Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Keфалови 2016
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Keфалови 2016
днес след обед на зеления фар риби,няма
-
- разбира нещата
Днес след 17 часа на 4-та буна никой нямаше удар! Нещо повече, упорит колега се оплака:" от 9 сутринта до 19 часа също без удар"! Разбрах, че вчера и днес и по другите буни положението е същото.Такава информация имам и за новия канал?За съжаление такава е картината към момента!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Някой от района на Шабла с прясна информация за риболова на платерина, илария.....?
Визирам Шабленската Толуза.
Благодаря предварително.
Визирам Шабленската Толуза.
Благодаря предварително.
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
-
- новобранец
На Шабленската 'Тузла',морето не позволява улов от брега на кефалови риби в момента.Коментира се за нелош улов на сафрид на Мартина,което е близо до Шабла,посока Тюленово.Наслука колега.
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Благодаря колега! И аз видях в другата тема за сафрид, че има не лош риболов на Мартина.tsvetelin_petkov написа:На Шабленската 'Тузла',морето не позволява улов от брега на кефалови риби в момента.Коментира се за нелош улов на сафрид на Мартина,което е близо до Шабла,посока Тюленово.Наслука колега.
Ще опитам другата седмица съм в района.
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
Вчера на Обзор от 7:00 до 8:30, единадесет риби един калибър, около педя. След 8:30 рибата буквално изчезна.
Днес до Обзор от 6:30 до 9:00 три платерини плюс един барбун. От колеги разбрах, че е имало риболов и след 9:00
като гледам информацията на колегите от Варна,май влязохме в мареджилъка,риби през деня йок и нощно време също.
-
- разбира нещата
Янко,ianimar написа:като гледам информацията на колегите от Варна,май влязохме в мареджилъка,риби през деня йок и нощно време също.
По това време на сезона през годините почти винаги е било слабо с епизодични вземания, ако я случиш! Дано се активизира след 10-15 август. Обърни внимание на инфото от харпунджиите. Почти 2 седмици не се "хвалят"!
При мен петък- 3 хубави риби след 19 часа до мръкване. Събота и неделя капо на 100%.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Здравейте колеги,
може ли някой да ми каже дали кефаловите са активни нощем? Никой не споменава за такъв риболов и ми се струва странно.
може ли някой да ми каже дали кефаловите са активни нощем? Никой не споменава за такъв риболов и ми се струва странно.
ами трябва някой от аспаруховските братя риболовци ,да споделят какво се случва на канала. 

- 1000n
- разбира нещата
Ако питаш какво е положението в момента - нямам представа, защото не съм в близост до морето.grilot написа:Здравейте колеги,

Но ако питаш дали по принцип се хващат кефалови риби по тъмно, то отговорът ми е - "да".
Не знам дали кълват на дъно или на бомбарда, но на плувка в близост до кея съм виждал да хващат риба,
а и аз дори съм хващал, въпреки, че не съм от най-добрите рибари на плувка.

Все пак може и да се наложи да захранваш рибата, за да я събереш, ако ще ловиш на плувка.
Пожелавам успех и наслука на всички!

Благодаря за информацията 1000n.
Да питах конкретно за нощен риболов на кефалови защото ми се завъртя идеята да опитам да ги потърся по тъмното, но тази сутрин и видях, че вълната много се е вдигнала и това прави мисията невъзможна. Иначе около Обзор последните дни излиза по някоя илария, дори преди три дена за час хванах единадесет риби.
Да питах конкретно за нощен риболов на кефалови защото ми се завъртя идеята да опитам да ги потърся по тъмното, но тази сутрин и видях, че вълната много се е вдигнала и това прави мисията невъзможна. Иначе около Обзор последните дни излиза по някоя илария, дори преди три дена за час хванах единадесет риби.
- RyDeR
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей, колега,grilot написа:Здравейте колеги,
можеш да очакваш активност от 21 до 23 ч. на плаваща бомбарда. Препоръчвам ти повод не по-дълъг от метър и малки куки "орловки" 10-12-14 номер. Търсиш рибите на максимална дистанция като обираш възможно най-бавно. Ако имаш удари, те ще бъдат на една и съща дистанция, след като я установиш търсиш рибата само там. Освен това ако течението е примерно отляво надясно хвърляш наляво (стига да няма много колеги наоколо и да си пречите) и оставяш бомбардата да се носи по течението и само леко си прибираш влакното от време на време. Целта на упражнението е бомбардата да се носи свободно на дистанцията, на която си намерил рибата с цел по-добра презентация на стръвта. Ако да кажем рибата е на около 60 м и си прибрал влакното до 35-40 м и нямаш удар по-добре извади и презаметни, вместо да вадиш до брега. Рядко са случаите, когато се взема риба и навътре, и на близко, но дори и тогава по-хубавите риби се взимат от вътре. Всичко написано се отнася за Канала от страната на Аспарухово. Май друго не се сещам засега, ти ако се сетиш - питай. Успех!
P.S. Нямам инфо тези дни колеги да са взимали риба.
RyDeR благодаря за информацията. Наистина ми е полезна защото нямам много опит при риболова с бомбарда.
Ако морето позволява ще пиша какви са резултатите.
Наслука от мен!
Ако морето позволява ще пиша какви са резултатите.
Наслука от мен!