Клатушки за кефал , распер и сом

Модератори: Павел Иванов, sestrata

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Клатушки за кефал , распер и сом

Мнение от laplandeca »

Здраве колеги.Моля , всеки който пожелае да сподели своя опит в ловенето на кефал, распер и сом с клатушки. Моя личен опит с тях е следния- старая се да ползвам продалговати ,бели немного големи клатушки, както и правени от мен от лъжици но с изпилена ширина.С тях замятам с обикнов. прът,китаиски и влакно от 0,30 или при утежнение с 0,35 / понякога 0,40,Ловя по големи кефали и распери, както и 2 пати малки сомчета.Техника на водене, според мястото итечението, техниката ми май не е много добра, как ги водите вие?Познавах стар майстор който ловеше с клатушки, големи кефали, распери и сомове и имаше честа слука, но аз немога да се доближа до неговите постижения. Който има опит , моля да сподели.
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Клатушки за кефал , распер и сом

Мнение от ЗАЕКА »

Значи не ловя кефал , распер и сом ловя щука най-вече , влакното ми е плетеняк 0.18 или 0.20 издържат до 10 12 кг , за воденето на примамката , трябва да я водиш 25 см в секунда това е най успешното темпо , при улова на щука. :D :D успех
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

ribar4e_92 написа:Значи не ловя кефал , распер и сом ловя щука най-вече , влакното ми е плетеняк 0.18 или 0.20 издържат до 10 12 кг , за воденето на примамката , трябва да я водиш 25 см в секунда това е най успешното темпо , при улова на щука. :D :D успех
и колко прай т'ва в час....
и как го изчисли... (ако не е некой тайна де)
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

0,9km/h :lol: Сериозна скорост!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Еми не не сам го изчислявал , а чета тука там и така казват , че това е най добрата скорост при вартене на блесна и клатушка. :D :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Я дай да прочетем и ние, че е интересно!
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

само да видя в нета какво има.
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

laplandeca написа:Здраве колеги.Моля , всеки който пожелае да сподели своя опит в ловенето на кефал, распер и сом с клатушки. Моя личен опит с тях е следния- старая се да ползвам продалговати ,бели немного големи клатушки, както и правени от мен от лъжици но с изпилена ширина.С тях замятам с обикнов. прът,китаиски и влакно от 0,30 или при утежнение с 0,35 / понякога 0,40,Ловя по големи кефали и распери, както и 2 пати малки сомчета.Техника на водене, според мястото итечението, техниката ми май не е много добра, как ги водите вие?Познавах стар майстор който ловеше с клатушки, големи кефали, распери и сомове и имаше честа слука, но аз немога да се доближа до неговите постижения. Който има опит , моля да сподели.
Доколкото асимилирах въпроса, той е:
Каква трябва да е техниката на водене, за да уловим много и голяма риба с дрянова тояга, бирена бутилка, месина от тривка, капачка от лимонада и крив пирон.
Отговорът е:
Замяташ в място, където има МНОГО и НАГЪСТО от посочените по-горе риби и навиваш.
Ето и част от луксозните такъми на СТАРИТЕ и големи майстори, с които ловят трофейни риби. :evil:
Изображение

п.п. Извинявай колега, дано греша, но чета постовете ти и мисля, че си правиш ташак с нас.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

ribar4e_92 написа:за воденето на примамката , трябва да я водиш 25 см в секунда това е най успешното темпо , при улова на щука. :D :D успех
Тва означава 10м за 40сек. което ми се вижда прекалено бавно. Май ще събираш клечките по дъното :D
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Може би е прав колегата за бавното водене на блесната. От личен опит съм установил че при по бавно водене ударите са повече, за съжаление и късанията също. :cry:
Ама чак пък 10м. за 40 сек. :roll:
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Доколкото асимилирах въпроса, той е:
Каква трябва да е техниката на водене, за да уловим много и голяма риба с дрянова тояга, бирена бутилка, месина от тривка, капачка от лимонада и крив пирон.
Отговорът е:
Замяташ в място, където има МНОГО и НАГЪСТО от посочените по-горе риби и навиваш.
Ето и част от луксозните такъми на СТАРИТЕ и големи майстори, с които ловят трофейни риби. :evil:
Изображение

п.п. Извинявай колега, дано греша, но чета постовете ти и мисля, че си правиш ташак с нас.[/quote]
Колега,мисля че грешиш :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”