Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов около Троян
Модератор: Paublo_Eskobar
Риболов около Троян
Здравейте колеги, довечера пътуваме с приятели към Троян, малко почивка за празниците. Мисля да взема и такъмите с мен, ако има някой колега от региона, ще се радвам да ме посъветва къде може да се отиде по това време на годината (забраната) около Троян?
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов около Троян
Зависи дали искаш на платено или на свободен язовир - язовир "Сопот" е свободен през забраната (част от него) - той е на 30-32 км от Троян, яз. "Крапец" също е разрешен през забраната. Той пък е на 40 км от града. Излизат чат-пат каракуди, но проверяват за билети, имайте предвид. Иначе в рамките на града в самото му начало (в северна посока, на входа от Ловеч) има един платен язовир. Плаща се 3 лева на човек на ден и ловиш колкото си искаш. Кълве дребна и средна каракуда и дребен уклей и малки шаранчета, за които се карат ако ги вземеш
Ако искаш там е най-удобно според мен. Аз в понеделник по тъмно още ще съм там. Ако те интересува пиши на ЛС, но който и да питаш всеки ще ти го каже, мисля, че има и табела спортен риболов на главното шосе в посока Ловеч. Язовирът е известен като ДАПА. Дано да съм бил полезен.

Страхотно!!
Много благодаря колега, надявам се, че и аз ще успея да се класирам в такъв случай. Още по хубавото е че точно за каракуда искам да отида, да се пораздвижа малко след зимната почивка. Довечера на влизане в града ще гледам, пък утре може и да се засечем в такъв случай
. Сега отивам да се подготвя със захранките и червеичетата
Всъщност в Троян има ли от къде да се вземат захранки и стръв утре или в понеделник сутринта?
Много благодаря колега, надявам се, че и аз ще успея да се класирам в такъв случай. Още по хубавото е че точно за каракуда искам да отида, да се пораздвижа малко след зимната почивка. Довечера на влизане в града ще гледам, пък утре може и да се засечем в такъв случай

-
- вече хвърля и на тежко
Здравей, отново колега! Ето телефона на единия риболовен магазин в града 0889445069. Човекът се казва Йоско и работи всеки ден. 0887 319 775 ; 0897 809 470 Това са телефоните на другия магазин Жената се казва Светла. За нея не съм сигурен дали работи в неделя. Но я питай. Първия магазин е в долния край на града - точно срещу санаториума. Всеки в Троян знае къде е санаториума, за да те упъти. От мен съвет не разчитай само на бял червей. На всяка цена ти трябва и торен червей за каракудите. И захранка задължително. Ти си знаеш. Ако решиш да дойдеш в понеделник ще ми е приятно да се видим. Аз ще съм там към 5.30 ч. По-късно става панаир. Не, че няма да можеш да си намериш място, но рибата кълве предимно в района на устието, а там са малко удобните места. Ако искаш ми пищи на оично съобщение да ти дам тел. си номер да се чуем утре.
Здравей, колега. Първо искам да благодаря за напътсвията за водоема, бяха доста от полза. Вчера открихме водоема, напазарувахме храна и вода и - хайде на рибен пикник. Дори жените наловиха каракудите
Водоема много ми хареса, отново благодяря за упътването и за червеите, защото се оказа че по-късно следобед спря да кълве на бял и започнахме да ги скубем на торен 

-
- вече хвърля и на тежко
Здравей! Радвам се, че сте направили страхотен излет. Става за пикник там, природата е чиста и е спокойно, а е много близо до града ти си го видял. И аз днес направих готен риболов с 3-4 килограма от таранките и няколко бабушки и уклеи. Доволно, аз до обяд ги мъчих на жито, че на червеите излизха много дребни, но следобед на торен и бял пак беше доволно. Жив и здрав!
Даааааа, аз тъкмо се ядосвах че не съм взел жито
Живи и здрави, по натам пак да отида
Ти също си се разписал добре. Дано все на по добре да отива сезона
Наслука, колега и отново благодаря за инфото 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На 20 и 21 се очертава да бъда в Троянския край. Няма да бъда сам и затова няма да наблегна на спининга, ще се риболовства на плувка. Прочетох в темата за водоема ДАПА, но инфото е от пролетта. Ще бъда благодарен, ако споделите прясна информация.
Още веднъж благодаря предварително!
Още веднъж благодаря предварително!
Алкохолът е упойка, която помага да се изтърпи операцията, наречена живот.
-
- вече хвърля и на тежко
Съжалявам брат, че чак сега ти видях поста! Бих ти помогнал с каквото знам! А пък в момента, ако си в Троянския край мове да разчиташ на костури на стената на яз. "Сопот"
Здравейте колеги,въпросният язовир Дапа функционира ли все още и какви са условията?