Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

И болонезата я обичат-нямай грижи Мренка :)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Така е, обаче като дойде плътната боза само фидерчо спасява капото. А и при нас не е като при вас - няма ден без грижи :wink: .
Изображение
Това е цвета от днес следобяд при Нов чифлик, започнала е да избистря. На фидер за два часа две кленчета, десетина мренки, пет кротушки и безброй боклуци от всякакъв вид по линията. Водата е лед.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

mrenka написа:Така е, обаче като дойде плътната боза само фидерчо спасява капото. А и при нас не е като при вас - няма ден без грижи :wink: .
Изображение
Това е цвета от днес следобяд при Нов чифлик, започнала е да избистря. На фидер за два часа две кленчета, десетина мренки, пет кротушки и безброй боклуци от всякакъв вид по линията. Водата е лед.
Като те гледам всеки ден си по реката-да ти ебем и грижите;)

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

DJONI RINGO написа:Като те гледам всеки ден си по реката-да ти ебем и грижите;)
Така е, когато човек е полубезработен :lol:
Ако имах повече свободно време, е тогава наистина щях да съм почти всеки ден по реката. Днес много ми се ходеше, но няма как. Утре или във вторник, няма какво да ме спре :fishing3:
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

От събота реката е вдигнала нивото поне с 20 см., а може и с повече, не знам от Лобош или от Драговищица ли е? Леко зеленива и доста студена. Рибите обаче са се активизирали и добре кълват.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

повече от 5 месеца не съм бил по реката и утре мисля да ходя по Благоевградско.ако има инфо от тези дни някой за цвят , активност на риби да сподели :)
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Днес беше леко мътна. Излизат мренки и на места костури и дребен кефал на рибка. Няма много рибари , скобар не съм видял да скача.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Днеска бех на Жабляно реката е отвратителна заради веца които работи сьс пьлна сила и няма кои да го спре
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

[quote="bounce"]повече от 5 месеца не съм бил по реката и утре мисля да ходя по Благоевградско.ако има инфо от тези дни някой за цвят , активност на риби да сподели.

Аз не съм стъпвал от над 15 години,а скобар не съм ловил от 20 по тая река,не я следя темата редовно щото не ходя.

Не ям скобар,така че едва ли скоро ще я посетя за тая риба,може би за клен ако има с кой да ходя.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Днес следобяд обиколих между Благоевград и Симитли, като смених 4 проверени места. Лових само на болонезе и на уж пресен хляб. Навсякъде едно и също - малки / пръст и половина/ мренки на корем, тук там по някоя мерна и един единствен заблуден скобар от половин кило под Железница.
Явно тръбата на Агромах мътеше здраво реката, чак при Железница нещата се бяха поуспокоили. Нивото при Благоевград и надолу е с около педя отгоре от миналата седмица. Скобарите скачаха и в плувката, но не искаха трохата. Не реагираха на захранка или поне не на моята. Имаше 5 - 6 колеги на вливането на Бистрица, но не ми се обикаляше да видя имат ли слука.
Изображение
Ей такива мишки ме съсипваха цял ден, гълтаха трохи по сантиметър.
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мренка ,лови мренки :D

bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

20160914_153634.jpg
днес бях по реката след Благоевград. водата наистина беше мътна и рибата не реагираше на храна :D метнах 2 мондиала река + 4 хляба на троха.лових само на троха заради лешанките които даже на трохата налитаха.така хванах 2 скобара като имах 1 късане и на фидера имах 3 откачаня на 99.9% от скобари.мрените които хванах бяха брутално борбени и някой супер големи.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

В четвъртък следобяда се оказа свободен и веднага запраших на юг към ловните полета. При Бобошево бистра като сълза. Джерман мътен, но пък оцветяваше реката доста приятно. За разлика от Агромах, които пак бяха осрали надолу под Бело поле. Както и да е...
Реших да не си губя времето с разни скобарски места и се насадих на едно каменисто и доста бързо изтичало. Не знам какво става с тая река и кой я тормози, но нивото беше с 25 см надолу от вторник. Има някакъв ВЕЦ, който работи с вода от Дяково и след това тя се оттича в Джерман. Заради тая централа, или заради пернишката, или пък и заради двете, но нивото на реката непрекъснато варира. Около 4 следобяд внезапно се качи и рибата отказа. Дотогава петдесетина мренки, без дребосъците. За около час се качих малко по - нагоре и метнах 3 хляба на стадо скобари, че много се разшаваха в рядката боза. Почти никаква реакция - 2 удара, един изваден от кило и половина. Докато не почнат месарските простотии на Бело поле, скобар не чакайте. Имам предвид любителската маса, не професионалистите, дето им знаят кътните зъби и имат ноу хау - то и нервите да им настояват, да експериментират с утежнения, захранка и т.н.
Изображение
Изображение
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

pojara28 написа:чета и се чудя дали не е някакво дежа вю
не съм ходил на риба по струма от има няма 1 година и повече
и сега чета от време на време коментари за баки и как били сини и празни и тн
и как реката е без риба и как много не се лови щото е малка и се чудя
дали да не ви хвърля една ръкавица на вс пришещи и четящи. пък дано последните станат пишещи и да приемат едно предизвикателство.
в рамките на 2 седмици или до края на септември да публикуват един искрен пост, със улов от Струма, само на скобари и да определим победителя пък да видим има или няма риба в струма и на кой баката е по синя и бързея по плитък.
Съгласен съм(8 м. Миварди трепери за битка ) аз нещо с тоя мотор немам време ама са ще остане време и съм на реката спец за бат Марто ще има белата бака с цепени моцуни немало риби ...... пародия има си ама не са като мин лето кога всички станаха скобарджиии
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”