Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Къца- кълве воблери BG
Воблерите на Къци имат минуси и за тях вече е писано в темата. Халките и куките понякога се предават при риби над кило и половина, така че нищо не пречи да се сменят. С моите отличници така съм процедирал. Предната кука на четворката често се заплита в лопатката, но такава е формата. Досега не съм имал случай да се заплитат двете тройки дори и с оригинални Къца куки.
При всички положения това са дребни дертове, незабележими на фона на представянето на воблера. Къца, да не се повтарям, голем си
При всички положения това са дребни дертове, незабележими на фона на представянето на воблера. Къца, да не се повтарям, голем си

- m65
- вече хвърля и на тежко
А бихте ли ми казали какво ще спечели, като цяло, продукцията на Кръстьо ако не се казват проблемите?mrenka написа:Воблерите на Къци имат минуси и за тях вече е писано в темата. Халките и куките понякога се предават при риби над кило и половина, така че нищо не пречи да се сменят. С моите отличници така съм процедирал. Предната кука на четворката често се заплита в лопатката, но такава е формата. Досега не съм имал случай да се заплитат двете тройки дори и с оригинални Къца куки.
Имам, както вече споменах, наблюдение от 9 рибки и 3 жабки. заплитането на тройките е при всички упоменати бройки, и са твърде чести, и като такива оказват влияние на представянето на воблерите. Защото един заплетен воблер не върши никаква работа, а това заплитане някой път е в поредица от 7-8 последователни замятания.
Ако риболовецът сам може да избегне - отстрани някакъв проблем със стръвта, защо да не може този проблем да се отстрани на ниво производител?
Всичко това е само Г Р А Д И В Н А критика, и като такава може да окаже само положително влияние в бъдещото развитие на тези воблери.
Иначе Вие дори и да си потрошите главата в пода, от поклони, не мисля че ще спомогнете с развитието, в правилна посока, на продукцията на Кръстьо.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- къца - кълве
- сериозен играч
m65 написа:mrenka написа: А бихте ли ми казали какво ще спечели, като цяло, продукцията на Кръстьо ако не се казват проблемите?
Имам, както вече споменах, наблюдение от 9 рибки и 3 жабки. заплитането на тройките е при всички упоменати бройки, и са твърде чести, и като такива оказват влияние на представянето на воблерите. Защото един заплетен воблер не върши никаква работа, а това заплитане някой път е в поредица от 7-8 последователни замятания.
Ако риболовецът сам може да избегне - отстрани някакъв проблем със стръвта, защо да не може този проблем да се отстрани на ниво производител?
Всичко това е само Г Р А Д И В Н А критика, и като такава може да окаже само положително влияние в бъдещото развитие на тези воблери.
Иначе Вие дори и да си потрошите главата в пода, от поклони, не мисля че ще спомогнете с развитието, в правилна посока, на продукцията на Кръстьо.

- m65
- вече хвърля и на тежко
Състезания се печелят с по няколко риби, по някога и с една, за цял ден. Аз ходя по реките максимум по няколко часа, обикновено за 2-3. Рядко ходя по състезания, а и по време на такива мероприятия риба се лови, но слабо. Обикновено улавям много риба, колкото и не скромно да звучи. В този и другия форум съм споделял за не един и два успешни излета. Въобще не се притеснявам да споделя и че, мнооого пъти съм бил капо. Само че за мен удоволствието от риболова не се състои само от това дали съм уловил. или не. За мен е по важно да прекарам няколко часа, с въдица в ръка, сред природата, много отдавна мина времето когато тръгвах на риболов с единствената мисъл - да хвана риба. И ако тези няколко часа ще бъдат съпътствани с проблемите описани със заплитането на тройките, то удоволствието от риболова няма да е същото.
Следните редове ги писах преди няколко месеца:
Следните редове ги писах преди няколко месеца:
m65 написа:Нека и аз изкажа мнение относно "Къца- кълве воблери BG".
Първо да уточня, че мнението ми се базира на риболов проведен през три различни дни. Казвам това защото ден с ден не си приличат. Първите два дни времето бе горещо, третият ден, днес, времето е по поносимо, като през целият ден бе облачно. Първият ден бях на реката от около 8:30 часа, до около 11:00 часа. Вторият ден бях на реката от около 15:30 часа, до около 18:50 часа. Третият ден, днес, бях на реката от около 11:00 часа, до около 16:10 часа. Пиша всичко това за да се разбере, че е игнорирана случайността. А именно: три различни дни, по различно време. Всеки един ден започвах, първо, с примамки - воблери, блесни, клатушки от най-различно естество, и след това ловях с воблерите къца- кълве воблери BG. Процентът на успеваемост на воблерите къца- кълве бе около 85% спрямо другите примамки, като през два от дните хванах кефал само на Къца- кълве. Първият и третият ден количеството уловена риба бе около 7 килограма, вторият ден около девет килограма. Като варираха от около 70 грама до около 500-800 грама. Имаше и няколко единични бройки между един и два килограма. Почти всички риби, естествено, са върнати в реката, с изключение на тези на които се наложи да им разрежа устата, понеже бяха нагълтали воблерите здраво. Всички риби бяха закачени вътре в устата, което значи, че възприемат воблерите като потенциална плячка. Когато кефалът възприема воблера като враг той просто го блъска, и тогава се случва да бъде закачен извън устата. Имах шест различни воблера къца- кълве, като хванах риба и на шестте. Един от дните лових с монофил, и явно бе поостарял, понеже три от воблерите си заминаха по живо - по здраво, заедно с кефалите. При мен най-успешни се оказаха два воблера: този който е със син гръб и бял корем, и жабката.
Ето и малко снимки:
Според мен Къца- кълве воблери BG имат бъдеще, като съотношението цена - качество едно от най-добрите, за примамки които съм ползвал.
Лично аз ще си закупя още няколко бройки.
Кръстю е направил продукт който работи, на добра цена. Пожелавам му да е жив, и здрав, и да продължава да прави от тези примамки.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- къца - кълве
- сериозен играч
Дано не си разбрал грешно моя отговор. Това мнение помня много добре и сега не го четох. Мога да кажа едно голямо "БЛАГОДАРЯ". Аз съм мислил много при разпределението на куките. Ако имаш някакво предложение, имам готовност да обсъдим.
- m65
- вече хвърля и на тежко
За нищо. Аз съм само един обикновен потребител, които иска продукцията ти да се развива, защото има огромен потенциал. Това е мнението на рибите, а то е много по важно от нашето, на риболовците.къца - кълве написа:Дано не си разбрал грешно моя отговор. Това мнение помня много добре и сега не го четох. Мога да кажа едно голямо "БЛАГОДАРЯ". Аз съм мислил много при разпределението на куките. Ако имаш някакво предложение, имам готовност да обсъдим.
Не знам новите ти модели дали имат тези проблеми. Ако си успял да запазиш същата, примамлива за рибите, игра, и да си избегнал оплитането на тройките, значи си постигнал огромен успех.
Аз оплитане не съм имал с досегашните рибки.
Жабка още нямам,но съм поръчал.
Жабка още нямам,но съм поръчал.

Риболовци.
- къца - кълве
- сериозен играч
Това ми звучи така :m65 написа:Аз съм само един обикновен потребител,къца - кълве написа:
Аз съм само един човек, който дава оценка на твоята работа.
Това ме задължава много.
https://www.youtube.com/watch?v=HRZqdNj ... e=youtu.be
Имам скъпи воблери за клен, които доскоро ми бяха само за украса. Красиви, направо изящни, но безполезни като GSM без батерия. Обаче им преместих куките / Owner №10/ на четворките на Къци и се получи нещо значимо. Имам 2 - 3 любимеца, които са ми на кадем и се отчитат редовно. Откачал съм ги с гмуркане от вирове, катерил съм се по върби и елши. И тъй като продуктите на Къци донякъде са уникати и помежду си, не бих ги продал и за 50 лв. Това е положението.
- къца - кълве
- сериозен играч

- SAMURAI 99
- новобранец
Аз реших проблема, като поставих халкичка отпред на воблерите си от 4см и вече при кастинга не се закачва коремната кука за лопатката... Поне това при мен работи и много по-лесно и бързо закачвам и откачвам воблерите от повода и влакното... И една равносметка от риболовните ми излети през отиващата си вече 2016 година: воблерите къца-кълве хванаха кефали, бели риби, щуки, американска дъгова пъстърва, костури и един сом около метър, който ми избяга като отвори коремната халка на един 4 сантиметров воблер рибка
но, адреналина беше голям!!! Желая весели празници на майстор Къци и на всички колеги риболовци! 

- къца - кълве
- сериозен играч
https://www.youtube.com/watch?v=nuuolRh ... e=youtu.be
На този клип се опитах да ви покажа, как да избегнете проблема със закачването на куките.
На този клип се опитах да ви покажа, как да избегнете проблема със закачването на куките.
- къца - кълве
- сериозен играч

Колеги,къде може да се видят воблерите на Къца-Кълве и евентуално как става закупуването?