Янтра,Драганово и яз.Поляница

Модератори: bobopeli, sapuna

riibok
разбира нещата
разбира нещата

Янтра,Драганово и яз.Поляница

Мнение от riibok »

Вчера към 7.30 отидохме до моста на с.Долна Студена.Не си правих илюзии за сносен риболов,но реката надмина очакванията ми-беше много пълноводна,а любимото ми заливче вече не беше такова.Пуснахме тапи за щука и извадихме директните и блеснарките за занимавка,в резултат закачих любимата си блесна,но успях да я спася и даже изтеглих с нея едно воблерче,скъсано от някой колега преди мен.Постояхме до 12 ч. и решихме да се местим към Драганово.Там разбрахме що значи вятър.Едни пушилки,пепеляци и летящи найлонови торбички и шишички,два часа обикаляхме да си търсим място на завет и накрая открихме едно-за жалост точно там селските тарикати решили да го направят сметище милинките/да ги изпапкаш/ и метнали две каруци с мизерии.Тъй,и тоз обект го отписахме и си тръгнахме.Накрая минахми през яз. Поляница извадихме директните и се отдадохме на тъй-мечтания риболов,който по-скоро приличаше на борба в свободен стил.Вятърът натиска на една страна,ний-на друга.Въпреки всичко извадихме трийсетина уклея и се прибрахме.Днес съм като след силова тренировка,ама много силова и с нацепени джуки.В заключение-слушайте прогнозите на синоптиците,р.Янтра пълноводна и нормално мътна,корекциите при Драганово-сравнително маловодни и обрасли с растителност,яз Каваците- Поповско-дремят като мисирки и яз.Поляница-сравнително добър риболов на уклей.От мен толкоз!
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Re: Янтра,Драганово и яз.Поляница

Мнение от HarryCarp »

riibok как е ситуацията на Бистра
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Да вметна и аз малко за Драганово:
sapuna написа:Понаобиколих днес Куцина!Прекрасно време,тихо,бистра вода и никаква риба!Постоях два часа.Бях заметнал две тапи и се отдадох на спининга!...Нищичко!Пробвах всички известни ми методи и стърви,но зъбатите ги нямаше!В 12 часа свих знамената и отпраших за Драганово.По непотвърдени данни на 02.03. е извадена много,като бройка щука.Длъжен бях да проверя!Заех позиция след сеновалите.Водата същата,но с тази разлика,че е паднала и тревата е буквално на повърхността!Наистина щуката се е активизирала,но плътно в клонака и шавара!Безбройни ята от дребна перка се препичат в тези участъци и подгонванията са постоянни!За два часа имах две повличания/не съм ги засичал/ и една откачена при ваденето.Подцених ситуацията/кепа в колата/ и си платих!На спининга-нищо!Въртях всякакви блесни,касмастери,силикони,драшкото и какво ли още не!Определено гонят дребосъците и то,както писах до брега!
Местни старчоци лъжеха червеноперка,като от време на време се радваха и на някоя каракуда!Явно тази година ще я търсим по раничко!
Ето я и корекцията при Драганово:

Изображение
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

harry77,на Бистра излиза червеноперка и костур,но не си заслужава пътуването от Варна дотам,при условие,че си имате Цонево къде по-близо.За Цоневото-излиза добра платика и червеноперка на хирономус и бял.Общо-взето навсякъде ситуацията е идентична.
А до Сапуна-Сапунче точно на втори бяхме на Драганово и през цялото време нито разбрах,нито видях някой да вади щука,пък ми е и много интересно как, аджеба са ги хванали тези риби след като въобще не можеше да се заметне и имаше вълни към двата бала :mrgreen:
п.п.На Ястребино излиза едър облес след 14-15 ч.до към залез.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”