Стара царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1536
Регистриран на: Пон Фев 14, 2005 12:58 pm
Местоположение: Sofia

Стара царевица

Мнение от Stefko »

Колеги, лятото е най-активния сезон за риболов на дъно и за тръсене на големи риби - шаран, амур, каракуда, кефал... За тях една от най-ефикасните и доказала резултаността си захранка (и стръв) е царевицата - млечна, стара или консервирана, но като че ли тук във форума малко се коментира.
И докато за употребата на млечната царевица нещата са по-ясни то за старата нещата стоят "по-така". Едни я киснат, други я варят, трети я белят и т.н. и т.н. Някой пък си я ползват без никакви обработки...
Хайде да поговорим за това кой как подготвя старата царевица преди да я ползва за захранка или стръв: накисва ли я, ароматизира ли я допълнително, вари ли я, реже ли я, пасира ли я :shock: и въобще какви ги вършим преди да я поднесем на шарко или амурчо :lol: :wink:
atanasov2004
новобранец
новобранец
Мнения: 98
Регистриран на: Пет Апр 22, 2005 1:38 pm
Местоположение: DIMITROVGRAD

малко и от мен...

Мнение от atanasov2004 »

Моя скромен опит. Старата царивица е от любимите ми захранки поне-
же практикувам риболов предимно по 2-3 язовира. Предпочитам да
ловя на дъно, и както се досещате съм привърженик на шаранския
риболов. Как приготвям захранката царевица: накисвам във студена
вода една вечер, на другия ден доливам вода и варя на тих огън 1час,прецеждам водата и поставям в 3 или 5 л бидонче от мин.вода
като добавям 2-3 лъжци олио и някакъв ароматизатор/ванилия,анетол
При захранването смесвам с 1-2бурканчета собственно консервирана
млечна царивица. Не прекалявам със захранката-тубичка от 5л ползвам за 2-3 дневен излет. При повече дни ползувам 2-3 туби.
Ми това е общо взето, НАСЛУКА на всички.
П.П - Носете си суха царевица защото това може да се приговти на
самия водоем при няколко дневен риболов.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am

Мнение от www.***.com »

Аз също имам подобна технология като на atanasov2004.

Кисна царевичата поне 48 часа, като същата стой в пластмасова плътно затворена кутия на слънце.
После варя като времето е м/у 30 и 60 минути.
Аромати ако сметна за необходимо.
Преди хранене изцеждам водата и добавям топчета, пелети и други семена.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 216
Регистриран на: Сря Юни 15, 2005 2:33 pm
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

чувал съм (тъй като не съм спец по шараните :oops: ) че когато се отделя от старата царевица за стръв е добре да се бели тъй като ако не е обелена като поседи няколко часа във водата , потъмнява и не е така апетитна, а като се обели си остава свежа и беличка мноого дълго време. :wink:
кога нема риба и рака е риба
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6874
Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 1:31 pm
Местоположение: Асеновград/Пловдив

Мнение от Local »

Аз лично ходя и си я копувам от пазара старата царевица по 0.25 ст килограма . Доста често я ползвам направо така , както си е наурална.
Натурална само за захранка , но иначе любимата ми рецепта е стара царевица натопена в мастика или в лавандулов спирт , ммммм , шарко си умира за това удоволствие . Особено ефективен е този метод за Ивайловград , Студен кладеннец , Пясъчник и Овчарица.
Аз не харесвам тези сладникавите ароматизатори , защото привличат и доста дребна риба и предпочитам да се действа сериозно и здраво.
Клавиатура риба не лови!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”