шарен пред великденски риболов.

Модератори: bobopeli, sapuna

delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

шарен пред великденски риболов.

Мнение от delio-haidutin »

дистинацията ясна -яз.Драгоево,планиран излет на разпети петък и събота(да не се пречкам като месят козунаците и боядисват яйцата :lol: ).два дена преди това аз се разшетах из кухнята със варене на царевици ,конопи ,и тем подобни семена за гълаби.малко синоптиците не можеха да се уточнят ще вали ли ,няма ли да вали,колко ще е студено ,особенно през ноща,та се презапасих с дебели дрехи и 3 одела.натоварване от вечерта на част от катуна,а на другия ден остана само взема такъмите ,храна ,вода и "сгряващи "напитки.
на язовира освен споменатите варива ,разбърках и предварително накиснато кюспе ,със малко ярма ,захранка за шаран и към нея прибавих и част от зърната.вкарване със лодка за захранка ,на около 100 м,за стръв ,разновидности на ароматизирана царевица от бурканчета,някъде с по 2 зърна ,другаде + повдигач.
20160430_172556.jpg
20160430_172519.jpg
въдиците на тъкмени и се започна чакането.между другото вкарах една въдица за толстолоп :idea: (риболова на тапа НЕ е разрешен),монтажа си е обикновенна спирала с две кукички със стериопорче,от ляво на мен има едни върби във водата и след тях поставих въдицата.след обяд на едната въдица имах взимане ,но със солидно отпускане на влакното,засякох,нещо тежко се почувства ,но веднага се закачи в закачка.с големи усиля и дърпане пребрах около 20-30 м от влканото ,но все така идва тежко и се осеща че дере в нещо,докато напълно запецна и се скъса монтажа.не разбрах каква риба беше клъвнала ,може да е каракуда ,кефал ,пък и някои амури правят такива номера с отпускане.
към 17ч, ми изпищя сигнализатора на въдицата за толстолоп,докато прибягам до нея ,не престано пищене на алармата,доста беше развил,засякох го ,но веднага след това се откачи и последва пак едно трудно вадене на монтажа със закачено по него на една камара треволяк :twisted:
на другия ден сутринта изкарах на спиралата една хубава каракуда,но реших да прибера въдицата и да хвърля друга за сулка.сулката явно беше доста активна(от дясно на въдиците е борова гора и там е доста чисто от треволяци),изкарах 8 сулки-четирите бяха здраво нагълтали,другите ги пуснах.
20160430_130955.jpg
взеха да пристигат и други колеги за еднодневен,и си прибрах въдицата да не им се пречкам там.мислях си въдицата за толстолоб пак да я вкарам ,но близо до другите,взех да забивам колчеатата ( че е много каменисто и голям зор да ги забиеш),когато изпищя един от сигнализаторите на стойката,засякох -там е,сега адриналина се покачи на макс ,с мисълта да не се закачи някъде.рибата ми даваше доста напън,поуспокоих малко първоначалното напрежение и поотпуснах още малко аванса( мин .година бях си изпатил от пребързаност и не много отпуснат аванс ,на брега ми скъса един амур).по лека ,лека рибата си я приближавах,докато в един момент реши леко да потегли към въпросните върби.в никакъв случай не трябваше да допускам това-натягане на аванса,и изтегляне на дясно.рибата смени посоката си,е така вече по се ядва.докарах си я до брега вече без особени проблеми,сега остава само кепчосването.бях си сложил поплавък на кепа,което доста олеснява, особенно ако си сам.не се получи веднага от раз,на 2-3 пъти се по напъна малко,но все пак си я кепнах.
зашита много здраво за долната устна ,наложи се да ползвам клещи ,за да извадя куката.
6 килограмов дивак
20160430_165741.jpg
тука монтажа беше кука 6 номер, със халкичка и термосвиваем слаух,две царевички,едната беше суха накисната,другата ,купешка ароматизирана като за дип бях направил някаква смесица от няколко дипа.имах някакъв остатъчен на ягода ,прибавих му малко на христокарп-ананас;един друг унгарски на ягода и на тандембайтс -банан със рак.дали хареса буламача или сухата царевица -рибешка му работа.след хубавата риба се отказах да вкарвам за толстолоб,презаредих останалите,като всичките се бяха оказали във тревиста местност,та реших да вкарам с още 20 м +.
зад върбите ,между другото ,един колега периодично си дърпаше хубави каракуди (0,4-0,5 кг) на хранилка с торен ,на 10-15 м от брега,та реших за занимавка да прегодя една въдица от плувка ,на такава със хранилка.от дясната ми страна се влива рекичка и там се образува нещо като вирче.само че заложих на сладка консервна царевица ,със няколко бели(шарени),извадих една каракуда ,друга ми удари ,но се оплете в треволяка,после скъсах едната хранилка,вързах друга ,но вече не щеше.
тука каракудите на фона със по-големия си братовчед
20160430_165358.jpg
а тука в процес на пускането им обратно(каракудите)
20160430_165846.jpg
20160430_165851.jpg
това са остатаците от захранката
20160430_120139.jpg
а ето я охраната на катуна,когато няма никой на близо ,се препича ,а иначе ,вързана за колата че не подбира и хапе :smt093 :smt093 :smt093
20160429_130127.jpg

п.п.забравих да спомена че със улова на шарана ,севтосах новата си макара -ФОРМАКС SHERMAN DISTANCE CARP 7000
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: шарен пред великденски риболов.

Мнение от кирил великий »

Браво, Дельо - браво и все така!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Браво и от мен! ;)
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Супер,страхотен излет 8)
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Идеално,шаран 8 бели,и 2 каракуди е много,

Добър улов,значи държи риба язовира.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

lusienn написа:Идеално,шаран 8 бели,и 2 каракуди е много,

Добър улов,значи държи риба язовира.
бели ,каракуда ,кефал ,уклей има доволно.от по-дребната сулка ,не може да се хване едра ,излиза рядко.толстолоб също има,но от към шаран и амур положението е малко различно,някои разправят че уклея изяждал хайвера на шарана,и не може да се възпроизвежда.една година бяха зарибили с много шаранчета по 200-300 гр,не можеш да хвърлиш на сладка царевица,веднага вземаха,на другата година помен нямаше от тях ,язовира прелива всяка година,само тази година може би не е ,щото е с 50 см под нивото на преливника,и най-вероятно много риба си заминава през преливника.2005 г беше станало наводнение в селото ,предишния собственик поставил мрежа на преливника ,тя се затлачила,вдига нивото с над метър,мрежата не издържа ,имаше съборени къщи ,и май имаше смъртен случай.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз на тоя язовир няма да стъпя сигурно никога :Ама нали написа репортаж-трябваше да напиша нещо.

То в моя риболовен излет-никой нищо не споделя от години,та затова се обадих. :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Супер :fishing12:
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

Браво колега , прекрасен излет ... и резултатен :)
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Добро репортажче.Разнообразни риби.Добре е човек да има къде да начеше крастата през забраната.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

lusienn написа:Аз на тоя язовир няма да стъпя сигурно никога :Ама нали написа репортаж-трябваше да напиша нещо.
язовира има изградена леглова база ,пълно обурудвана+пещ и чеверме.само липсва питейна вода,иначе със хидрофор ,от язовира за баня и тоалетна,20 лв нощувката ,включено и риболова.ходят хора за поочивка,на горе е балкан,в горещините нощите са прохладни.тука има едни стари снимки от преди 2 г.
Изображение110.jpg
Изображение111.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”