Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от Павел Иванов »

То приликата убава работа , идеше реч най-вече да поизправиш лопатката с цел да постигнеш по-ситна игра , както сам спомена по-горе :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Павел Иванов написа:То приликата убава работа , идеше реч най-вече да поизправиш лопатката с цел да постигнеш по-ситна игра , както сам спомена по-горе :wink:
Вече договорих с майстора ще има пет нови воблера. Този от 4,5 сантиметра ще бъде в два варианта, за плитко и за дълбоко.
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

Изображение
Изображение

и така ловят, но модел с по-ситна игра и на мен би ми допаднал :)
реших да ги пробвам от любопитство. пристигнаха в събота и още същия ден се отчетоха с рибки :)
Pol Geti
новобранец
новобранец

Мнение от Pol Geti »

DSC_0299.JPG
. Здравейте , колеги. На река Искър в неделя (07.08) около Своге в съревнование с 7-8 марки сръбски и японски трактори най-големите рибета се изкушиха на "къца-кълве". Вследствие всеки коментар би бил излишен ! Бъдете здрави !
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Pol Geti написа:
DSC_0299.JPG
. Здравейте , колеги. На река Искър в неделя (07.08) около Своге в съревнование с 7-8 марки сръбски и японски трактори най-големите рибета се изкушиха на "къца-кълве". Вследствие всеки коментар би бил излишен ! Бъдете здрави !
Аз мисля, че не всеки коментар е излишен.
За мен изкуствените примамки (в частност воблерите) се делят на работещи, и не работещи.
Разделянето на евтини, и скъпи, което само по себе си е дооста субективно, за мен е не правилно. Тъй като за едни воблери от 2 лева може да са евтини, а за други воблери от 20 лева да са евтини.
Сам по себе си е важен крайният резултат. Аз предпочитам да ловя с работещ воблер за няколко лева, пък бил той и китайски, с който да облавям всякакви места, доста често и напълно непознати, без да се притеснявам от евентуална закачка, и загуба на примамката, вместо да ловя с примамки от 15 (примерно) и кусур лева, с които да облавям само отлично познати места.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Притеснението от евентуална загуба, поне при мен се ръководи от това, дали една примака е възстановима, без значение дали е 2 или 32лв. Всеки един воблер съм готов да рискувам в драките, стига да знам, че най-късно до следващия излет ще го имам отново в кутията.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

empar написа:Притеснението от евентуална загуба, поне при мен се ръководи от това, дали една примака е възстановима, без значение дали е 2 или 32лв. Всеки един воблер съм готов да рискувам в драките, стига да знам, че най-късно до следващия излет ще го имам отново в кутията.
Уважавам хората с финансова независимост. За съжаление много хора нямат такива възможности, пък и да имат, защо да не похарчат парите си за някакви други без мислени неща. Щом има евтини воблери, които ловят повече от скъпите.
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

empar написа:Притеснението от евентуална загуба, поне при мен се ръководи от това, дали една примака е възстановима, без значение дали е 2 или 32лв. Всеки един воблер съм готов да рискувам в драките, стига да знам, че най-късно до следващия излет ще го имам отново в кутията.
Преди по вече от две десетилетия (как лети времето) си купих две блесни Mepps за 11 лева. Беше началото на март, по точно седми март. времето бе сравнително топло за този период. И тъй като ме човъркаше отвътре, онова познато на всеки един риболовец чувство, да пробвам новата примамка, аз се озовах на реката. Още с първото замятане закачих блесната в нещо, под водата. Тъй като дълбочината бе до около чаталът ми, реших да вляза и да я откача. Влязох, но блесната се бе закачила почти до самото дъно. За да я откача се наложи да се натопя, във водата, до шия. Естествено постигнах това за което влязох, откачих блесната. На следващият ден, осми март, почти не можех да говоря. Гнойна ангина, със стабилна настика, която ми струваше, в левово съотношение, колкото няколко блесни.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Искам да ви дам пример за без мислено харчене. Имаш много пари. Обичаш красивите неща. Решаваш да купиш десет красиви воблера по 32 лева, но разбираш, че има едни грозни по 5 лева, които ловят повече. Купуваш евтините и оставаш доволен от риболова, но е нарушено естетическото ти чувство и не си успял да похарчиш заплануваните средства. Тогава каниш две красиви, млади дами на вечеря и с останалите 270 лева прекарваш чудесно. Така получаваш три в едно. :D :D :D
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

къца - кълве написа:Искам да ви дам пример за без мислено харчене. Имаш много пари. Обичаш красивите неща. Решаваш да купиш десет красиви воблера по 32 лева, но разбираш, че има едни грозни по 5 лева, които ловят повече. Купуваш евтините и оставаш доволен от риболова, но е нарушено естетическото ти чувство и не си успял да похарчиш заплануваните средства. Тогава каниш две красиви, млади дами на вечеря и с останалите 270 лева прекарваш чудесно. Така получаваш три в едно. :D :D :D
по убедително от това няма на къде :lol: този пример ще хвърли много хора в размисли :smt023
заимало са е едно немане
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

къца - кълве написа:Искам да ви дам пример за без мислено харчене. Имаш много пари. Обичаш красивите неща. Решаваш да купиш десет красиви воблера по 32 лева, но разбираш, че има едни грозни по 5 лева, които ловят повече. Купуваш евтините и оставаш доволен от риболова, но е нарушено естетическото ти чувство и не си успял да похарчиш заплануваните средства. Тогава каниш две красиви, млади дами на вечеря и с останалите 270 лева прекарваш чудесно. Така получаваш три в едно. :D :D :D
:lol: :lol: :lol:

Не може две дини под една мишница....Или си рибар, или си курвар. а накрая пчелар. :D
moldi
новобранец
новобранец

Мнение от moldi »

Хареса ми последната мисъл. Между другото през миналата седмица също бях в районна около Своге и едни от най-дашните воблери бяха къца-кълве. В предвид на това вчера прибавих още 5 воблерчета от тях
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

m65 написа:...Не може две дини под една мишница....
Да бе , да , немогло . От личен опит знам , че може :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Павел Иванов написа:
m65 написа:...Не може две дини под една мишница....
Да бе , да , немогло . От личен опит знам , че може :D
:smt023 :smt023 :smt023
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Наистина съм малко стар и две ще ми дойдат в повече, но идеята е да разберете, че не е необходимо да плащате скъпо за нещо, което не е необходимо да бъде красиво за да работи добре.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”