Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Няма случайни неща
- Николай Неделков
- учете се от него
Няма случайни неща
Ами днес бях решил да посетя яз.Студена . Ставам в 7 , събирам багажа и беж на там , по път минавам през кв.Изток в Перник за стръв , обикалял съм 30 мин целия квартал за да намеря отворен магазин , едвам намерих , но все пак взех червеи и рибки. Точно с качването в колата си помислих че щом толко обикалям няма да е на хубаво , но нищо , отивъм към 8 на язовира а времето едно такова приятно , само за риболов.

Да спомена само че при минаването на бариерата ме посрещтна един "трезвен" чичко , кой "хич не се изкефи на" на една "случайно" попднала в колата ми пластмасова Загорка
Пътя беше малко , гаден , на всякъде вода и кал , пробвах да мина на 2-3 пъти но забоксува и се отказах. Оставих колата и около 600-700 м пеша. Да ама се сещам че съм забравил червеите в колата. Връщам се и по пътя видях че на едно място е сухо , качих се в колата , минах бавно и славно и се установих. Още докато разпъвах времето почна да се разваля

Към 9:30 имаше такъв вятър че неможеше да стоиш там. При опит да хвърля дънната , тя отиваше на 10м в страни от набелязаното място. За риболова с болото на ми се говори , все пак се закачиха 2 уклея и на мойта кука
Събрах и тук започна интересното. Тръгвам си и стигам до мястото с калта и водата и коловозите и т.н. Гледам от къде да мина и вместо по същия път по който вкарах колата реших по едно "по-сухо" място и като заглобих , на пред на зад , неще да мръдне , заглоби се още толко , няма излизане , 15мин опити да мръдна поне 30-40 см ( толко ми трябваха да стигна хубавия път ) и нищо. Реших да изгася колата и псувайки се отправих към другата страна на язовира , защото там имаше 2-ма , 3-ма колеги , и евнтуално да дойдат да ме дръпнат. Точно слизам от колата и тръгвам и гледам към мен идват 2 софийски коли с по 3-4 човека във всяка. В този момент разбрах че съм "спасен". При първия опит да ме издърпат , предната скоба на колегата се счупи и аз почнах да губя надежда
Но той закачи от зад и геройски ме издърпа от калта. Не разбрах имената на тези герои , но ако четат този форум искам още един път да им благодаря , ако не бяха те , още да съм в калта. А сега излизам и напук на всички и на всичко отивам на Струма за червеноперка и довечера се надявам да пиша в УСПЕШНИ
НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО
Да спомена само че при минаването на бариерата ме посрещтна един "трезвен" чичко , кой "хич не се изкефи на" на една "случайно" попднала в колата ми пластмасова Загорка

Към 9:30 имаше такъв вятър че неможеше да стоиш там. При опит да хвърля дънната , тя отиваше на 10м в страни от набелязаното място. За риболова с болото на ми се говори , все пак се закачиха 2 уклея и на мойта кука

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Няма случайни неща
Няма страшно батка и все пак си омирисал ръцете на риба,а и доста време ще помниш това приключение.Винаги има с какво да се запомни един излет ако не с риба то с нещо друго то това си е една от тръпките
Успех на струма да скъсаш червеноперките: smt023

Успех на струма да скъсаш червеноперките: smt023

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Ники ти ме развесели бе батко,умрях си от смях
толкова незгоди на един път,това може да се случи само на риболовец надъхан да ги натръшка още рано сутринта,радвай се,че злината е минала сега идва ред на слуката,вярвам,че на Струма ще ги натръшкаш,успех

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И ас се развеселих кога прочетох случката ти,заштото ме потсети на една моиа случка.Именно имах намерение да отида на река Вардар и се нуждаех от хубави,дебели торни червеи.Винаги когато ходех на Вардар сбирах червеи от една нива кадето имаше чешма и винаги беше мокро,влажно.(но това го правех ден преди риболова)Е сега дали сам немал време претходниа ден ,не знам ,но трсенето на червеи ми остана да направиа преди самиа риболов.2 и половина сутринта,ас с колата в нивата,светлата на силно и ас бркам в влажната земиа.Червеи си собрах достатично,радостен че ште навреме си заврших работата и че на време ште бда на реката качвам се в колата и тргвам.Тргвам но каде.Тркалата ми длабоко влезнаха в калта,ас на гаста те оште толко подлабоко и какво сега.Замисли си чувството когато тргваш по риба ,некои да те спре.
В близина имаше затвор-открито одделение,познавах шефа та ми пусна 5-6 затвореници,дрпнаха хубаво колата от калта(кал имаше до клучалката на вратата)и ас пак биах на риба
.
Наравоучението е сшто като твоето.Ако оставех колата един метар поназад штех да ниамам проблеми,но когато пустата риба ти изиала мозока случват се и такива неприлики
Но това се памти и разказва.
В близина имаше затвор-открито одделение,познавах шефа та ми пусна 5-6 затвореници,дрпнаха хубаво колата от калта(кал имаше до клучалката на вратата)и ас пак биах на риба

Наравоучението е сшто като твоето.Ако оставех колата един метар поназад штех да ниамам проблеми,но когато пустата риба ти изиала мозока случват се и такива неприлики

Но това се памти и разказва.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Николай Неделков
- учете се от него
Ами след като измих колата , защото не се познаваше какъв цвят е от калта , кал от гумите до тавана , само задното стъкло не беше в кал
тръгнах към р.Струма между гр.Батановци и гр.Радомир. По път взех и ivkata от форума , като местен батановски спецялист по червеноперката
Отиваме на "хубавите места" , а то гъз до гъз и между 2 гъза пак гъз
Не бях виждал в делничен ден толкова риболовци на едно място , а пък то и на река
Тук таме някой вадеше по рибка , но като цяло слабо , само 1 чичка ги беше свъртел около него та им е*аваше мамицата , а аз ... аз ли
а познайте - КАПО , един удар и в радоста си че съм засякал , закачих в едно дърво и скъсах
Е ivkata поне се отбеляза с 3 броя , ама както вече казах той е Батановски червеноперкоубиец
И така , в почти 16 годишната ми риболовна практика , това ми беше НАЙ-ЦВЕТУШТИЯ И СКАПАН риболов , а дано не се повтара
Сега ми е смешно вече , ама ако Господ не ми беше пратил ония колеги дето ме издърпаха , както бях сам на Студена , още да си вися в калта 

- vwg3
- новобранец
- Обратна връзка:
Добре де толкова ли е зле положението на Студена,някой казват,че вече дава уклей...използва ли захранка колега?
На какво отдаваш не кълването- на лошо време,незахранване или просто не е тръгнала
Интересувам се,че мисля утре да хода...и се чудя в заливчето при къщето ли къде..?
На какво отдаваш не кълването- на лошо време,незахранване или просто не е тръгнала
Интересувам се,че мисля утре да хода...и се чудя в заливчето при къщето ли къде..?
Не че е редно да се радваш на чуждото зло, но твойта тема и начина ти на писане сериозно ме освежи 

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- Николай Неделков
- учете се от него
Ами при вълни 30+ см и болонезе нема и 300 гр и ветър незнам колко десетки метра в секунда , не е много успешен риболова
Когато не духаше ( това беше първите 10 мин ) си кълвеше и без захранка , ама после
Абе не че нямаше риба , просто днес ме беше подгонил супер голям карък
А сетих се ... като се заглобих в калта и боксувах 15-20 мин , след това като отворих вратата , бях затънал в кал до праговете , а цялата кола ( без задното стъкло ) беше покрита с около половин сантиметър сочна прясна калллллл
Леле , това ми е най-скапаната риболовна случка , даже задмина една случка от преди около 7 месеца когато на Струма при с.Мурсалево ми се заби през контра кука №10 между показалеца и нокатя и се разтече кръв и леко колабирах , ама тогава поне хванах риба

- dimitar_
- сериозен играч
Айде , айде , нищо ти няма , самото преживяване изобщо не е за "Неуспешни ...", имал си толкова емоции , помощ от колеги , кал до уши , и въпреки всичко ... пак за риба !
Затова ви свалям шапка на вас , младите , все пак , вие сте тези , които ще постигнат това , за което ние само сме мечтали !!!
И да знаеш , вече ще те търся в "Успешни ..." !!!
Затова ви свалям шапка на вас , младите , все пак , вие сте тези , които ще постигнат това , за което ние само сме мечтали !!!
И да знаеш , вече ще те търся в "Успешни ..." !!!
-
- кандидат преподавател
Че няма случайни неща,е вярно,но на теб-браво за хъса!Набутването на автомобила в калта е показателно-ето истински риболовец,при който рибокрастата надделява над метеорологичните условия.Два уклея този път -двеста / и не само уклеи /следващите излети !
Добре бе Ники, ти си всеизвесна врачка от форума, не можа ли на тръгване да хвърлишnikejo написа:Ами при вълни 30+ см и болонезе нема и 300 гр и ветър незнам колко десетки метра в секунда , не е много успешен риболоваКогато не духаше ( това беше първите 10 мин ) си кълвеше и без захранка , ама после
Абе не че нямаше риба , просто днес ме беше подгонил супер голям карък
А сетих се ... като се заглобих в калта и боксувах 15-20 мин , след това като отворих вратата , бях затънал в кал до праговете , а цялата кола ( без задното стъкло ) беше покрита с около половин сантиметър сочна прясна калллллл
Леле , това ми е най-скапаната риболовна случка , даже задмина една случка от преди около 7 месеца когато на Струма при с.Мурсалево ми се заби през контра кука №10 между показалеца и нокатя и се разтече кръв и леко колабирах , ама тогава поне хванах риба
![]()
![]()
малко боб, леща или там квото владееш

- Николай Неделков
- учете се от него
По принцип гледам на празни чаши от коняк ( като станат празни шишета , вече не мога да гледам
) ама сега нямаше коняк
Шегувам се , абе все пак трябваше и Вектрата да сефтосам в калта , с Голфа съм се заглобвал няколко пъти , ама след 10-15 мин излизам
Ама тука не стана точно както го бях планувал
Е нищо , за другия път ще си знам ... а и добре че "спасителите ми " имаха въже в колата , че аз нямах ... което ме навежда на мисълта да си купя
Имах предчувствие , че нещо няма да е наред , както вече написах , ама въпреки всичко тръгнах презглава 

-
- кандидат преподавател
Това ми беше мисълта-за тръгването през глава ,дори само за него заслужаваш уважение.Аз за жена не съм тръгвал през глава,ама на риболов -малий!