Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Стоманени поводи
Модератор: emo vasilev
Стоманени поводи
Здравейте ,вероятно много от Вас са се сблъсквали с проблема - къси и твърди стоманени поводи /по магазините/ , затова с няколко снимки , ще покажа как си ги правя Аз /доста хора го правят ,но може да е полезно за някого/.
При мен проблема го има основно при риболов с повърхностни примамки - често се случва Щуката да не уцели попера или уолкъра и да скъса плетеняка над повода
Това наложи да си правя поводи с дължина 40-50 см. и повече .........
Има различни по видове , ролки с поводи /със силиконово или без покритие / ,брой нишки на оплетката и т.н.
За снимките съм ползвал повод без покритие , от 49 нишки - много гъвкав и здрав.
Ето и необходимото за направата : ролка с повод , клещи за кримпване ,метални тръбички ,термошлаух ,вирбели и карабинки......

Нанизваме металната тръбичка на повода .....

Слагаме вирбел с карабинка ..............

Края на повода го прекарваме отново през тръбичката ..............

За да елиминираме приплъзването - стърчащия край го връщаме отново в тръбичката.............

Кримпваме го веднъж..............

Кримпваме втори път ...........

Нанизваме двата термошлауха..............

Повтаряме процедурата от другата страна / само с вирбел /..............

Нанизваме шлауха върху тръбичките ..............

Нагряваме го /да се събере/ - може да се ползва пистолет за горещ въздух ,сешоар ,вряща вода и др.
Така изглежда готовия повод - в случая с дължина около 45 см.

Въпросната изработка търпи вариации - може да не се слага шлаух , както и вирбел отзад
Поздрави
При мен проблема го има основно при риболов с повърхностни примамки - често се случва Щуката да не уцели попера или уолкъра и да скъса плетеняка над повода

Това наложи да си правя поводи с дължина 40-50 см. и повече .........
Има различни по видове , ролки с поводи /със силиконово или без покритие / ,брой нишки на оплетката и т.н.
За снимките съм ползвал повод без покритие , от 49 нишки - много гъвкав и здрав.
Ето и необходимото за направата : ролка с повод , клещи за кримпване ,метални тръбички ,термошлаух ,вирбели и карабинки......

Нанизваме металната тръбичка на повода .....

Слагаме вирбел с карабинка ..............

Края на повода го прекарваме отново през тръбичката ..............

За да елиминираме приплъзването - стърчащия край го връщаме отново в тръбичката.............

Кримпваме го веднъж..............

Кримпваме втори път ...........

Нанизваме двата термошлауха..............

Повтаряме процедурата от другата страна / само с вирбел /..............

Нанизваме шлауха върху тръбичките ..............

Нагряваме го /да се събере/ - може да се ползва пистолет за горещ въздух ,сешоар ,вряща вода и др.
Така изглежда готовия повод - в случая с дължина около 45 см.

Въпросната изработка търпи вариации - може да не се слага шлаух , както и вирбел отзад

Поздрави
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- pi4a94
- ще става разбирач
Re: Стоманени поводи
Какъв е повода на ролката който е 49 нишки?Термошлауха от предпочитание ли го слагаш?
Re: Стоманени поводи
Повода е на DUKE , купуван от склада на Орозов и е 7 х 7 нишки - такива имат и много други производители.pi4a94 написа:Какъв е повода на ролката който е 49 нишки?Термошлауха от предпочитание ли го слагаш?
Термошлауха го слагам , от една страна , защото при кримпването / смачкването / на тръбичката се получават остри ръбове / които събират всевъзможни боклуци ,треви и т.н./ и от друга , чисто естетически - готовия повод ми харесва повече.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......