незнам,ама Колмик си имат много добър сервиз,стига модела да не е прекалено стар,визирам колегата с по-горното изказване.
за colmic fiume NX GEN ли говориш ?vanko1988 написа:Колега stradiari не съм виждал,не мога да го коментирам,но Fiume-то 5м е уникално,леко,стегнато,тънко и същевременно мощно.Като бонус е наличието на резервни части.
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Даbruno11 написа:за colmic fiume NX GEN ли говориш ?vanko1988 написа:Колега stradiari не съм виждал,не мога да го коментирам,но Fiume-то 5м е уникално,леко,стегнато,тънко и същевременно мощно.Като бонус е наличието на резервни части.
Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Ще споделя и опита си с 6 метровите болонези базиран на метода проба/грешка.Искам да подчертая,че нито една от болонезите ми не я бях гледал на живо преди да я купя.
Първото ми боло 6м беше Tica Inspirit,накратко пълно дърво.Тежко,дебело.....абе не ми допадна още с разпъването.След няколко риболова го продадох.
След горчивия опит с него взех Shimano Aspire ultra ТЕ5 модел 2014г.Страхотна въдица изпипана във всеки един детайл.Лека,сравнително тънка бланка,върхова акция.С лекота се справяше с риби по 3,4кг.Като единствен недостатък бяха Pac Bay водачите,които въпреки,че изглеждаха много добре и бяха леки,много бързо им се износваше покритието и започнаха да шумят.
Дойде 2015г и в каталога на Шимано се появи нов модел Aspire.Ентусиазиран от факта,че има нещо ново и очаквайки нещо по,по най се разделих със старото и взех новия модел.С разпъването първото ми впечатление беше,че въдицата се усеща по -тежка на ръката и напред изглежда по-дебела,въпреки еднаквите 24мм в основата на дръжката и на двете,теглото беше -8гр в полза на по-новия модел.Извода беше,че новата с нищо не превъзхожда стария модел,дори напротив.Баланса на новия модел беше по лош и въдицата натежаваше напред.
Започна се ново търсене на "моето боло".Паралелно със шиманото взех и Colmic fiume XXT180.Първите впечатления бяха обещаващи.На кантара Colmic беше по тежък,но на ръката той се усещаше по-лек.Бланката няма база за сравнение.Колмика очевадно беше доста по-тънък,ако не се лъжа 22,5мм.На дължина беше с около 10см по-къс от Aspire(5,90 реално) демек около 5,80.Още същия ден газ на реката за тестове.Разочарованието(лично за мен) беше при първата риба.Скобар около 600-700гр успя да огъне въдицата до дръжката.Не сън фен на параболиците и това обяснява факта,че още на същия ден продадох болото.Не след дълго продадох и Шиманото и се започна търсене на ново.
През това време имах възможност да изпробвам Colmic Fiume XXT250 (демек сегашното NG-GEN) и Tubertini Level tech 8306.
Colmica не беше лош,изпънат,добър баланс и въпреки,че беше по-тежък от новия Аспайър на ръката се усещаше по лек.Но като цяло не ме грабна.Търсех нещо тънко,леко и изпънато(ако изобщо съществуваше такова
)
Tubertini-то ме изкефи още с изваждането от калъфа.Тънка и доста лека бланка.Изпънат строй и полувърхова акция.Почти се бях навил да я взема когато ми подшушнаха,че внасяли и болонези Daiwa.Отворих чичо Гугъл и се започна четене.Спрях се на Daiwa tournament EVO.Свързах се с въпросните вносители и попитах за него.Отговориха ми,че нямат,но имат Tournament X-bolo All round.В каталога на Daiwa не открих разлика между двете въдици и реших да я взема,като да си призная доверих се единствено на марката.След няколко дена въдицата беше при мен.Чесно казано треперех докато я отварях и в главата ми се въртеше само "Дано не съм се пре*бал".Отворих я и се убедих,че съдбата обича смелите(колкото и клиширано да звучи)
. Още с разпъването въдицата ми се лепна на ръката.Въпреки че в основата на дръжката беше 24мм нагоре доста изтъняваше.Не мога да кажа разликата в мм в сравнение с предишните въдици,но за окото беше очевадна.Въдичката се чувстваше доста лека на ръката и с изумление установих,че е 236гр.Общо взето теглото и беше около Шиманата.Явно от Дайва се бяха погрижили за баланса.Бланките са доста дебелостенни,което ми говори,че не е правен компромис с материали и въдицата предвещава да е здрава.За моите изисквания това беше моето боло на 6м.Наскоро се бях втурнал да взимам VIP но се оказа,че е спряна от производство и няма внос… Може би е било за добро…(казах си аз)
Спирам до тук за да не кажат че правя реклама.Подчертавам,че написах поста единствено с цел да спестя на някой колега моите неволи и разходи най-вече!
Първото ми боло 6м беше Tica Inspirit,накратко пълно дърво.Тежко,дебело.....абе не ми допадна още с разпъването.След няколко риболова го продадох.
След горчивия опит с него взех Shimano Aspire ultra ТЕ5 модел 2014г.Страхотна въдица изпипана във всеки един детайл.Лека,сравнително тънка бланка,върхова акция.С лекота се справяше с риби по 3,4кг.Като единствен недостатък бяха Pac Bay водачите,които въпреки,че изглеждаха много добре и бяха леки,много бързо им се износваше покритието и започнаха да шумят.
Дойде 2015г и в каталога на Шимано се появи нов модел Aspire.Ентусиазиран от факта,че има нещо ново и очаквайки нещо по,по най се разделих със старото и взех новия модел.С разпъването първото ми впечатление беше,че въдицата се усеща по -тежка на ръката и напред изглежда по-дебела,въпреки еднаквите 24мм в основата на дръжката и на двете,теглото беше -8гр в полза на по-новия модел.Извода беше,че новата с нищо не превъзхожда стария модел,дори напротив.Баланса на новия модел беше по лош и въдицата натежаваше напред.
Започна се ново търсене на "моето боло".Паралелно със шиманото взех и Colmic fiume XXT180.Първите впечатления бяха обещаващи.На кантара Colmic беше по тежък,но на ръката той се усещаше по-лек.Бланката няма база за сравнение.Колмика очевадно беше доста по-тънък,ако не се лъжа 22,5мм.На дължина беше с около 10см по-къс от Aspire(5,90 реално) демек около 5,80.Още същия ден газ на реката за тестове.Разочарованието(лично за мен) беше при първата риба.Скобар около 600-700гр успя да огъне въдицата до дръжката.Не сън фен на параболиците и това обяснява факта,че още на същия ден продадох болото.Не след дълго продадох и Шиманото и се започна търсене на ново.
През това време имах възможност да изпробвам Colmic Fiume XXT250 (демек сегашното NG-GEN) и Tubertini Level tech 8306.
Colmica не беше лош,изпънат,добър баланс и въпреки,че беше по-тежък от новия Аспайър на ръката се усещаше по лек.Но като цяло не ме грабна.Търсех нещо тънко,леко и изпънато(ако изобщо съществуваше такова

Tubertini-то ме изкефи още с изваждането от калъфа.Тънка и доста лека бланка.Изпънат строй и полувърхова акция.Почти се бях навил да я взема когато ми подшушнаха,че внасяли и болонези Daiwa.Отворих чичо Гугъл и се започна четене.Спрях се на Daiwa tournament EVO.Свързах се с въпросните вносители и попитах за него.Отговориха ми,че нямат,но имат Tournament X-bolo All round.В каталога на Daiwa не открих разлика между двете въдици и реших да я взема,като да си призная доверих се единствено на марката.След няколко дена въдицата беше при мен.Чесно казано треперех докато я отварях и в главата ми се въртеше само "Дано не съм се пре*бал".Отворих я и се убедих,че съдбата обича смелите(колкото и клиширано да звучи)

Спирам до тук за да не кажат че правя реклама.Подчертавам,че написах поста единствено с цел да спестя на някой колега моите неволи и разходи най-вече!
Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
И, поне за мен беше много полезен. От такива мнения има нужда темата.
страхотно мнение vanko1988- наистина има какво да се научи ,евала!
кажи ми прави ли риболов с Colmic Fiume XXT250 (демек сегашното NG-GEN) дефакто NG е на пазара от 2014 та , имаш ли извадени риби и какво не ти пасна ?
кажи ми прави ли риболов с Colmic Fiume XXT250 (демек сегашното NG-GEN) дефакто NG е на пазара от 2014 та , имаш ли извадени риби и какво не ти пасна ?
Впечатлен съм! И напълно съгласен с оценките за Шимано-при болонезите издишат тежкоvanko1988 написа:Ще споделя и опита си с 6 метровите болонези базиран на метода проба/грешка...!

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Весо,бях се притеснил,добре,че писа.Такъв съм си -първомайски недодялан груб селяндур.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Да колега имам риболови и с 5м и със 6м.bruno11 написа:страхотно мнение vanko1988- наистина има какво да се научи ,евала!
С 5ците нямам кой знае колко богат опит,но когато хванах Fiumeto останах впечатлен.Въдицата е тънка,изпъната,лека и същевременно мощна.Имам извадена мрена около 3те литра и смело мога да заявя,че от напъване не се плаши.Въдицата е на приятел,който е бич за въдиците и щом при него устисква значи за мен въдицата е много здрава.Според мен невъзможно да се счупи от риба.
При 6м нещата се припокриват,като единтвеното,което на мен не ми допадаше е,че напред въдицата ми идва малко дебела,може би това се дължи и на факта,че е с върхова акция.Имам вадени само скобари с нея,в никакъв случай не мога да кажа,че въдицата е лоша,но на мен лично не ми пасна на ръката.
Не знам от къде си колега,но ако идваш към Монтана мога да ти покажа Fiume 6m /5м Aspire 5м и Tournament 6m
аз така и не разбрах какъв е строя на fiumeto NX GEN - какъв му е строя ?ако някой знае моля да пише ? vanko1988 до кое коляно работи въдицата? аз лично не обичам сопи които се сгъват до дръжката .

- Чичо веско
- новобранец
- Обратна връзка:
Този модел е с подчертано върхов строй, и "работи" до трето коляно.bruno11 написа: аз така и не разбрах какъв е строя на fiumeto NX GEN - какъв му е строя ?ако някой знае моля да пише ? vanko1988 до кое коляно работи въдицата? аз лично не обичам сопи които се сгъват до дръжката .
благодаря,днес трябва да е пристигнал в магазина,чакам обаждане , за да отида да го видя , ще напиша отзиви ,а може и направо да го взема ако ме изкуши с цена и качество ..Чичо веско написа:Този модел е с подчертано върхов строй, и "работи" до трето коляно.bruno11 написа: аз така и не разбрах какъв е строя на fiumeto NX GEN - какъв му е строя ?ако някой знае моля да пише ? vanko1988 до кое коляно работи въдицата? аз лично не обичам сопи които се сгъват до дръжката .
така вече имах удоволствие да видя-пипна 2те избрани от мен болонези - наистина много класни пръчки !!!
за мило благодаря много на Пешо-голям пич малко хора са толкова отзивчиви в днешни дни!
като цяло много малко кусури могат да се намерят на двете,тук вече идва и индивидуалното предпочитание
colmic fiume NX GEN - 5 m
- здрава стегната въдица ,
- добър макародъжач,
- върхов строй,
- малко по-тежка сравнение с stadiavari(все пак тя е акция 25г.)
- водачите са с къси крака и не е сигурно дали няма да лепне,въпреки че е със специално покритие против лепнене
- наличност на части - безпроблемно
- произведена в китай -под контрола на колмик
milo stardivari strong 5 m
-на вид крехка,на тръскане стой жилава , предполагам че поглъща добре всеки тласък
- добър макародъжач
- параболичен строй
- по лека /безтегловна / от fiume NX
- водачи с дълги крачета К500 , което подхожда за тези пари или поне fudji (което липсва при колмик)
- наличност на части , вносителя гарантира за наличностти
- произведена в италия -реглас / по-касивата поне според мен на външен вид сопа
имам още малко време да помисля,като цяло едната пръчка излиза с едни гърди напред ,дет се вика малко е фотофиниш
за мило благодаря много на Пешо-голям пич малко хора са толкова отзивчиви в днешни дни!
като цяло много малко кусури могат да се намерят на двете,тук вече идва и индивидуалното предпочитание
colmic fiume NX GEN - 5 m
- здрава стегната въдица ,
- добър макародъжач,
- върхов строй,
- малко по-тежка сравнение с stadiavari(все пак тя е акция 25г.)
- водачите са с къси крака и не е сигурно дали няма да лепне,въпреки че е със специално покритие против лепнене
- наличност на части - безпроблемно
- произведена в китай -под контрола на колмик
milo stardivari strong 5 m
-на вид крехка,на тръскане стой жилава , предполагам че поглъща добре всеки тласък
- добър макародъжач
- параболичен строй
- по лека /безтегловна / от fiume NX
- водачи с дълги крачета К500 , което подхожда за тези пари или поне fudji (което липсва при колмик)
- наличност на части , вносителя гарантира за наличностти
- произведена в италия -реглас / по-касивата поне според мен на външен вид сопа
имам още малко време да помисля,като цяло едната пръчка излиза с едни гърди напред ,дет се вика малко е фотофиниш
Искам да попитам автора, темата за любители риболовци ли е или за състезатели ( манекени )?
Много се изписа и накрая НИЩО!

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
привет колега , лайтмотив-а на темата е : " един живот се живее или майка няма да ме ражда 2 пъти" прави си кефа и това еhaga написа:Искам да попитам автора, темата за любители риболовци ли е или за състезатели ( манекени )?![]()