Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Съвет за използването на ел. двигател+бензинов на надуваема лодка...
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Съвет за използването на ел. двигател+бензинов на надуваема лодка...
Здравейте, имам лодка TOHAMARAN 380 DPW, която ползвам с електрически двигател varimax 55, иска ми се да имам възможност да го ползвам заедно с бензинов мотор и въпроса ми е как да се случи?Има ли начин на транцевата дъска да се сложат 2-та двигателя?Някой прави ли го това и ако може някакви снимки или съвети как да се случи.Мисля си и дали е възможен варианта да ги сменям във водата, но това няма да е много удобно и лесно упражнение предполагам.Кой е най-удачния вариант да се ползват 2 двигателя в надуваема лодка?Мисля и за слагане на допълнителна транцева дъска на носа на лодката и там да е електричката... но предполагам не е най-доброто решение.
Бензинов двигател още не съм взел ... искам да си изясня този въпрос първо.Ето и как е дъската на лодката ми:
Бензинов двигател още не съм взел ... искам да си изясня този въпрос първо.Ето и как е дъската на лодката ми:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- сериозен играч
Re: Съвет за използването на ел. двигател+бензинов на надуваема лодка...
Слагаш си ел.мотора до бензиновия и си тролиш без притеснения.Аз имам varimax 40 lb. и смятам така да процедирам.
Въпроса е дали има толкова място и за 2-та едновременно ... и ако има място ... за горе долу колко голям мотор е това място?Защото се чудя и за двуцилиндров 9.8. Няма ли някой, който джитка с 2 мотора едновременно на надуваема лодка?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Приятел,не претоварвай транеца,тези лодки лесно сдават багажа точно там.
Отлепват се държачите на транеца от балоните.
Не можеш да искаш от такава лодка,да се използва като рибарско корабче.
Отлепват се държачите на транеца от балоните.
Не можеш да искаш от такава лодка,да се използва като рибарско корабче.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Е не мисля, че ще бъде претоварен... все пак му дават 20 коня мотор, който е доста по-тежък от малък бензинов + електричка.Иначе въпросните слаби места са ми подсилени против разлепване.
-
- научил се да хвърля
Колега, от чисто любопитство - защото са ти 2 двигателя?
За да се предвижвам по-бързо до местата, които искам ... или съответно при нужда да се прибера по-бързо. А електричката я имам за да ми е тихо, да няма вибрации ... да мога да регулирам по-точно тролинг скоростта.
-
- сериозен играч
Току що се връщам от Доспат и тролих с бензин+ел.мотор.Става перфектно, място има достатъчно за двата мотора.