Вие ги пускате, те ги хващат!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Вие ги пускате, те ги хващат!

Мнение от Vid »

Колеги, чета и немея..., просто немея... Бизнесмен, мутра и пр. уловил риба..., па после не я пуснал, щото бил решил да се фука или пък да се чудим ще я яде ли или не?

Има закон в БГ, част от който е цитиран на обратната страна на риболовния билет. Ако, все спазват написаното и ИАРА работи както трябва, от риби не можем се отървем по нашите водоеми...
В този смисъл обърнете внимание- кой ще пържи днес 10 маломерки, а не кой е уловил една трофейна риба...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Vid написа:Колеги, чета и немея..., просто немея... Бизнесмен, мутра и пр. уловил риба..., па после не я пуснал, щото бил решил да се фука или пък да се чудим ще я яде ли или не?

Има закон в БГ, част от който е цитиран на обратната страна на риболовния билет. Ако, все спазват написаното и ИАРА работи както трябва, от риби не можем се отървем по нашите водоеми...
В този смисъл обърнете внимание- кой ще пържи днес 10 маломерки, а не кой е уловил една трофейна риба...
Много правилни съждения.Ей...оплюхте го човека бре...бизнесмен то е ясно че е ЛОША дума в Бг...ама чак пък мутра да ходи да лови трофеи С ВЪДИЦА не вярвам.Мутрите ловят с ТОК с БОМБИ и т.н..а ИАРА го охранява,като им се обадиш със сигнал ти казват ,че нямат РЕСУРСИ.Елате да видите,какво правят при нас бракотата-ток и мрежи посред бял ден...даже не крият тапите вече.Бай ви Мишо Царя си токаджийства всеки ден необезпокояван....мутрата Росен Инджов с ВЕЦ-а си е пуснал бригадата и пълни фризерите на хотела необезпокояван,последния ни излет дискотеките им се чуваха на 2 км..чак до нас беше алармата,караоке микрофони-"Ха сига","Абре юначе...абре дебреее",надуха ни главите и пак хванахме трофей..айде да не пиша и за и останалите,че ще стане роман.
Относно това ,че е взел рибата-закона го позволява,..и това си е негов избор,човека си е редовен пред закона.Друг е въпроса ,относно естетиката на снимките и простотията на журналята ,които са представили така репортажа ,че да изглежда месарски....ама толкова им е пипето на редакторите на блиц и бигфиш...като назначават хора ,нестъпили на язовир да драскат глупости...Един написал простотията....останалите го копи-пейстнали...айде в 100 сайта една и съща "новина",зер да има повече кликове и уникални адреси....да падат центове.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

щест
Vid написа:Колеги, чета и немея..., просто немея... Бизнесмен, мутра и пр. уловил риба..., па после не я пуснал, щото бил решил да се фука или пък да се чудим ще я яде ли или не?

Абсолютно съм съгласен , на 100% ... и това е истината , ако човекът е направил улова според позволените средства , има право да задържи улова ... тва е .. Има си законови нормативи и ако са спазени няма нищо нередно.
Това че някой е привърженик на други практики и желае да наложи вижданията по въпроса си е негов проблем. Не ме разбирайте погрешно, все още catch and release е по желание и лично осмотрение на индивида ... не е по закон ... За това искам да ви кажа , че ако сте решили сами за себе си хвани - пусни(което и според мен е правилно) ,това ви радва , кара ви да изглеждате по-цивилизовани и изпитвате удовлетворение .. ОК ! Но все пак това не ви дава право да обвинявате обиждате и хулите , да налагате на останалите как трябва да бъде и т.н. Желаете да наложите един неписан устав , едва ли не неписан закон като стандарт за цялото общество ...
В случая мен ме дразни друго , медийните изцепки по въпроса .. както и други подобни журналистически глупости в който и да било аспект от нашия живот , политически , социален или спортен ....
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

isavkov написа:@icefire кое по точно е смех в залата? Че преди 20 години е имало тонове риби във водоемите, ама щото разни хора са си мислили че като взимат с тонове за вкъщи да затварят в буркани, то природата ще си създава риби за поколения напред ли?
Отиваш на гьола, хвърляш, цял ден клечиш и нищо не хващаш. После ревеш че нямало риба. Защо няма риба? Защото ей такива като въпросния "бизнесмен" са я изтърмашили за себе си.

Другаде хората като хванат един шаран, па го изкарат внимателно, сложат му антибиотик и го връщат във водата. Тука го влачиш като теле и след това 10 кила шаран отива нарязан в тигана. За да ти цвърчи в помията...
Пич !!! Ти не знаеш ли , че светът е оцелял защото се е смял !!!??
Да ти кажа , разбирам те , сега ти е времето , сега си млад :) .. време ти е да дерзаеш и да си непримирим спрямо неправдата и всичко грешно на този свят.... Присъщо е за всяко едно ново поколение да си мисли , че му е отредено специално място в историята : А именно да извърши най-великата революция , като се опълчи срещу всичко което е грешно , неправдиво ,пошло , зло , деградивно ,лошо , гадно и всякакви темподобни гадости ....
Когато е млад човек си казва : chivalry is not dead .. но това е : becouse you so young ... коато минат има / няма 20-30 години конете се изморяват , и ти сам разбираш , че карачките на твоят Русинант треперят ... започваш да разбираш и разни досадни глупости .... опитваш се да го караш малко по-кротко .. и за свое успокоение си казваш , че ще гледаш философски на нещата ... защото не намираш в себе си оправдание , защо революцията не се е състояла .. :)
Смях ли !?? Защо СМЯХ ? .. Ще ти кажа нещо за смеха .. има различни видове такъв ..
Като детският смях когато гледат филмите на Чаплин ... чист смях идващ от детската чиста душа ... След време когато човек е вече възрастен и пак гледа тези същите филми - пак се смее ... но сърцето му ридае ...
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Пич ,темата ти не е подходяща за раздела....защото излета не е твой а чужд.Модераторите ,моля да преместят темата в подходящия раздел.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

На фона на тъжната действителност по родните ни водоеми ...... най малкото ИМАМЕ право да коментираме и осмиваме когото сметнем за нужно! Законът....... законът е писан преди много много време и е факт, че е недостатъчен за да опази водоемите ни. Законът позволява на така наречените "професионални риболовци" по Дунав да цедят водата безконечно за неограничени количества улов и те са толкова много, че да говорим за контрол над улова им е..... смешно. Не мога да твърдя, че всички от тях прибират и маломерни риби, но много го правят. Дори и да не рискуват да пуснат тези маломерни риби за продан ..... отиват в казана с рибената чорба. Кой по Дунав не е виждал по пазарите 30 сантиметрови чиги или корито с 10 сантиметрови шаранчета с етикет -"каракуда ..... лева за килограм"? За 26-27 години риболовстване билетът ми е бил проверяван 2 пъти и нито веднъж на Дунав.
И не, предходният ми пост не е насочен към "колегата", който е дал повод за създаването на тази тема........ към всички стотици хиляди подобни нему, които биха се разпознали в поста ми. И ако някой четейки поста ми се е засегнал ...... радвам се..... :lol:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

isavkov написа:@icefire кое по точно е смех в залата? Че преди 20 години е имало тонове риби във водоемите, ама щото разни хора са си мислили че като взимат с тонове за вкъщи да затварят в буркани, то природата ще си създава риби за поколения напред ли?
човече ,наистина е смях в залата :lol: .верно ли мислиш ,че рибата е намаляла ,защото се взема безогледно????колко буркани са запечатвали ,то ако хванеш 2 шарана по 7--8 кг ,сигурно 50 буркана ще напълниш,хората запечатваха предимно уклей и червеноперка ,нещо като ропотамото да я правят със домати и грах и от това вече край ,изчезна рибата.да се смееш ли ,да плачеш ли,къде ги забрави мрежите,ако си 82 набор,точно си бил хлапищак ,когато по язовирите имаше кат вода ,кат мрежи и абсолютно никакъв контрол :idea: ,началото на 90 -те ,не знам дали някой и билети да си е вадил,през тези години със какво мислиш са се прехранвали местните,те и сега го правят ,но само някой други.и Веско ти казва,как определени групи с протекциите на ИАРА и до днес си ловят с мрежи необезпокоявано.колеги които ходят по платени като кастел и р.л,претижаващи заведения за риба,си купуват риба от държавни водоеми като тича ,цонево,камчия,нали не мислиш че от рибар със въдица.а пък други със лодките ходят влачат (тролят) и като я набарат ,бой ,хайде пак в магазина за клиентите.пък тука се дръвчете ,че някой хванал 1 трофей и не го пуснал и затова нямало риба :lol: :lol: :lol: :lol: .никой не се замисля ,че от примерно 100 човека ,по едно и също време ,едва ли 10 -на ще хванат по една едра риба,както казва друг колега ,по-лошото е ,че се прибират маломерките и точно тях някои ги запечатват.някъде ми бяха разправяли ,че на шаранчетата им режели мустачките със нокторизачка,че да изглеждат за каракуди.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Кофти е че я е нарязал великия "бизнесмен", но момчета въпросната пъстърва не е местен вид така че не е голяма загуба и отделен е въпроса колко 20-30-50 кг сомове.диви шарани балканки и др. от родните водоеми и реки са във фризерите на родни "риболовци"....не защитавам въпросния тип но гледайте реално на ситуацията и ценете и пазете БЪЛГАРСКАТА ФАУНА И ФЛОРА. Само по тъпата физиономия става ясно какъв му е манталитета....
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Пъстървата си е чиста кафява европейска пъстърва: https://www.google.bg/search?q=brown+tr ... by2LOXM%3A . Нея си я има в България, заедно с нашата - тази на цветните точки. А относно нарязването и всичко останало е виновен преобладаващия по земите ни лош генетичен матрял. :fishing7:
crazypike
новобранец
новобранец

Мнение от crazypike »

Алооу еколозите,не мислите ли прекалявате.Ако рибата е хваната по правилата човека може да прави каквото иска с нея.Ако иска да я пържи или да си я завира отзад решението си е негово.Колега isavkov слушай колегата delio-haidutin и недей подскачай като ощипана госпожица.Не си хванал времето с многото риба да видиш за кво става въпрос.Каквото се хване се взема.На котките се даваха килограми дребна риба а един рибар
хранеше цялата махала.Така че не се изказвай категорично за неща които не са ти познати.
Поздрави и НИЩО ЛИЧНО.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А стига глупости !!!
След като рибата е в разрешените от закона норми , ако иска човек си я прибира , ако иска я пуска и това е ! Никой няма право да му държи сметка какво е решил да направи !
Колегата Дунавски благодарение на подклаждането на таквизи разпри получи доживотен бан , та не ми пречи да раздам още някой и друг !
За информация , болшинството от уловената от мен риба я пускам , участвам в разни зарибявания и пр.
Това го правя защото лично аз така съм решил , а не защото някой "виден деец" ми го е натрапил !!!
Заключвам темата и ще замоля да се избягват подобни от типа за в бъдеще .
Не друго ами ще ги приемам за провокационни с цел тролска конфронтация и пусналият ги скоропостижно ще си заминава от форума !!!
Радвам се , че ме разбрахте :D
Ваш лУбим глобален модератор П.И.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Опсссс , пропуснал съм нещо много важно :oops:
Рибата е уловена на 16.06.2016г. , четвъртък , обикновен работен ден а не уикенд или празник .
През седмицата пъстървовите риби са разрешени за улов само във варианта "хвани и пусни" , могат до се прибират такива , в законо установените норми и размери , само през уикендите и празниците извън времето на забраната за улов на балканска пъстърва .
Та тъй , имате пълно право да плюете човека , който в случаят си се явява бракониер .
Отключвам темата :D

Павел Иванов
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Жалко за форума, някога името му му подхождаше ..... сега по скоро БгТатко, НаБира, НаМаса.....
Модератор, който помагаше и учеше начинаещите се превърна в меркантилна баракуда, хората които си струваше да слушаш напуснаха доброволно или не, отстъпвайки сцената на хора, които по-добре да слушат.
Без изобщо да претендирам да съм чак толкова виден "деец", но все пак съм човек, който не търпи да му размахват пръст и не желаейки да се натрапвам на такива видни, и любими модератори..... сам си налагам доживотен бан. 8)
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

Венелин Радушев написа:Жалко за форума, някога името му му подхождаше ..... сега по скоро БгТатко, НаБира, НаМаса.....
Модератор, който помагаше и учеше начинаещите се превърна в меркантилна баракуда, хората които си струваше да слушаш напуснаха доброволно или не, отстъпвайки сцената на хора, които по-добре да слушат.
Без изобщо да претендирам да съм чак толкова виден "деец", но все пак съм човек, който не търпи да му размахват пръст и не желаейки да се натрапвам на такива видни, и любими модератори..... сам си налагам доживотен бан. 8)
много точен анализ , браво колега !
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Венелин Радушев написа:..... сам си налагам доживотен бан. 8)
Разбира се , че ако не успееш да устискаш на туй си автоналагане , с най-голямо удоволствие ще ти помогна :D

Абе Кире , на тебе не ти ли обясниха многократно , че релийзването на риба , на платен гьол , с цел да не я плащаш у в последствие , се различава коренно от релийзването на такава в свободен водоем ?!?

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”