Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: Искър - всичко за и по реката
той е към 50 санта, да го направя метър? не е от това че е много малка куката така ли?
Чируса ще погледне в модераторското кристално кълбо и ще ти отговори със сигурност от какво е !

На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Чируса вече му отговори, шегаджия.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
То хубаво му отговори, ама не особено смислено.
Пич, сложи си една съчма ЗАД оловото, демек от подвижно го направи неподвижно. Рибите ще се само засичат. Поиграй си с повода - по-дълъг, по-къс, размера на куката също е от значение, гледай да е съобразена със стръвта, както и с мераците на рибите.
Пич, сложи си една съчма ЗАД оловото, демек от подвижно го направи неподвижно. Рибите ще се само засичат. Поиграй си с повода - по-дълъг, по-къс, размера на куката също е от значение, гледай да е съобразена със стръвта, както и с мераците на рибите.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нищо де, колегата като пробва сам ще прецени дали е смислен съвета или не.
Сигурно сте пропуснали това?

Сигурно сте пропуснали това?
dianstefanov89 написа: Сменям с по-голяма кука 14 и не пипа, слага 16 и пак опъва кефала,
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- научил се да хвърля
Благодаря за отговорите, мислих днес да отида да пробвам, но нивото гледам се е качило брутално много.....
44см нагоре е нивото от вчера, а вчера беше с 20 см дигнал. Най-вероятно до утре сутринта ще се дига и после ще почне да спада, поне аз така предполагам
-
- научил се да хвърля
В такава бурна река ако пусна дънния монтаж дали имам шанс да размърдам кефала или той се е покрил и не яде?
- Menkata
- фен клуб-скобар
Забрави в тази река да го търсиш в момента,загуба на време особено за кефал,влачи клони шуми,това е стряскащо особено за плашлива риба като него.Най малко съмнение за опасност го вкарва в укритията му.Реката не става за риболов ако някой си е наумил да ходи.Минах вчера около София и малък Искър и нормален Искър са големи мътни кални.Дано за неделя има подобрение пишете....
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- научил се да хвърля
Днес отидох под панчарево и реката беше спряла направо, чистели я почти нямаше течение. Човек ми каза че докато изкоренявали храсти от водата са изкарали огромна щука. А аз по-надолу се борех с огромни кефали (без кеп). Много изтървах докато не дойде един колега и ми даде кеп и успях да наскубя няколко като единя беше над кило. Всички плуват обратно в реката. Точно в 17:00 дигнаха стената и водата дойде като цунами и заля всичко 
Ето ги рибките:

Ето ги рибките:

В събота на р. Искър в гр. Самоков се пробвах за един час по праговете но нямах кълване. По края на реката където беше по застояла към 11 ч. се виждаше тънка кора лед която се топеше. Реката е голяма и буйна, а водата много студена и рибата не е много активна. Може би трябва малко да се затопли за да се активизира, въпреки че там преди една година се хващаха и на 1-ви март в дълбокия сняг. Знае ли човек, рибешка му работа.
Късмет и Наслука, в края на седмицата ще проверя и пак ще дам инфо. но този път мисля да проверя по нагоре на р. Черни Искър и р. Бели Искър.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Какво е това велико преселение на народите по долното течение на Искър.Гледам хората спят ловят ,чакат 2-рата смяна,и така и така и така.ИАРА неочаквано проверяваше.Май сме тръгнали към по добре.Не че отново не тъпчат чувалите.Вчера едни бяха за снимка как бягаха през нивата с житото.Аре успех на всички аз закрих риболова по Искъра .
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
За Писарово ли става на въпрос..........................ха,ха,ха...............
-
- научил се да хвърля
Понеже един рибар ми каза, че в момента заедно с щуката бил забранен и кефала, искам да попитам дали е вярно защото не намирам информация ?