Няма случайни неща

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Няма случайни неща

Мнение от Николай Неделков »

Ами днес бях решил да посетя яз.Студена . Ставам в 7 , събирам багажа и беж на там , по път минавам през кв.Изток в Перник за стръв , обикалял съм 30 мин целия квартал за да намеря отворен магазин , едвам намерих , но все пак взех червеи и рибки. Точно с качването в колата си помислих че щом толко обикалям няма да е на хубаво , но нищо , отивъм към 8 на язовира а времето едно такова приятно , само за риболов.

Изображение

Да спомена само че при минаването на бариерата ме посрещтна един "трезвен" чичко , кой "хич не се изкефи на" на една "случайно" попднала в колата ми пластмасова Загорка :lol: :lol: :lol: Пътя беше малко , гаден , на всякъде вода и кал , пробвах да мина на 2-3 пъти но забоксува и се отказах. Оставих колата и около 600-700 м пеша. Да ама се сещам че съм забравил червеите в колата. Връщам се и по пътя видях че на едно място е сухо , качих се в колата , минах бавно и славно и се установих. Още докато разпъвах времето почна да се разваля

Изображение

Към 9:30 имаше такъв вятър че неможеше да стоиш там. При опит да хвърля дънната , тя отиваше на 10м в страни от набелязаното място. За риболова с болото на ми се говори , все пак се закачиха 2 уклея и на мойта кука :lol: Събрах и тук започна интересното. Тръгвам си и стигам до мястото с калта и водата и коловозите и т.н. Гледам от къде да мина и вместо по същия път по който вкарах колата реших по едно "по-сухо" място и като заглобих , на пред на зад , неще да мръдне , заглоби се още толко , няма излизане , 15мин опити да мръдна поне 30-40 см ( толко ми трябваха да стигна хубавия път ) и нищо. Реших да изгася колата и псувайки се отправих към другата страна на язовира , защото там имаше 2-ма , 3-ма колеги , и евнтуално да дойдат да ме дръпнат. Точно слизам от колата и тръгвам и гледам към мен идват 2 софийски коли с по 3-4 човека във всяка. В този момент разбрах че съм "спасен". При първия опит да ме издърпат , предната скоба на колегата се счупи и аз почнах да губя надежда :cry: Но той закачи от зад и геройски ме издърпа от калта. Не разбрах имената на тези герои , но ако четат този форум искам още един път да им благодаря , ако не бяха те , още да съм в калта. А сега излизам и напук на всички и на всичко отивам на Струма за червеноперка и довечера се надявам да пиша в УСПЕШНИ :lol: НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: Няма случайни неща

Мнение от Paublo_Eskobar »

Няма страшно батка и все пак си омирисал ръцете на риба,а и доста време ще помниш това приключение.Винаги има с какво да се запомни един излет ако не с риба то с нещо друго то това си е една от тръпките :wink:
Успех на струма да скъсаш червеноперките: smt023 :smt023 :smt023
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Ники ти ме развесели бе батко,умрях си от смях :D :D :D толкова незгоди на един път,това може да се случи само на риболовец надъхан да ги натръшка още рано сутринта,радвай се,че злината е минала сега идва ред на слуката,вярвам,че на Струма ще ги натръшкаш,успех :D :D :D
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

И ас се развеселих кога прочетох случката ти,заштото ме потсети на една моиа случка.Именно имах намерение да отида на река Вардар и се нуждаех от хубави,дебели торни червеи.Винаги когато ходех на Вардар сбирах червеи от една нива кадето имаше чешма и винаги беше мокро,влажно.(но това го правех ден преди риболова)Е сега дали сам немал време претходниа ден ,не знам ,но трсенето на червеи ми остана да направиа преди самиа риболов.2 и половина сутринта,ас с колата в нивата,светлата на силно и ас бркам в влажната земиа.Червеи си собрах достатично,радостен че ште навреме си заврших работата и че на време ште бда на реката качвам се в колата и тргвам.Тргвам но каде.Тркалата ми длабоко влезнаха в калта,ас на гаста те оште толко подлабоко и какво сега.Замисли си чувството когато тргваш по риба ,некои да те спре.
В близина имаше затвор-открито одделение,познавах шефа та ми пусна 5-6 затвореници,дрпнаха хубаво колата от калта(кал имаше до клучалката на вратата)и ас пак биах на риба :lol: .
Наравоучението е сшто като твоето.Ако оставех колата един метар поназад штех да ниамам проблеми,но когато пустата риба ти изиала мозока случват се и такива неприлики :lol:
Но това се памти и разказва.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Ами след като измих колата , защото не се познаваше какъв цвят е от калта , кал от гумите до тавана , само задното стъкло не беше в кал :lol: тръгнах към р.Струма между гр.Батановци и гр.Радомир. По път взех и ivkata от форума , като местен батановски спецялист по червеноперката :wink: Отиваме на "хубавите места" , а то гъз до гъз и между 2 гъза пак гъз :lol: Не бях виждал в делничен ден толкова риболовци на едно място , а пък то и на река :evil: Тук таме някой вадеше по рибка , но като цяло слабо , само 1 чичка ги беше свъртел около него та им е*аваше мамицата , а аз ... аз ли :lol: :lol: :lol: а познайте - КАПО , един удар и в радоста си че съм засякал , закачих в едно дърво и скъсах :evil: Е ivkata поне се отбеляза с 3 броя , ама както вече казах той е Батановски червеноперкоубиец :wink: И така , в почти 16 годишната ми риболовна практика , това ми беше НАЙ-ЦВЕТУШТИЯ И СКАПАН риболов , а дано не се повтара :lol: Сега ми е смешно вече , ама ако Господ не ми беше пратил ония колеги дето ме издърпаха , както бях сам на Студена , още да си вися в калта :(
Аватар
vwg3
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vwg3 »

Добре де толкова ли е зле положението на Студена,някой казват,че вече дава уклей...използва ли захранка колега?
На какво отдаваш не кълването- на лошо време,незахранване или просто не е тръгнала
Интересувам се,че мисля утре да хода...и се чудя в заливчето при къщето ли къде..?
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Не че е редно да се радваш на чуждото зло, но твойта тема и начина ти на писане сериозно ме освежи :P
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Ами при вълни 30+ см и болонезе нема и 300 гр и ветър незнам колко десетки метра в секунда , не е много успешен риболова :lol: Когато не духаше ( това беше първите 10 мин ) си кълвеше и без захранка , ама после :( Абе не че нямаше риба , просто днес ме беше подгонил супер голям карък :evil: А сетих се ... като се заглобих в калта и боксувах 15-20 мин , след това като отворих вратата , бях затънал в кал до праговете , а цялата кола ( без задното стъкло ) беше покрита с около половин сантиметър сочна прясна калллллл :lol: Леле , това ми е най-скапаната риболовна случка , даже задмина една случка от преди около 7 месеца когато на Струма при с.Мурсалево ми се заби през контра кука №10 между показалеца и нокатя и се разтече кръв и леко колабирах , ама тогава поне хванах риба :lol: :lol: :lol:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Айде , айде , нищо ти няма , самото преживяване изобщо не е за "Неуспешни ...", имал си толкова емоции , помощ от колеги , кал до уши , и въпреки всичко ... пак за риба !
Затова ви свалям шапка на вас , младите , все пак , вие сте тези , които ще постигнат това , за което ние само сме мечтали !!!
И да знаеш , вече ще те търся в "Успешни ..." !!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Че няма случайни неща,е вярно,но на теб-браво за хъса!Набутването на автомобила в калта е показателно-ето истински риболовец,при който рибокрастата надделява над метеорологичните условия.Два уклея този път -двеста / и не само уклеи /следващите излети !
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

nikejo написа:Ами при вълни 30+ см и болонезе нема и 300 гр и ветър незнам колко десетки метра в секунда , не е много успешен риболова :lol: Когато не духаше ( това беше първите 10 мин ) си кълвеше и без захранка , ама после :( Абе не че нямаше риба , просто днес ме беше подгонил супер голям карък :evil: А сетих се ... като се заглобих в калта и боксувах 15-20 мин , след това като отворих вратата , бях затънал в кал до праговете , а цялата кола ( без задното стъкло ) беше покрита с около половин сантиметър сочна прясна калллллл :lol: Леле , това ми е най-скапаната риболовна случка , даже задмина една случка от преди около 7 месеца когато на Струма при с.Мурсалево ми се заби през контра кука №10 между показалеца и нокатя и се разтече кръв и леко колабирах , ама тогава поне хванах риба :lol: :lol: :lol:
Добре бе Ники, ти си всеизвесна врачка от форума, не можа ли на тръгване да хвърлиш
малко боб, леща или там квото владееш :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

По принцип гледам на празни чаши от коняк ( като станат празни шишета , вече не мога да гледам :lol: ) ама сега нямаше коняк :( Шегувам се , абе все пак трябваше и Вектрата да сефтосам в калта , с Голфа съм се заглобвал няколко пъти , ама след 10-15 мин излизам :lol: Ама тука не стана точно както го бях планувал :lol: Е нищо , за другия път ще си знам ... а и добре че "спасителите ми " имаха въже в колата , че аз нямах ... което ме навежда на мисълта да си купя :lol: Имах предчувствие , че нещо няма да е наред , както вече написах , ама въпреки всичко тръгнах презглава :evil:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Това ми беше мисълта-за тръгването през глава ,дори само за него заслужаваш уважение.Аз за жена не съм тръгвал през глава,ама на риболов -малий!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”