Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Чоко, скобарите са като хората - като правят секс, не обичат да ги гледат разни майстори и да им дават акъл
Майтапите настрана, така няма да ги видиш. Пращам ти съобщение на лични, да не ограмотявам излишно бракониерската паплач. А сред нея поне 80% са с риболовен билет.

Майтапите настрана, така няма да ги видиш. Пращам ти съобщение на лични, да не ограмотявам излишно бракониерската паплач. А сред нея поне 80% са с риболовен билет.
Да затопля леко темата, че другата седмица се очакват дъждове и откривания. На 22-ри скокнах до Бистрако, но не разпъвах. Вместо това се поразходих под баража чак до вливането. Реката беше сравнително висока, леко замътена от ровенето при Усойка, обаче яко ме засърбяха ръцете.

Колеги дайте съвети къде може да се отиде с кола по реката след Бобошево,където водата е сравнително спокойна за риболов на фидер.
Сравнително спокойна е чак на разлива над Бело поле.
Вливането на Рилската река в Струма ставаше за фидер. Едно време излизах всякакви риби там в това число и пъстърва, а последно като ходих преди две години и повече, хванах само едно маломерно кленче.

Малко инфо за тия, дето точат зъби за събота - неделя. Струма при Бобошево е идеална - приятно ниво и летен зеленикав тен. В разрешения участък обаче Джерман тотално осира нещата - висока мътна вода. На път за Железница минах попътно през Бело поле - два фидера и половина, приспивно настроение. Доста колеги бяха нагазили по - надолу при вливането на Бистрица, но около обяд вече не е имало никой. Рибите днес или ги нямаше в реката, или не им се ядеше, или и двете. Едва спасих капото, и то на спининг. На фидер ми подръпна сто пъти, без да се закачи. За болото даже не ми се пише, летаргията беше зверска. Ясно е, че не съм майстор на спорта, обаче риболовът в момента е тегав.
Чоко голям си евала.
пс. аз няма да ходя де ... ще предпочета затворен водоем
пс. аз няма да ходя де ... ще предпочета затворен водоем
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз май ще се разходя по реката. Примерно Железница, Крупник, нещо такова.
Не съм ходил от години. Как е района сега, има и добри места? Чувам, че се е развъдил доста морунаж по реката, вярно ли е?
Не съм ходил от години. Как е района сега, има и добри места? Чувам, че се е развъдил доста морунаж по реката, вярно ли е?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Недей!Голяма вода, зимно ниво и абсолютно отсъствие на скобара!Още е по барите!!!!!!!!!!!!!!!!chirusa_bg написа:Аз май ще се разходя по реката. Примерно Железница, Крупник, нещо такова.
Здрасти Влади!Да,морунажа го има в добри количества,но е дребен.Това беше и основната риба,която се ловеше на 1 в района на Благоевград.Скобара го няма.chirusa_bg написа:Аз май ще се разходя по реката. Примерно Железница, Крупник, нещо такова.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
chokoboy написа:Недей!Голяма вода, зимно ниво и абсолютно отсъствие на скобара!Още е по барите!!!!!!!!!!!!!!!!chirusa_bg написа:Аз май ще се разходя по реката. Примерно Железница, Крупник, нещо такова.
Благодаря ви!
Ще го мисля, мамка му....
Искаше ми се да позагрея малко, че следващите 2 седмици ще съм на една нова, непозната ми река.
Успех на всички!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Здравейте колеги и успех през новия сезон. За скобара ясно, поне мряна и клен няма ли? Мисля да посетим в неделя за къса разходка с мухарките, но ще носим и по едно боло. Дали има смисъл?
-
- ще става разбирач
Колега днес се разходих до Бл-град, водата леко мътна и на места носи листа, изчакай с мухарките , земи си бял и торен и по близо до дъното 

За мухарки мисията е невъзможна. Боло да се носи е безсмислено, Албино ти е дал чудесен съвет.LSFC написа:Здравейте колеги и успех през новия сезон. За скобара ясно, поне мряна и клен няма ли? Мисля да посетим в неделя за къса разходка с мухарките, но ще носим и по едно боло. Дали има смисъл?
Въпреки мъките в четвъртък, днес / за пореден път се оказва вчера

Тоя път се взех в ръце. Реномирана мренска захранка от 15-16лв/ 2.5 кг, много, ама прекалено много бели, повод 0.10, кука №16 и, о, чудо - имало живот в тая река. Мрените са сиви, всички по - едри все още с хайвер, за десерт : едно скобарче, кленче и педарка морунаж. Факторът наистина си е фактор

-
- ще става разбирач
Струма Бл-град.
Бистра вода, спад с над 15 см. Дребни кленчета на блесна и воблер.
Бистра вода, спад с над 15 см. Дребни кленчета на блесна и воблер.