Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Маришкият 53
-
- разбира нещата
Re: Маришкият 53
и какво толкова можем да научим от англетата,със техните 4-5 декарови локви.недей да слагаш каруцата пред коня.не може "главатарите " да крадат на поразия,а да чакаш обикновенния човечец да спазва ред и дисциплина и да му говориш за самосъзнание.dunavski написа:Специално от англичаните можем да научим много относно риболова и опазване на рибата ако искаш да се научиш разбирасе. И сега искаш да ми кажеш, че през 70те и 80те не е имало мрежи и серкмета, не е имало наднормен улов и прибирабе на маломерки или пак всичко е капиталистическа конспирация да се унищожи рибата в България или викаш давай да прибираме всичко у торбата, че от мрежарите няма да остане за нас.
преди колко мрежи е имало,може би само в някои охранители на язовир,и то ще я пуснат в редки случаи.серкмета имаше повече ,но те главно се използваха по реките,но пак не са били много.и това ти казвам ,че никой не връщаше риба ,ни маломерка,ни наднормен улов.отиди на държавн язовир ,па виш от 100 човека ,колко ще извадят шаран ,я има 5-6 .и да си го пребират ,от тези хора ли се обезрибява.

за парите нали ти казах ,че освен от билети ,има постъпления и от други направления.не им знам таксиите ,но виж списъка със обектите за отглеждане на аква култури -стотици са.а разрешителни са промишлен риболов??dunavski написа:И колко пари мислиш, че ще събере ИАРА от 200000 рибари около пет милиона лева в най-добрия случай защото не всеки си взима годишен билет. За каде ще стигнат тея пари по-напред. И полседно рибите нямат менопауза , а напротив колко по-големи стават толкова повече хайвер хвърлят и не ми казвай че един сом ще изяде цялата рибва в Марица. Не питай сома колко щял да изяде ами кажи ти колко риба похапваш за една година, сигурем съм, че е няколко пъти повече от сома.
за хайвера ,не знам от къде си сигурен че рибата през целя си живот хвърля хайвер ,но поне за шарана съм чел ,че най-репродуктивните са между 2- 5 кг.от тази мазнина която се образува на големите екземляри ,едва ли ще е способен да създаде хайвер.
а риба (сладководна) знаеш ли от кога не съм ял????от септември или октоври, и то не е от държавен

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Dunavski, понеже си голяма балалайка и професор по опазване на рибното богатство в глобален план (нали си емигрант в Инглънд) се постарах тук там да те прочета, белким оправдаеш тезата си за хуманност и още нещо. Не щеш ли се натъкнах на ето тези редове, писани от теб, цитирам:dunavski написа: ..... Така като гледам дълбоко ме съмнява, че някога си пускал риба обратно и второ такива рекордни риби се снимат претеглят и се пускат обратно, а не се пълнят в буркани. По-добре да беше го закачил за ченето с тая канджа, а не директно да му я забиеш в гърдите, но както и да е няма значение поздравления пак за улова и съм сигурен, че ще има твои плакати във всички рибарски магазини и ще си VIP персона на града за следващите три дена.
"Рибите са изключително борбенни и прявят доста зрелищни скокове над водата и голям кеф да се ловят

В задната част на дръжката на бухалката има специална лъжица с, която може да се сондира стомаха на рибата и да се види с какво се е хранила.
Дъгова пъстърва 47см"
Цитата е ето от ТУК viewtopic.php?f=135&t=90123
Сега земи си зарови главата в пясъка, но преди туй ей така мъжката се извини на колегата...
По-голям шаран от рибаря няма...
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пачо недей да цитираш неща за които не знаеш за какво става въпрос!!! Като казвам билет това е билета, който купаш на водоема, в който е включен и една пъстърва и сътветно трябва да си я вземеш като я убиеш по най-бързия начин и всичко квото хванеш след това се пуска обратно. Иначе ако си на непъстървов язовир там всичко се пуска обратно. Сега разбра ли или още не си изтрезнял?
Не си прави труда да ми се ровиш из постовете. Човек се извинява когато е направил нещо лошо, а аз не смятам, че съм направил нещо лошо така че Keep calm and продължавай да жулиш ракия!
Не си прави труда да ми се ровиш из постовете. Човек се извинява когато е направил нещо лошо, а аз не смятам, че съм направил нещо лошо така че Keep calm and продължавай да жулиш ракия!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- reelbigfish
- новобранец
А ако не искаш да убиеш нито една какво? Глобяват ли? Keep calm и продължавай хуманно да ги млатиш
Оправдава си човека парите дет е дал за билета, инак е хуманист No..1 Dunavski #ИЗВИНИ СА БЕ дет осра темата,..reelbigfish написа:А ако не искаш да убиеш нито една какво? Глобяват ли? Keep calm и продължавай хуманно да ги млатиш
По-голям шаран от рибаря няма...
Та така, човека дето ни учеше на морализъм всъщност трепе пъстърви с бухалки...доста интересно. Аз предлагам на господин модератора да заключи темата или да я премести. Така или иначе "колегата" дунавски я о...ка отдавна. Интересното е, че все още не разбира, че колкото повече се обяснява, толкова повече се оплита и омазва положението... но нека продължава да спами в същия дух, поне колегите ще има на какво да се смеят. И да, нека поне, ако има достойнство, да се извини на колегата карболино. Ха дано, ама надали, както се пее в една песен.
Дървени философи в днешно време-дал Бог.
Дървени философи в днешно време-дал Бог.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Я да се изокам и я те тука!Павел Иванов написа:Харпунджийството във вътрешните водоеми на България е забранено .

Че секи фтори се за таа тема говори...

ПаФ, мислъ, че оня сом е бил харпуниран от брега, а не от водолаз...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Ааааа , темата изтреще тотално ! Заключвам я с цел малко страстоохлаждане , след три дни ще я отключа пък ако има желание някой от местните модове да я приведе в приличен вид ще е екстра 
пп - само да допълня ! Дунавски , що не пусна оная американка при положение , че никой не те задължава да я вземеш ами се възползва от правото си да я задържиш ? Знам , че няма как да ми отговориш в темата , но пък и не държа , това не ми пречи да ти сложа едно официално предупреждение в профила !

пп - само да допълня ! Дунавски , що не пусна оная американка при положение , че никой не те задължава да я вземеш ами се възползва от правото си да я задържиш ? Знам , че няма как да ми отговориш в темата , но пък и не държа , това не ми пречи да ти сложа едно официално предупреждение в профила !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Вместо да спорим за кеча и релййза , няко да пише на баба ви Меркел да прати 100-ина милярда субсидийки - пък ние ще ги разсрочим по гръцки образец. Ще спрем с речните риби и ще научим сиртакито и хубавия живот.

- G.Petkov
Пиша само защото бях обещал на едно друго място да споделя мнението си.
А то е - аман от фарисейство
!
И това си пълна наглост - в две съседни теми в "Излетите" се разказва как се хващат риби, убиват се и се прибират.
Ама единия автор надълго и нашироко обвинява другия за това, което и той сам е направил
!
Та това е фарисейството - лицемерие и още .
Справка - в "Уикипедията" !
А то е - аман от фарисейство

И това си пълна наглост - в две съседни теми в "Излетите" се разказва как се хващат риби, убиват се и се прибират.
Ама единия автор надълго и нашироко обвинява другия за това, което и той сам е направил

Та това е фарисейството - лицемерие и още .
Справка - в "Уикипедията" !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз,па тая риба я изпуснах предишния ден и си останах на сухо.От къде се появи тоя калитко да ми лови рибите зад гърба?Не е честно-аз ги ипускам а той ги лови.Съмнителен ми е.