морунаж

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

морунаж

Мнение от MIR4EV »

колеги моля ви за информация за активността на кълване по долното течение на р искър-староселци-ставерци-брегаре-крушовене-дали морунажът вече не се е размърдал :smt039 :smt045 :smt102
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: морунаж

Мнение от muerter »

В сьбота ще си ходя по село -Крушовене,естествено право на Искьр.
В понеделник мога да дам инфо,засега единствено от братчеда знам че рибата се дава,ама каква и колко нямам инфо :mrgreen: :mrgreen:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

мерси пиши непременно че мисля да ходя от понеделник натам :drinkers:
Аватар
stoianoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoianoff »

Темата е много важна. И аз търся информация за този участък от реката. В неделя съм там /пък може и в събота още/ и ще напиша нещо актуално тогава. Има някакви плахи отзиви за маздруга, платички и разни подобни. Но! Трябва да се провери!
Едри!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Засега единични риби по долното течение на Искъра.
peshaka1956
новобранец
новобранец

Мнение от peshaka1956 »

на 01 и 03 март бях на с.Оряховица за два дни,имаше много силен вятар, и резултата е три маздруги,четири средни морунажа и изненадващо един распер около половинка.Всичко на торен, до брега на влашка плувка.До мен имаше и един местен джигит които ловеше с въдици от папур и имаше почти същия резултат.Преполагам че вече има движение на морунажа към с.Писарово и с.Коинаре но рибата не е активна.Имах постояно и две въдици на рибе/тапа и дъно/ без нито един удар.
Аватар
stoianoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoianoff »

peshaka1956 написа:на 01 и 03 март бях на с.Оряховица за два дни,имаше много силен вятар, и резултата е три маздруги,четири средни морунажа и изненадващо един распер около половинка.Всичко на торен, до брега на влашка плувка.До мен имаше и един местен джигит които ловеше с въдици от папур и имаше почти същия резултат.Преполагам че вече има движение на морунажа към с.Писарово и с.Коинаре но рибата не е активна.Имах постояно и две въдици на рибе/тапа и дъно/ без нито един удар.
Благодаря Peshak1956.
Информацията е важна. Аз бях също на Оряховица в средата на февруари, над моста около километър и нещо. 2-3 часа пробвах на плувка, на влашка плувка,/макар, че ми е много омразен метод/, на торен и на бял червей - няма пипане. Бяхме двама души, и с колегата беше същото. Намерих едно парче сланина в найлоново пликче - и на парченце от него хвърлях - няма никой. А местата здраво отъпкани, фасове по земята - т.е.признаци на рибарско присъствие. Оттам отидохме под моста на Гиген - гледката беше отчайваща - бързо спаднала река, което личеше по "свежата тиня" по брега. Хвърляхме половин час и газ! към Ловеч.
Та от тогава мина месец и тази информация, която даваш накланя везните в посока към Искъра!
Едри!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”