Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Трябва ми помощ !!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Трябва ми помощ !!
Здравейте колеги !
Надявам се да ми предложите някакви хъбави воблери за по р.Искър..съвсем съм нов в този вид риболов и ще съм ви благодарен ако ми дадете и някакви съвети които ще ми помогнат за хубав улов,или поне улов
Благодаря ви предварително !
Надявам се да ми предложите някакви хъбави воблери за по р.Искър..съвсем съм нов в този вид риболов и ще съм ви благодарен ако ми дадете и някакви съвети които ще ми помогнат за хубав улов,или поне улов

Благодаря ви предварително !

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Трябва ми помощ !!
Коя точно част на р.Искър имаш предвид ? Не друго ами в различните и части , различни примамки са ефективни .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Коя точно част на р.Искър имаш предвид ? Не друго ами в различните и части , различни примамки са ефективни .
...................... и коренно различни риби се срещат ............... уточни точно какво искаш да ловиш...........

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Извинете ,че закъснях!
Около град Своге имах предвид...и по конкретно за кефалчета и щуки.
Имам още няколко въпроса отностно самия спининг риболов,защото съм съвсем нов в този вид риболов,ето ги въпросите:
1.Трябва ли да слагам някакъв повод пред блесната или воблера ?
2.Къде да търся рибата,смисъл по край брега,в течението или къде ?
3.Как да водя воблера,постояно въртене на макарата,или ту-въртя,ту-спирам за малко ?
4.Може ли да ми предложите някакво влакно за спининиг ?
Извинете ме ако въпросите са ми глупави,но съм нов и не разбирам.

Около град Своге имах предвид...и по конкретно за кефалчета и щуки.
Имам още няколко въпроса отностно самия спининг риболов,защото съм съвсем нов в този вид риболов,ето ги въпросите:
1.Трябва ли да слагам някакъв повод пред блесната или воблера ?
2.Къде да търся рибата,смисъл по край брега,в течението или къде ?
3.Как да водя воблера,постояно въртене на макарата,или ту-въртя,ту-спирам за малко ?
4.Може ли да ми предложите някакво влакно за спининиг ?
Извинете ме ако въпросите са ми глупави,но съм нов и не разбирам.

Имам и малко въпроси отностно една рекичка с пъстърви.
Реката е малка с не много голями и дълбоки вирове,там обикновено ловя на жива стръв,но сега нали много се запалих по спининга
и много искам да ги хвана на воблер или блесна.Реката е кристално чиста.Според мен воблера трябва да е сивкаво-черен ??Незнам?Вие кажете какъв трябва!
Преди няколко дни ходих на едно село до с.Говедарци на един рибарник,там хванах пъстърви на воблер,това ми бяха първите риби на воблер,воблера беше точно такъв-сивкаво-черен.
Благодаря ви предварително за всичко
Надявам се да не съм много досаден 
Реката е малка с не много голями и дълбоки вирове,там обикновено ловя на жива стръв,но сега нали много се запалих по спининга

Преди няколко дни ходих на едно село до с.Говедарци на един рибарник,там хванах пъстърви на воблер,това ми бяха първите риби на воблер,воблера беше точно такъв-сивкаво-черен.
Благодаря ви предварително за всичко

Здраво,колега !
Това за цвета не е съвсем меродавно,особено за развъдник с пъстърви.Тез гадини са научени каквото цопне във водата да го гризат,щото знаят,че е храна(нали ги хранят с гранули). И аз се направих на голям спинингист на един развъдник,ама после разбрах каква е истината.Тъй,че не се забивай само в един цвят.Погледай малко из Тубата клипове за спининг по реки и рекички и ще видиш горе-долу какви цветове и какви воблери ползват хората по света,особено руснаците,а както знаем те са си майстори на спининга.През оранжево и жълто... до синьо и зелено...много цветове могат да се ползват.
Поздрави !
Това за цвета не е съвсем меродавно,особено за развъдник с пъстърви.Тез гадини са научени каквото цопне във водата да го гризат,щото знаят,че е храна(нали ги хранят с гранули). И аз се направих на голям спинингист на един развъдник,ама после разбрах каква е истината.Тъй,че не се забивай само в един цвят.Погледай малко из Тубата клипове за спининг по реки и рекички и ще видиш горе-долу какви цветове и какви воблери ползват хората по света,особено руснаците,а както знаем те са си майстори на спининга.През оранжево и жълто... до синьо и зелено...много цветове могат да се ползват.
Поздрави !
Много мерси колега!
Ще послушам съвета ти и наслука!
Ще послушам съвета ти и наслука!

Aз понеже съм начинаещ и още не съм се оборудвал със спиниг въдици и макари и тн.,според вас дали ще мога да започна като за начало с не точно спининг оборудване ? и дали ще имам улов ?
Благодаря !
Благодаря !
- Павел Иванов
Бюджетни и уловисти решения за участъка около Своге - Голди , Къца-Кълве , Салмо Хорнет , цветове , да имат жълто или синьо .
Павел Иванов
Павел Иванов
Днес ще ходя до рибарския и ще го имам предвит това което ми казахте,блогодаря ! 

Зех си един воблер:
1.Потъващ е !
2.Като грамаш е 6гр
3.Като дължина е 4,5см.
Ето го и воблера
http://jacko-wobblers.weebly.com/105710 ... 103-j.html
Втория(J-06)
Може ли да ми обесните как да го водя под водата ?
Мерси
1.Потъващ е !
2.Като грамаш е 6гр
3.Като дължина е 4,5см.
Ето го и воблера

http://jacko-wobblers.weebly.com/105710 ... 103-j.html
Втория(J-06)
Може ли да ми обесните как да го водя под водата ?
Мерси

- Павел Иванов
Бавно !Shoobby написа:...Може ли да ми обесните как да го водя...
Павел Иванов
Павел Иванов
Днес е пълен провал,дори и удар нямах,но не мисля да се отказвам,много съм привързан към този вид риболов 

Това вярно ли е ?
http://www.hvanah.com/?page=articles&aid=9
http://www.hvanah.com/?page=articles&aid=9
- Павел Иванов
Ако искаш да те запозная със Стамен и да му зададеш въпроса дали е на същият акъл десет години след като е писал тази статия ?!?
Със сигурност отговора му ще е усмивка , както и аз правя като чета мой стари статии .
Най-малкото в никакъв случай не може да се конкретизира само на база двайсетина модела воблери от три , четири марки .
Ако почетеш малко из форума ще спреш да задаваш неуместни въпроси , достатъчно е изписано ама чукча не читател
Та и в случаят ако си беше взел едно Голди Вибромакс , жълто или синьо , вместо Джакото , нямаше да страдаш , че си бил тотално капо на Искъра около Своге .
Примерно аз имам около 10 000 воблера , от няколкостотин производителя . Отделно самите воблери са различни типове , предназначени за различна проводка и пр.
Няма как да се конкретизира как е най-добре да се води воблер , без да е споменато точно за кой иде реч . Проводките са страшно много и силно зависят както и от типа примамка , така и от атмосферните условия , така и от състоянието на водата .
Коя е най-добрата марка ?
А за къде ?
А за кой вид риболов ? Спининга не се изчерпва само с мятането на нещо си във водата .
А за кое годишно време ?
А за каква вода ?
Както казах , поразгледай темите във форума , полови малко и ако тогава не ти се получава , пак питай
Със сигурност отговора му ще е усмивка , както и аз правя като чета мой стари статии .
Най-малкото в никакъв случай не може да се конкретизира само на база двайсетина модела воблери от три , четири марки .
Ако почетеш малко из форума ще спреш да задаваш неуместни въпроси , достатъчно е изписано ама чукча не читател

Та и в случаят ако си беше взел едно Голди Вибромакс , жълто или синьо , вместо Джакото , нямаше да страдаш , че си бил тотално капо на Искъра около Своге .
Примерно аз имам около 10 000 воблера , от няколкостотин производителя . Отделно самите воблери са различни типове , предназначени за различна проводка и пр.
Няма как да се конкретизира как е най-добре да се води воблер , без да е споменато точно за кой иде реч . Проводките са страшно много и силно зависят както и от типа примамка , така и от атмосферните условия , така и от състоянието на водата .
Коя е най-добрата марка ?
А за къде ?
А за кой вид риболов ? Спининга не се изчерпва само с мятането на нещо си във водата .
А за кое годишно време ?
А за каква вода ?
Както казах , поразгледай темите във форума , полови малко и ако тогава не ти се получава , пак питай

Павел Иванов
Павел Иванов