Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от jibira »

Стрезов написа:Вероятно някъде е публикувано, за което моля да бъда извинен, но знаете ли от кога влиза "голямата" забрана?

Благодаря , и извинявайте още веднъж!

Според моето тълкуване на Заповед от 15.05.2016 г. на министъра на земеделието и храните, Цонево е забранен от 15.04 до 31.05. Тази забрана се отнася за водоемите до 500 м. надморска височина, а яз. Цонево е 50 м.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Стрезов
новобранец
новобранец

Мнение от Стрезов »

jibira написа:
Стрезов написа:Вероятно някъде е публикувано, за което моля да бъда извинен, но знаете ли от кога влиза "голямата" забрана?

Благодаря , и извинявайте още веднъж!

Според моето тълкуване на Заповед от 15.05.2016 г. на министъра на земеделието и храните, Цонево е забранен от 15.04 до 31.05. Тази забрана се отнася за водоемите до 500 м. надморска височина, а яз. Цонево е 50 м.
:D Благодаря, колега. (По-добре късно от колкото никога, но едва сега ми остана време да вляза във форума) С въпросната заповед се запознах след три-четири дни, когато бе публикувана. Така е, забраната е до 31 май т.г. :fishing5:
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

Е колеги, никой ли не откри след забраната на Цонево. Или няма нищо за писане. :D Не бъдете толкоз пестеливи де. Поне кажете какво е нивото и състоянието на водата.
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

На Чудните скали е било като на митинг ама никой не споделя.
djavarnik
новобранец
новобранец

Мнение от djavarnik »

Колегите вече ги е страх да споделят, щото като се включат критиците и става страшно.
Чустваш се виновен че си отишъл на риболов.

Инфо от вчера от мой познат, който е бил на ръкава под Ченге.
До обяд 7-8 платики- половинки, 2-3 добри костура и един малък морунаж.
Не знам до края как е продължил риболова.
Май на всякаква стръв излизало.
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Тук си много прав колега,аз и затова спрях да споделям във форума а само на лични!
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

Аз все пак благодаря. И това е нещо.
А трябва Дончо да споделяш. Трябва.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Сипеите над Ченге - платики средни и хубави бабушки на леко след здраво захранване. След десет и половина сутринта рибата стана капризна. По-късно ще напиша повече.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Как да споделяш като разни специалисти веднага се нахвърлят отгоре ти а ти ги видя какво представляват оня ден на Преселка смешниците,
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Мнение от Peshkata »

Здравейте колеги,
Вчера (04.06) посетих яз. Цонево. Ходил съм няколко пъти на язовира и се води нов за мен. Та за риболова...бях на място, което наричат Тихия кът, надявам се да съм го уцелил...абе намира се до стената. Бях там много рано сутринта. Лових на мач с ваглер на Кралусо (8 грама). Захранвах със захранка Филстар за платика...колко е за платика нямам си на представа :), добавих и рибно брашно. За стръв използвах шарен червей, на торен не пожела...не, че съм се мъчил много много на него. Хванах десетина хубави бабушки, една платика около 500 гр и няколко морунажа. Всички риби ги хванах за около 40 минути, а риболова ми беше за около 4 часа, е имах и няколко неприятни ситуации - скъсвания на такъма, които ми отнеха време. Когато заваля по обед си тръгнах, но рибата спря преди това.
Ако може да ми препоръчате някакво по - добро място, ще съм благодарен, защото не познавам зовира. Благодаря предварително!
Това е от мен...
Поздрави,
Петър!
CATCH AND RELEASE
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Колега Peshkata, добър си е бил излетът!

А ето ги обещаните подробности от моя излет:

В събота с баща ми сътворихме своеобразно откриване на любимия язовир. След априлския риболов изборът на място попадна на сипеите след село Аспарухово.
Надеждите за високо ниво и опасенията за мътна вода почти се сбъднаха. Казвам почти, защото язовирът беше с около половин метър по-ниско от миналата година по това време, а водата беше леко мътна, но не и кална. Допълнено с прохладното време имахме чудесни условия за излет!
Леснодостъпните места бяха заети от биваци и закъсали в калното и мокро време автомобили. Ние оставихме колата на твърдия път, нарамихме багажериите и се затътрихме из високата мокра трева.
Позицията предоставяше дълбочина малко над пет метра. Подхранихме с смес от универсална захранка на Лиопро или нещо от рода, шоколадова галета, кастери и шарен червей.
Риболовът откриха бабушките - от средни и едри, до дребни. Първата платика също не закъсня. Като цяло стана хубав риболов със сигурни кълванета и с лакоми риби. Излизаха гореспоменатите рибки и средни платики. Взимаха на всякаква комбинация от бял, шарен и торен червей, но искаха да има контраст на куката и не атакуваха еднотипни "блюда". Включително пробвах да вкарам ароматизирано жито в менюто, което преся само бабушките и отново се върнах да търся платички. Навести ме и една прекрасна половинкилограмова тавичка, която здраво сгъваше седмица, но в крайна сметка влезе в кепа.
С прехода от сутрин към обед рибите станаха капризни и мудни. Пред нас се настаниха рояци от дребни "шамарчета", които по никакъв начин не можахме да отсеем. Безчет платички и бабушчици излизаха от водата и стреснати пак отпрашваха към дълбините. По едно време мислех, да им надписвам люспите, за да съм сигурен, че не вадя една и съща упорита рибка...
Към единайсе и половина решихме, че сме си начесали крастата. По пътя към колата изненадващия дъжд ни изкъпа, но така поне ще ни върви по вода през новия сезон!

48627

48628

48629

48630

48632

48631
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Peshkata написа: Ако може да ми препоръчате някакво по - добро място, ще съм благодарен, защото не познавам зовира. Благодаря предварително!
Навсякъде под село Аспарухово/Ченге/се прави приличен риболов през лятото.
Изображение
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Мнение от Peshkata »

Благодаря колеги! Живот и здраве, след като посетя язовира отново..пак, ще споделя за риболова.
CATCH AND RELEASE
unreax
новобранец
новобранец

Мнение от unreax »

Здравейте колеги! Другата седмица сме се организирали голяма група да посетим язовира, но отиваме там за пръв път и имам няколко въпроса.

1. От прочетеното до тук разбрах че предимно излиза платика, бабушки и чат пат каракуда. Има ли смисъл да хвърлям за шаран на косъм, на протеинови топчета и PVA торбички със захранка или не?
2. Понеже не сме ходили и не познаваме язовира, къде са най-удобните места за палатки и скара-бира(идваме от към Варна)?

Благодаря предварително!
ztabakov
новобранец
новобранец

Мнение от ztabakov »

На въпр.1-не
На въпр.2-от ляво и от дясно на взривният склад-след с.Цонево и преди разклона за Дебелец
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”